Gönderen Konu: T25 2004 2,0 genel soru ve tecrübeleriniz  (Okunma sayısı 573 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
T25 2004 2,0 genel soru ve tecrübeleriniz
« : Temmuz 22, 2024, 00:42:37 »
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce 2004 model otomatik 2,0 executive elegant avensis satın aldım. 138 bin km araç. Araç için yapmak istediğim şeyler var  ve bazı konularda bilgi edinmek istiyorum. bilen kişiler yardım ederse çok sevinirim, şimdiden teşekkür ederim..
1-  aracın iç dış aydınlatmalarını led yapmak istiyorum ve bunları yurt dışından sipariş edicem anca duy tiplerini bilmiyorum. iç ön arka tavan aydınlatma, ön kapı aydınlatma, plaka aydınlatması, kısa uzun farlar ve sis farları H kaç oluyor ?
2- araçta far ayar düğmesi bulamadım acaba iptal mi ettiler bilemiyorum. standartta bu nerede oluyor?
3- araç kaç litre motor ve şanzıman yağı alıyor ?
4- araçta kapılar kitliyken aracı kumandadan açınca şöför kapısını açtığımda biiip diye ses geliyor. Kadranda parklar lambası ve kapı açık lambası yanıyor. Ancak parklar kapalı. Anahtarı kontağa takınca düzeliyor. Bunu sebebi nedir ?
5- aracı aldıktan 2 3 saat sonra aracı N ye taktığımda birden double ekran ve üstündeki yol bilgisayarının enerjisi gitti. Sanırım sigortası attı. Bunun sigortası nerede ?
6- aracın hoparlör sistemini değiştirmek istiyorum, ön ve arka kapılarda kaç cm hoparlör kullanılıyor birde komple kapı döşemesini mi sökmek gerekiyor yoksa önde kapak çıkıyor mu ?
7- göğüslükte çatlamalar mevcut sadece üst bölümü değiştirmem mümkün mü ortalama fiyatları nedir ve değiştirmek mantıklımı sizce ?
8- araca LPG e taktırmak istiyorum, şimdi çoğu kişi diyecek bu araçlara lpg uymuyor diye ancak uyum sağlayan tek bir sorun yaşamadım 2 3 yıldır kullanıyorum diyen kişilerde görüyorum. Cangaz firmasının master kit diye bir cihaz varmış sanırım ankara bayisiyle konuştum en ufacık sorun yaşarsan aracı senden satın alırım o kadar arkasındayım cihazın diyor. Sizin düşünceniz nedir ? lütfen lpg hakkında kendi aracınızda yaşadığınız sorunlar veya tecrübeleriniz olduysa bu sorumda cevaplarsanız çok sevinirim. Çünkü kalıplaşmış bir düşünce var takılmaz asla diye ama takıp yıllardır en ufacık sorun yaşamayan kişilerde var demek ki yeni teknoloji uyum sağlamaya başlamış. Ama tabi kullanıc yorumlarınızı merak ediyorum..
9- izmir içinde memnun kaldığınız güvenilir ve fiyatta uygun olup işçiliğini beğendiğiniz ustanız var mı ? avensis çok fazla piyasada olan bir araç olmadığından ustasıda haliyle az oluyor.

Toyota Club Türkiye

T25 2004 2,0 genel soru ve tecrübeleriniz
« : Temmuz 22, 2024, 00:42:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 2004 2,0 genel soru ve tecrübeleriniz
« Yanıtla #1 : Temmuz 22, 2024, 01:10:16 »
Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız kullanmak dileğiyle...
Sadece bildiklerimi cevaplayayim aynı araç bende de var.
2- araçta far ayar düğmesi yok
3- 4 litre motor tam boş olursa 8 lt şanzıman yapı alıyor
5- bu sigorta atması değil bu araçlarda yol bilgisayarı olayı kronik iyi bir elektronikçi halledebiliyor.
7- göğüs çatlakları da kronik çıkmacılardan çatlamamış olanı varsa değiştirilebilir fiyatlara hakim değilim ben deri dolgusuyla onarmayı seçtim
8- ilk teknoloji son teknoloji farketmeksizin LPG takılırsa motoru kucağınıza alırsınız taktıran sorun yok diyenler aslında bir çok sorunla uğraşıyor
9- izmir'de genelde oğuz oto özel servis tavsiye ediliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Temmuz 22, 2024, 12:54:51 »
far ayarını nereden yapıcaz bunların peki ? birde led yapmak istiyorum farları h kaç oluyor uzunlar kısalar.
göğüslük için yaptığınız dolgu nasıl oldu memnun kaldınız mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Temmuz 23, 2024, 15:53:26 »
Aracınızda hatırladığım kadarı ile xenon far bulunuyor ve araç far ayarını kendisi yapıyor.
Aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.
Nacizane tavsiyem bu araçta LPG işine girmeyin yada illaki LPG olacak diyorsanız iyice araştırın.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2024, 16:07:23 »
Aracınızda hatırladığım kadarı ile xenon far bulunuyor ve araç far ayarını kendisi yapıyor.
Nacizane tavsiyem bu araçta LPG işine girmeyin yada illaki LPG olacak diyorsanız iyice araştırın.

Dolgu eğer biraz eliniz yatkınsa dolgunun üzerine deri izi yapabilirsiniz gayet iyi duruyor. Bence çok masraf edip de değiştirmeye gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 24, 2024, 08:29:08 »

hocam lpg siz kullanılmaz bu araç izmirde şehir içi 13 litre yakıyor

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 24, 2024, 08:29:53
Dolgu eğer biraz eliniz yatkınsa dolgunun üzerine deri izi yapabilirsiniz gayet iyi duruyor. Bence çok masraf edip de değiştirmeye gerek yok.

evet aklıma çok yattı bu öyle yapıcam ama çattlak olan yerler tam kıvrım yerleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Temmuz 24, 2024, 09:13:14 »
Kenarlara bant çekip spatula yardımı ile doldurabilirsiniz.