Gönderen Konu: motor rektefiye servis ücreti  (Okunma sayısı 6804 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 292000
  • Model Yılı: '05
  • 11 kere teşekkür etti
motor rektefiye servis ücreti
« : Ağustos 09, 2024, 15:06:16 »
merhabalar, 2005 1.6 benzin/lpg  aracımının muhtemel lpg kaynaklı motor arızası için ankara dörtnal toyota servisine başvurdum. Motorun çoğu parçalarının değişebileceği ve motor indirilip açılmadan fiyat veremediklerini belirttiler.  maliyeti göze alıp servise de  güvendiğim için aracı ogün ustaya teslim ettim. Bugün arayıp aracın hazır olduğunu ekstra debridaj ve fren hortumları değişimi ile motor reftakiye ücreti için 77 bin tl lik servis ücreti olduğunu belirttiler.

sanayiye biraz uzak kaldım ama bu fiyatlar normal mi  tecrübesi olan var mı diye paylaşmak istedim hem de benzer tamirleri yaptırmak isteyen arkadaşlar için bir fikir edinilebilir.

Toyota Club Türkiye

motor rektefiye servis ücreti
« : Ağustos 09, 2024, 15:06:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: motor rektefiye servis ücreti
« Yanıtla #1 : Ağustos 09, 2024, 15:18:55 »
Merhaba öncelikle geçmiş olsun kazasız belasız sürüşler. Geçenlerde benim de bir motor yaptırma işim vardı yaptırmadık gerçi ama benim aldığım fıyat teklifleri 100-150 bin bandında idi. Bu fıyat bence çok iyi ayrıca işçilik ücreti 25 bin piyasanın altında gibi geldi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 09, 2024, 18:45:01 »
seviste yaptırmışınız kafanız rahat. Adamlar yapılacak işleri yapmışlar, gerekli kalitede parça kullanmışlar. 20 bin belki fazla vermişsiniz ama başınız ağrımaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 09, 2024, 20:44:40 »

@Aziz Yumuşak (41227) Öncelikle geçmiş olsun listedeki kalemlerden dikkatimi çeken sıvı conta fiyatı ve mekanik motor işçiliği oldu,600 TL'lik sıvı contayı motorun neresine kullandılar ki sıvı contaya kesinlikle karşıyım hadi karter etrafına çok ince belli belirsiz çekilebilirde gerisini nerede bastılar acaba,mekanik bakım işçiliğide bir tık fazla geldi bana,tamam işçilik ücretleri herşeyde olduğu gibi arttı ama bu kadar beklemiyordum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 10, 2024, 15:59:03 »
Değişen parçalar göz önüne alındığında fiyat gayet normal. Aracınız 180.000km’de mi? Bu kmde bi araçta alt motor neden yapıldı onu anlamlandıramadım sadece. 2005 model corollaya sahibim sizdeki aracın aynısı. Benim aracımdada aşırı derecede titreme ve rölenti dalgalanması mevcuttu. Kocaelide söz sahibi bir özel servise gösterdim aracımı. İlk kontrollerde subabların yanık olduğunu ve değişmesi gerektiğini ancak daha fazla masraf olup olmadığını motoru açmadan söyleyemeyeceklerini belirttiler. Kabul ederek aracı onlara bıraktığımda 33000Tl ücret ile subap takımını değiştirdim. Ustaya sorduğumda motorun diğer aksamlarında bir problem olmadığını subap değişiminin yeterli olduğunu söyledi. Şimdi motorum saat gibi. Ek olarak geçen sene babamın 2002 corollasının baskı balatasını değiştirirken volantı sanayide 500Tlye taşlatmıştım. Siz yetkili serviste 1 yıl sonra 600Tl ye taşlatmışsınız. Fiyatlar gayet iyi  ama 180.000deki corollanın motoru bu kmde bu hale nasıl geldi orasına şaşırdım. Benim subap değiştirdiğim kendi aracımda 180.000kmde.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 292000
  • 11 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 13, 2024, 09:34:11 »
yetkili servis değil hocam özel servis burası araç ise 292 binde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 14, 2024, 21:44:37 »
Sıvı contayı üst kapakta contasında da kullanmışlar herhalde,madem yeni motor komple yapıldı neden 10w/40 yağ konuluyor,hiç olmazsa 5w/30 olmalıydı,resmi servislerde örneğin Honda 'da periyodik bakım işçilik saati 1380 tl,acaba sanayide bu kaç lira oluyor ve motor toplama kaç saatte,rektifiye işçiliği kaç saatte tamamlanıyor, biraz gayretle mekanikten 5 bin tl,rektifiyeden 2 bin tl, belki indirim olabilirdi,geri kalanlar için artık makul demekten başka çare yok,contalar orijinal ise ne ala..hayırlı olsun aracınız iyi günlerde kullanın.
Tokay Ceritoğlu