Merhabalar. Yaklaşık 3-4 ay önce satın almış olduğum corolla 2005 sol hb aracım için orjinal görüntüsüne zarar vermeyecek şekilde hız sabitleyici montajı arıyorum. Konuları bayağı bi araştırdım ama eski konulardaki resimlerin çoğu ölmüş, elektronik bilgim de hiç olmadığı için yeni konu açma gereksinimi duydum. Elimde 2-3 seçenek var fakat hangisi daha sağlıklı oluyor bilmiyorum...
1- Direksiyonumda bulunan multimedya için kullanılan butonlara hız sabitleyicinin aktarımı yapılabilir mi? Toplamda 5 tane tuş mevcut orada. Multimedya orjinal olmadığı için zaten tuşlar şuan çalışmıyor. Böyle değerlendirebilir miyiz?
2- e160 kasa corollalara takılan kol bizim araçlara da uyumluymuş devre olarak. Ama bizim araçlarda direksiyon kısmında takmaya yer yok sanırım. Kesme biçme yaparak yurtdışında bir e120'ye o kolu uydurmayı başarmış bir vatandaş. Bu tarz bir kesme biçme ile kolu oraya monte edebilen varmı e120 kasalarda?
3- Bu sıralar sıkça gördüğüm bir kol var. PSA grubuna ait hız sabitleme kolunu bir çok araca monte ederek hız sabitleme uygulaması gerçekleştiriyor tuningçiler. E120'ye uygulayanıda gördüm. Kolun internetteki fiyatı 700TL civarında. Aracım sol paket olduğu için direksiyona kadar gelen tesisat var diye biliyorum. Herhangi bir modifikasyon işlemi yapmadan PSA'ya ait kolu direk bizim araca soket vasıtayla takabilir miyiz acaba, yoksa elektronik bilgimi gerekiyor.
Söz konusu kola ait link:
https://www.trendyol.com/hizsabitleme/peugeot-citroen-cruise-control-hiz-sabitleme-kolu-p-331194696Kocaelinde ikamet ediyorum, burada ve çevre illerde bu konu ile ilgilenen varsa yanına da gidebilirim. İyi forumlar.