Gönderen Konu: Ön Park Sensörü, tek sensör değişimi?  (Okunma sayısı 996 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 26200
  • Model Yılı: '13
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ön Park Sensörü, tek sensör değişimi?
« : Ağustos 13, 2024, 14:34:15 »
Merhaba,

2013 Corolla aracıma sonradan servis tarafından takılan  ön park sensörünün bir tanesinin kablosu dipten koptu. Servis tüm sistemin değişmesi gerektiğini söylüyor. Tek sensör şeklinde sanayide birkaç yere sordum ama bulamadım maalesef. Ne öneririsiniz? Park sensörü ön ve arka olacak şekilde toplamda 8 sensörde oluşuyor pro4321 model var.
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.

Toyota Club Türkiye

Ön Park Sensörü, tek sensör değişimi?
« : Ağustos 13, 2024, 14:34:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ön Park Sensörü, tek sensör değişimi?
« Yanıtla #1 : Ağustos 14, 2024, 22:10:54 »
Merhaba,

2013 Corolla aracıma sonradan servis tarafından takılan  ön park sensörünün bir tanesinin kablosu dipten koptu. Servis tüm sistemin değişmesi gerektiğini söylüyor. Tek sensör şeklinde sanayide birkaç yere sordum ama bulamadım maalesef. Ne öneririsiniz? Park sensörü ön ve arka olacak şekilde toplamda 8 sensörde oluşuyor pro4321 model var.
İyi bir elektronikci lehim yapar sorun olmaz niye tüm sistem değişecekki,tabi artık tamir kalmadı Avrupa mantığı sök tak,sensörü sökün kabloyuda soketili değilse kesin elektronikci lehimlesin düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 06, 2024, 14:46:08 »
Merhaba, 2019 corollama bayi çıkışı ön ve arka park sensörü takılmıştı, cenmax marka, ön sağ park sensörü çalışmıyordu aldığımda, sensörün internetteki adresinden iletişim bilgilerine ulaştım, iki adet sensör sipariş verdim, tüm sensörler siyah renkte geldiği için boyamak gerekiyordu, arabamın renk kodunu buldum (040), bu renk koduna uygun sprey boya aldım, sensörleri üç-dört kat boyadım 2-3 saat aralıklarla, sonra tamponu söktüm, arızalı sensörü çıkarıp yenisi taktım, sorun çözüldü, bana maliyeti, 900 tl oldu, bir tane de yedek sensörüm oldu, sizin yapmanız gereken şey, firmadan kablosunu temin edeceksiniz, sonra multimediayı söküp arızalı sensörün kablosunu çıkaracaksınız, muhtemelen tamponu sökmenize gerek yok ben rahat çalışmak ve temizlik yapmak için söktüm birazda, yeni aldığınız kabloyu takıp geri yerine monte edeceksiniz, eğer uğraşamam diyorsanız park sensörü takan aksesuarcılar yardımcı olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1800
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2025, 14:21:54 »
Sensörün markasına modeline bakın  muhtemelen cenmax markadır İstanbul da bayileri var yada netten sipariş verebilirsiniz ben netten parça olarakta satılıyor çinli herhangi bir sensör değilse cenmaxsa temin edip kendiniz takabilirsiniz zaten sensör arızalansa arkada soket kısmı var kablo değişmeden değişiyor kablo isede yine ordan temin edebilirsiniz