0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anahtar kaybında serviste yeni anahtarlar yaptırılıp diğer kapı ve kontak şifreleri ile immoblizer şifreleri değiştirilerek anahtar kaybı sorunu aşılır. Ancak biraz masraflı bir durum. Sigorta acenteleri aldığı komisyona bakarlar. Tüm araçlarda çift anahtarı var diye bakıyorlar. Bu işlerde beyan esaslı olduğu için beyan edilmeyen durumlarda sigorta firması lehine durum gelişiyor.
Sigortalar hangi durumlarda kasko dışı olduğunu belirtiyorlar sanırım. Ama anahtar eksikliğinden bahsedilmiyor..Bana araçta eksra ne var diye soruyor..
Normalde sigorta acentesinin sigorta yapmadan önce aracı görmesi ve incelemesi gerekir. Ancak hiçbir acente yapmıyor. Beyana bakıyor. Ben zamanında aracı kasko yaptırırken nasıl olsa ruhsatta yazıyor diye lpg beyanında bulunmadım ve araç hasarında lpg beyan edilmediği için yüzde 10 kesinti yapıldı. O zaman müşteri hizmetlerine 'araç yansa ne olacaktı' dediğimde 'beyan etmediğiniz için ödeme yapılmayacaktı' dedi. Şimdi tüm araçlarımda lpg varsa ek kloz olarak bildiriyorum. Anahtar içinde fabrikadan araç kaç anahtarla çıktıysa onu talep ediyorlar. Anahtar eksik olduğunda ödemede sıkıntı çıkarma ihtimalleri yüksek oluyor.
...LPG dönüşümü ruhsatta işliyse beyan etmek zorunda değilsiniz çünkü ruhsat bilgilerini istiyorlar zaten bütün işlem ona göre yapılıyor ruhsat bilgilerini girdiğinizde aracın yakıt tipi benzin+lpg olarak yazıyor,araç lpgli olduğu için ekstra para isteyebilirler ama "siz lpgyi beyan etmediniz o yüzden ödeme alamazsınız" deme gibi bir hakları yok.
Bana göre de öyle olması lazım ancak uygulamada poliçede yazanlar sigorta firmasından yana. Aşağıda şu anki kaskoma ait beyana aykırılık klozu ile ek donanım klozunu ekliyorum.
Erhan hocam klozda yazan maddelere göre bildirimi yapılmadığı tespit edilirse diyor,Zaten siz ruhsat fotoğrafını yada bilgilerini kasko şirketine ileterek kasko satın alıyorsunuz ve ruhsatta aracınız benzin+lpg yazıyorsa bütün sorumluluk kasko şirketinde olur,bir olumsuzluk durumunda siz lpgyi bildirmediniz deme şansları yok,sonuçta araç ruhsatı devletin resmi evrakı kişi beyanı resmi evrak önüne geçemez.
Anahtar kaybını bildirmemek sadece çalınma durumunda mi geçerli olur?
Lpg klozunda ekstra kloz parası ekleniyor. Ruhsatta yazsa da ek kloz olarak kullanıcı eksra para ödemedi ve kesintiyi kabul etti tezini savunacaklardır.
Pert durumunda da tüm anahtarları istiyorlar.
Normalde pert demek kullanım dışı demek..madem kullanilmiyacaksa niye yedek anahtar diye sormak lazım..