Gönderen Konu: 96 GLİ İLE 1400 KM TATİL YOLU  (Okunma sayısı 474 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
96 GLİ İLE 1400 KM TATİL YOLU
« : Ağustos 26, 2024, 14:52:40 »
Selam arkadaşlar ( Arıza veya sorun içeren bir konu değildir .Memnuniyet içerir  :)

Arkadaşlar 96 model 305 bin km deki aracımda Ankara- Antalya- Adrasan  arasın gidip geldim. Aracımın yaşı km si itibari ile her ne kadar her bakımını yaptırmış olsam da çekincelerim korkularım vardı ne yalan söyleyim .Ama çok şükür efsane adına yakışır bir performans ile hatta beklentilerimin üstünden bir performans ile ailemi üzmeden götürdü getirdi çok şükür .

1342 km yolda 2120 tl LPG yakıt tüketimim oldu .Toplamda  95 lt Lpg tükettim  Ortalama tüketim 7 lt / 1,57 krş şeklinde oldu .

Giderken Gece dönerken gündüz yolculuğu oldu .Çok şükür klima olmamasına rağmen çok bunalmadık havalandırma  + ufakdan cam açma ile çözdük. Özellik gece serinliğinde efsanenin içinden sanki eski günlerinin yaad eden bir performans çıktı ben gerçekten çok şaşırdım . Eşim bile fark etti bu araba çok seri gidiyor birşey mi yaptırdın dedi. Hani yeni araçların  dik rampalarda zorlandığı yerlerde 120 km ve üstü hızlara rahatlıkla çıktı .Tabi yolculuk boyunca yasal hız sınırlarını koruyarak gittik  Ortalama 90 - 110 km yasal sınırlar içinde yol aldık .

Muhtemel uzun yolda şehir içi kullanımda oluşan kurumlanma gidiyor motor açılıyor ve çok serileşiyor .

Toyota ya gönül veren güvenen herkese selam olsun adının hakkını veren ve koruyan bir araç . 1999 dan bu tarafa Toyota kullanıcısı olarak hiç yanıltmadı şaşırtmadı .

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

96 GLİ İLE 1400 KM TATİL YOLU
« : Ağustos 26, 2024, 14:52:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 GLİ İLE 1400 KM TATİL YOLU
« Yanıtla #1 : Ağustos 26, 2024, 16:49:00 »
 :alkis: :alkis: :alkis: Helal olsun. Adına yakışır bir performans sergilemiş. Uzun yıllar kullanmanız dileğiyle.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 26, 2024, 17:01:44 »
Toyota'dır gider.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 26, 2024, 17:54:07 »
Teşekkür ederim .Hakikaten öyle Toyota dır gider .

Yola çıkmadan ustama ufak tefek bakım ve genel kontrole gittim far ayarı felan yaptırdım .

Usta bunla yola çıkacam gider gelirmiyiz dedim baktı güldü bu arabanın ölüsü bile o yolu gider gelir dedi.
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2024, 09:35:27 »
Toyota'nın dünyanın en çok satılan arabası olması elbette tesadüf değil. Bugün 30 yaşında efsane Corolla'lar sorunsuz bir şekilde yollarda cirit atarken, o yaşta alman araçlarını yollarda göremezsiniz. İşte bu Toyota'nın kalitesidir. Bende de bence Toyota'nın son efsane kasası olan 2018 Premium, 50. Yıl Corolla var. Bu yaz yaklaşık beş bin km uzun yol yaptım. Maaşallah iyiki almışım diyorum. Yaylana yaylana giden konforu, yumuşaklığı, sorunsuzluğu ve uzun yolda, (hız sabitleyicili kullandım) 5.6 benzin yakıt tüketimi ile beni benden aldı. Toyota candır. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2024, 10:22:08 »
Kutay abi söylemlerinize sonuna kadar katılıyorum . Kesinlikle emsal yaştaki araçlar sanayiden çıkamazken. Birçok markanın  8 - 10 yaşındaki aracından daha sorunsuz şekilde performans sağlıyor. Sizin aracınızda hayalimdeki Corolla diyebilirim Rabbim inşallah bizlere de binmeyi nasip eder inşallah . Kardeşim de de  2016 model var  40 bin km de oda çok çok memnun .Yakıt  verisi de gerçekten mükemmel uzun yolda dizelleri kıskandıracak derecede az yakıyor. Ben 8 yıl e12 kasaya bindim ev aldğımız için satmıştık  çok kez uzun yoıl yaptım dediğiniz gibi  5.4 / 5.6 gibi degerleri yasal hızlarda gitmek kaydı ile yakaladım . Keza efsane kasa bile 30 yaşında olmasına rağmen benzinli kullansam muhtemel  5.8 - 6 litreleri yakalarım diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 27, 2024, 21:15:15 »
Amin. Rabbim daha güzellerini sizlere nasip etsin. Yücel kardeşim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 27, 2024, 22:27:58 »
Bide klima olaydı tadından yenmezdi, gerçi o zamanda tüketim artardı,bakımlı olduktan sonra her araç uzun yıllar hizmet eder yeterki bakımını eksik etme,geçen ay bende hatay,afyon,denizli,muğla (çiçekli,karaböğürtlen,köyceğiz,sultaniye,ekincik,marmaris,akyaka,akbük) hatay yaptım aldığım yakıtı yaptığım kmye böldüğümde km'de 1.84 yakıt tüketimi olmuş full yüklü klima devamlı açık bağaj dolu araç buzdolabı devamlı devrede dağ tepe şehir içi dolaşım araç egea 1.4 benzin+lpg mükemmel bir tüketim sergiledi bilenler bilir dönüş yolunda Antalya üzeri geldim akdeniz sahil yolunda o virajlarda rampalarda düşünün artık o yükle.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2024, 10:00:09 »
Evet Ümit çok aşırı bunalmamak ile birlikte dönüş yolunda Kumluca - Antalya arası şehir içi trafiğinde hani olsa açılır modu oluşuyor .Ama olmadığı için ACS sistemi devreye giriyor . Aslında yaz başında sormuştum  22 bine orjinal klima takıyorlar  1,5 saatte de teslim ediyorlar da araç eski olunca gerek duymadım . 10 - 15 bin felan olsaydı düşünürdüm .

Senin Yükte baya varmıştı klima  + buzdolabı  birde  1.4 gerçekten  genel olarak iyi bence . Ben de klima yok ama 4 kişi birazda tonton bir aileyiz .Bagajda hani ekmek koyacak yer bile yoktu stepne olmamasına rağmen full doluydu .

Bende genel olarak yakıtımdan memnunum .Allah kimseye kaza bela gam keder vermesin göstermesin .

Araçta bakım önemli elimden geldiği kadar iyi bakmaya çalışıyorum eksiklerini yaptırıyorum .Hani şöyle deyim aracın arıza yapmasını ses gelmesini beklemeden zamanı gelmiş olması gereken şeyleri değiştiriyorum .