Gönderen Konu: Beni yıpratan Corolla deneyimim :(  (Okunma sayısı 1140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Beni yıpratan Corolla deneyimim :(
« : Ağustos 04, 2024, 11:49:28 »
Merhabalar . Toyota sahipleri olarak dertleşeceğim platform olarak burayı seçtim.
 22 gün önce Corolla 1.5 MDS Dream aldım.
2.depoyu fulleyişim :(
Yakıt tüketimim ortalama 9.5 litre SUV kullanmiyoruz bu ne Allah aşkına?
Ben uzun tırnaklı biri de değilim içerden kapı kolu açmadaki plastiğin kalitesizliği şaka mı? 900 küsur civarı km deyim 2006 model fabiamda olmayan çizikler oldu.
Keşke MG alsaydım diyorum...

Sizin düşünceleriniz nelerdir?

Toyota Club Türkiye

Beni yıpratan Corolla deneyimim :(
« : Ağustos 04, 2024, 11:49:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Ynt: Beni yıpratan Corolla deneyimim :(
« Yanıtla #1 : Ağustos 04, 2024, 17:53:27 »
Geçmiş olsun ben 2019 yılında sıfır vision paket alıp 4 yıl bindim istanbulda 9.5- 10 litre yakıyordu şehir ici bakkal market is ama LPG takip 40 bin km LPG ile gezdim LPG takacağımı bilerek aldım yakitinin böyle olacağını biliyordum benim arac 1.6 motordu 4 silindir 4 yıl sonra yani geçen ağustos sonu 980 bine satıp 1325 bine chery tiggo 7 pro luxury aldım artık istanbulda yaşamıyorum bu arac 183 bg 1.5 ton ve yine kısa mesafe benzer koşullarda ama trafik yok 10 litre yakıyor çok memnunum LPG takmayacagim
Yani demem o ki bir araci almadan önce iyi araştırmak lazım kendi beklentimiz nedir araçtan beklenti nedir artısi eksisi nokta atışı karar vermek gerekir diye düşünüyorum saygılar
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 04, 2024, 18:15:56 »
Yakıt için şunu yazabilirim, yük fazla ise yakıt fazla olacaktır. Yani hızlı hızlanır, bayırları hızlı çıkmaya çalışırsanız tüketim turbolu araçlara oranla çok yüksek olur. Dizelden geçtiyseniz yine torksuzluk nedeniyle gaza fazla basarsınız. Tavsiyem eko göstergesini açın pwr bölümüne çok geçmeden kullanın.

Sıfır kilometre aldıysanız yakıtın düzelmesi için en az 10 bin geçmesi gerek. Ben 20 binden sonra fabrika verisini yakalamıştım. İlk aldığımda hybrid bukadar yakar mı diye çok düşünmüştüm. 1.4 tsi motordan sonra kullanıma alışmak çok zor oldu. Cvt ayrı sorun, sürüş sitilini değiştirmek apayrı bir sorun..

Malzeme kalitesi olarak en kalitesiz aracı almışsınız. Eski araçlardaki kalite zaten yok. Üstüne toyota gibi araç içine hiç özenmeyen bir markayı seçmişsiniz. Dediğiniz soyulma benim arabada yok. Size özgü mü acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TOYOTA COROLLA HİBRİT 2020
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #3 : Ağustos 05, 2024, 07:09:10 »
hibrit aracım var, eko göstergesini geçmem, şehir için 3 - 3,9 litre yakıyorum.

şehir içi çok kısa mesafe kullanacaksanız , dizelden geçmişseniz zaten hibrit sizin için en uygunu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 05, 2024, 18:28:09 »
Merhabalar . Toyota sahipleri olarak dertleşeceğim platform olarak burayı seçtim.
 22 gün önce Corolla 1.5 MDS Dream aldım.
2.depoyu fulleyişim :(
Yakıt tüketimim ortalama 9.5 litre SUV kullanmiyoruz bu ne Allah aşkına?
Ben uzun tırnaklı biri de değilim içerden kapı kolu açmadaki plastiğin kalitesizliği şaka mı? 900 küsur civarı km deyim 2006 model fabiamda olmayan çizikler oldu.
Keşke MG alsaydım diyorum...

Sizin düşünceleriniz nelerdir?
araç 5-10 bin km olunca yakıtı tüketimi oturur ancak yine bu rakamlara yakın olur kaldı ki gayet normal veriler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2024, 11:50:56 »
Bende 1.6 LPG li corollamı satıp 1.5 2021 corolla aldım, önceki aracımda LPG vardı tabi haliyle bunda ki yakıtım biraz daha fazla oluyor. Şuan ortalama 7 lt civarı, ama kullanım alışkanlığımı değiştirmeye çalışıyorum ani gaza basmalar arkadan gelen selektöre kimsin sen deyip hızlanmalar yapmadan sağa çekiyorum şehir içi hızlarım 50-65  araç 65 binde 5w30 yağ kullanılmış ilk bakımında 0w16 ya geçip birde öyle gözlemleyeyeceğim.