Gönderen Konu: Benzinde normal çalışan 1.33 Lpg’de yüklenince tekleme  (Okunma sayısı 337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • toyota 2011 1.33 comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '11
Merhaba kıymetli forum üyeleri,
Başlıktan az cok sorunu özetledim. Yaklasik 1 ay önce aldığım corolla 2011 1.33 Benzin / Lpg aracımda Atiker marka Lpg bulunmakta sorunum ise lpgde 2.vites düşük devirde giderken hızlanmak icin gaz verdigimde arabanın tekleme silkeleme küt küt vurma sorunu yapması ama yüksek devirlerde bir sorun bulunmuyor. Aracı lpg ustaları incelediğinde lpg enjektörü değişti lpg filtresi değişti 10’dan fazla kez lpg ayari yapıldı enjektörü temizleyici sıkıldı bujiler servisten orijinal alınıp değişti 4 adet sıfır bobin takılıp denendi lpg ustası sıfır elektronik beyin ve maf sensörü takarak denedi ama nafile hic kimse sorunu çözemedi benzinde en ufak sorun yok benzinde giderken 3.viteste klima açıkken bile düşük devirde dip gaz yapınca en ufak tekleme yok lpgde düşük devirde 2-3 vites fark etmeksizin gaza yüklenince motor tüm arabayı sallıyor. Sizlerden yardım bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
  • 26 kere teşekkür edildi
Ynt: Benzinde normal çalışan 1.33 Lpg’de yüklenince tekleme
« Yanıtla #1 : Temmuz 21, 2024, 13:43:00 »
Tüm bu değişiklikleri boşuna yapmış olabilirsiniz zira atikerli 1.33'lerde bu kronik bir sorun diye biliyorum. Aracıma kit taktirirken usta beni buna benzer bir sorun hakkında uyarmıştı ve aracıma BRC taktırmistim. İsterseniz beni bu konuda uyaran İstanbul'daki Ayar Otogazla gorusebilirsiniz, işletme sahibine (Taner Bey) ulaşabilirseniz daha iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • toyota 2011 1.33 comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '11
Ynt: Benzinde normal çalışan 1.33 Lpg’de yüklenince tekleme
« Yanıtla #2 : Temmuz 21, 2024, 15:00:54 »
Tüm bu değişiklikleri boşuna yapmış olabilirsiniz zira atikerli 1.33'lerde bu kronik bir sorun diye biliyorum. Aracıma kit taktirirken usta beni buna benzer bir sorun hakkında uyarmıştı ve aracıma BRC taktırmistim. İsterseniz beni bu konuda uyaran İstanbul'daki Ayar Otogazla gorusebilirsiniz, işletme sahibine (Taner Bey) ulaşabilirseniz daha iyi olur.

Hocam ben aracı ilk aldığımda bu sorun yoktu aldıktan sonra tüp filtresini değiştirip ayar yaptırınca bu sorun ortaya çıktı veya ben ayar düzelince fark etmeye başladım. Ben dediğiniz firmayı arayıp görüşeceğim eğer usta sorunu lpg değişince düzeltecekse gidip değiştireyim