Gönderen Konu: 2001 Corolla Ön Fren Disk Değişimi  (Okunma sayısı 408 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
2001 Corolla Ön Fren Disk Değişimi
« : Ağustos 25, 2024, 21:23:26 »
Arkadaşlar merhaba,
2001 Corolla VVTI aracımla alakalı ön fren diskini değiştirdim ama balatalar hala sıkma yapmaya devam ediyor.

Aşamalar olarak yaptıklarımı sıralarsam.
1.Aşama
Ön diskleri Delphi ve balataları TRW marka olarak değiştirdim. Aynı zamanda kaliper pimlerini yağladım ama uygun silikon yağ elimde yoktu.
Bir süre böyle kullandım çok yeni olduğu için bir süre sıkma yapacağını ve zamanla düzeleceğini düşünüyordum ama 2000km yol yapmama rağmen malesef düzelmedi.

2.Aşama
Daha sonra kaliperleri pistonlarını tamamen dağıttım piston yüzeylerini tekrar temizledim geri taktım bir sorun görmedim.
Kaliper pimlerini yenileri ile değiştirdim. Pim yataklarını güzelce temizledim. Kaliper pim yataklarında silikonlu şeffaf gres yağ kullandım pimlerin çok rahat hareket ettiklerini gördüm.
Bu yaptıklarıma rağmen hala balatalar çok sıkı özellikle sola dönüşlerde sağdan balata sürtme sesi bariz belli oluyor.

Sizce yaptıklarım haricinde ne yapmam lazım?

Ek Bilgiler:
Disklerin kitapçıkta 25mm olması gerektiği yazıyor üzerindeki diskler 22.45mm
Balatalar da yaklaşık 9-10mm arasında
Ön disk balatasında kullanamadığım tek parça balata üzerindeki şim parçası bu parçalar söktüğümde üzerinden çıkmamıştı.

Şim Parçası görseli aşağıdaki gibidir.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)

Toyota Club Türkiye

2001 Corolla Ön Fren Disk Değişimi
« : Ağustos 25, 2024, 21:23:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 Corolla Ön Fren Disk Değişimi
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2024, 21:31:35 »
Herşeyi yapmanıza rağmen hâlâ sıkıyorsa kaliper pimlerinde eğrilik vardır,değiştirin düzelir,ilk taktığınızda rahat hareket eder taki frene bir sefer basana kadar,pedala bastığınız anda geri bırakmaz ve sıkar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '01
  • 73 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: 2001 Corolla Ön Fren Disk Değişimi
« Yanıtla #2 : Ağustos 25, 2024, 22:37:13 »
Herşeyi yapmanıza rağmen hâlâ sıkıyorsa kaliper pimlerinde eğrilik vardır,değiştirin düzelir,ilk taktığınızda rahat hareket eder taki frene bir sefer basana kadar,pedala bastığınız anda geri bırakmaz ve sıkar.

Kaliper pimlerimi de yeni olarak değiştirdim üzerindekiler de iyi idi aslında ama tam olarak problem çözülmüş değil.

Kullandığım fren balatasının ortasında çizgi şeklinde kanal yok bu sebep olur mu acaba. Orjinal ürünün ortası kanal şeklinde çizilmiş gözüküyor.
Toyota Corolla 2001 1.6 SPC AT  (2019-.......)
Toyota Corolla 2000 1.6 XEİ SW  (2012-2019)