Gönderen Konu: VİTES GEÇİŞLERİ VE YOKUŞ YUKARI GAZ YEMEME  (Okunma sayısı 608 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
VİTES GEÇİŞLERİ VE YOKUŞ YUKARI GAZ YEMEME
« : Temmuz 17, 2024, 09:13:57 »
MERHABA DEĞERLİ AVENSİS ÜYELERİ
2.0 BENZİNLİ 2005 MODEL OTOMATİK AVENSİS ARACIM 3 HAFTA ÖNCE ÜSTK KAPAK CONTASI YAKTI VE DEĞİŞTİRDİK. BUNLARIN YANI SIRA 1 BOBİN 4 BENZİN ENJEKTÖRÜ DE DEĞİŞTİ. FAKAT ARAÇ YOKUŞ YUKARI İLK KALKIŞTA BOĞULUYOR VE ÇOK AĞIR HAREKET EDİYOR. HATTA SANKİ KASAYI KALDIRAMIYOR GİBİ. VİTES GEÇİŞLERİ DE BİR TUAF OLMUŞ. ESKİDEN 2000 DEVİRDE YA DA 2500 DEVİRDE VİTES DEĞİŞTİREN ARAÇ 3000 YA DA 3500 DEVİRDE VİTES DEĞİŞTİRİYOR. AYRICA ARACIN İÇİNDEKİ BİLGİ EKRANININ DA YAZILARI GİTMİŞ.
ARAÇ TAMİRDE İKEN ELEKTRİKÇİYE GİTMİŞTİ ACABA ELEKTİRİKÇİ YANLIŞ BİR BAĞLANTI MI YAPTI ARACA BİLMİYORUM. USTAYA SORDUM BEN 3 GÜN TEST ETTİM YOKUŞ YOKARI KEÇİ GİBİ TIRMANIYORDU DEDİ . BEN DE BEN ALINCA MI HUYU SUYU DEĞİŞTİ ARABANIN DEDİM VE BİRAZ TARTIŞTIK ARTIK TELEFONLARI DA AÇMIYOR BENİ DE ENGELLEMİŞ. ŞİMDİ BEN BU ADAMI MAHKEMEYE VERSEM Mİ? NEYSE ARANIZDA BU TİP SORUNLARI YAŞAYIP ÇÖZÜME KAVUŞAN OLDU MU?

Toyota Club Türkiye

VİTES GEÇİŞLERİ VE YOKUŞ YUKARI GAZ YEMEME
« : Temmuz 17, 2024, 09:13:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Ynt: VİTES GEÇİŞLERİ VE YOKUŞ YUKARI GAZ YEMEME
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2024, 10:57:54 »
Öncelikle geçmiş olsun. Değişen benzin enjektörleri orjinal mi? testleri yapıldı mı? Yokuşta manuele alıp 1. Viteste denediniz mi? Bizim araçlarda şöyle de bir sıkıntı var üst kapak tek başına yapıldıpı zaman araç düzen tutmuyor ne yazık ki. Yol bilgşsayarı bunlarda kronik sorun benim araçta da ara ara gidip geliyor iyi bir elektronikçi tamir edebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2024, 13:58:12 »
PEKİ DÜZEN TUTMASI İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR. AL DIM ALALI MASRAFI BİTMEDİ BIKTIM ARTIK LANET OLSUN BÖYLE ARACA. NE PARÇASI VAR NE USTASI. ENJEKTÖRLERİ ORJİNAL OLDUĞUNU SANMIYORUM AMA TESLERİ YAPILDI BİR PROBLEM YOK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2024, 14:42:37 »
Benimde başıma geldi üst kapak contası yandı toyotronic Mithat ustaya götürdüm ilk bunlarda komple motor yapılması lazım dedi tabi bende başka ustalara da gittim her halükarda motor inecek dediler sonuç olarak çıkma motor koydum. Ben aldım iki sene rahat bindim sonrasında benimde başladı masraflar dün tem otoya gittim yağ filtresi almak için orada ufuk beyle konuştuk biraz o da bana bu araçlar İngiliz yapımı olduğu için kullan değiştir mantığıyla yapıldığını söyledi dolayısıyla ustalar bu araçlara bakmak istemiyorlar ve vadesi dolan parçaların da tamiri çoğu zaman mümkün olmuyor. Şu an bende de abs problemi var sensör kablo vs hepsini değiştirdim lakin muhtemelen ve yüksek ihtimal sorun beyinde beyin değişecek gibi duruyor. Sizin enjektörler çıkma mı? Yan sanayi sıfır mal mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2024, 17:20:11 »
enjektörler yüksek ihtimalle yan sanayi ama bujiler ile başlayacağım bakalım belki bujiden dir. gittiği yere kadar olmadı benzin döküp yakarım  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2024, 17:32:46 »
Enjektörleri orjinal çıkma alsaydınız yan sanayiden daha iyi olurdu bence. Buji önemli  denso 3 tırnak iridyum olması lazım bence ilk iş hemen söküp bakın piyasada sahte buji çok malum servisten ya da tem otodan temin edebilirsiniz.