Gönderen Konu: AKL Marka LPG Sistemi İçin BRC Marka Regülatör Alsak Uyum Sorunu Yaşar mıyız?  (Okunma sayısı 505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,

Avensis T27 kasa aracımda LPG ile sorun yaşıyoruz. Bir süre gittikten sonra arıza ışığı yanmaya başlıyor. Arıza kodu olarak da "Zayıf Sistem" arızasını gösteriyor.

LPG'ciye gösterdim, sorunun regülatör kaynaklı olduğunu, Atiker marka regülatör ile 3500 TL'ye değişim yapabileceğini söyledi. Fiyat bana yüksek geldi.

İnternette fiyat sorgusu yaptım, BRC marka regülatörler 2000 - 2500, AKL marka regülatörler 800 - 1000 TL civarı, Atiker marka regülatörler 1000 - 1500 TL civarında satılıyor.

Aracımda sanırım AKL marka LPG sistemi var, ama değişim gerektiren regülatör Landirenzo marka...

Dolayısıyla ben de LPG sistemim toplama olduğu için acaba aracıma BRC marka LPG regülatörü taktırsam sorun olur mu diye düşünüyorum. Bu konuyu LPG'ci ile görüşmedik, zira regülatörü ondan almadım diye bana olumsuz cevap verebilir diye düşündüm ve öncelikle bu konuda deneyim ya da bilgisi olabilecek kişilerden forum aracılığıyla bilgi almak istedim.

Sizce BRC marka LPG regülatörü internetten alıp araç üzerine taktırmamda bir sorun yaşar mıyım?

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Mithat bey  atiker yüzünden 2 defa araç satmış biri olarak size şunu söyleilirm . Aracınıza  2-3 yıl ve daha fazla fikriniz var ise . Arabadan soğumak a istemiyorsanız . Nacizane tavsiyem lpg tankı ve boruları hariç ön taraftaki sistemi yeniliyorlar. Tahmini Brc Confort   için 12 - 15 bin civarı bu işlemi yaparlar 6 - 9 taksit de yapıyorlar.
 Brc - Prins  -Lovato bu üç markanın dışında hiçbiri ni düşünmeyin hem aracınızın yakıtı düzene girer hemde sorunlarınız ortadan kalkar  .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar,

Avensis T27 kasa aracımda LPG ile sorun yaşıyoruz. Bir süre gittikten sonra arıza ışığı yanmaya başlıyor. Arıza kodu olarak da "Zayıf Sistem" arızasını gösteriyor.

LPG'ciye gösterdim, sorunun regülatör kaynaklı olduğunu, Atiker marka regülatör ile 3500 TL'ye değişim yapabileceğini söyledi. Fiyat bana yüksek geldi.

İnternette fiyat sorgusu yaptım, BRC marka regülatörler 2000 - 2500, AKL marka regülatörler 800 - 1000 TL civarı, Atiker marka regülatörler 1000 - 1500 TL civarında satılıyor.

Aracımda sanırım AKL marka LPG sistemi var, ama değişim gerektiren regülatör Landirenzo marka...

Dolayısıyla ben de LPG sistemim toplama olduğu için acaba aracıma BRC marka LPG regülatörü taktırsam sorun olur mu diye düşünüyorum. Bu konuyu LPG'ci ile görüşmedik, zira regülatörü ondan almadım diye bana olumsuz cevap verebilir diye düşündüm ve öncelikle bu konuda deneyim ya da bilgisi olabilecek kişilerden forum aracılığıyla bilgi almak istedim.

Sizce BRC marka LPG regülatörü internetten alıp araç üzerine taktırmamda bir sorun yaşar mıyım?

Saygılar...

merhaba atiker sr11 regülatör taktırın uyum sağlar . özellikle sarı renk sr11 takılmasını isteyin. 3500 fazla geldi,
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
Mithat bey  atiker yüzünden 2 defa araç satmış biri olarak size şunu söyleilirm . Aracınıza  2-3 yıl ve daha fazla fikriniz var ise . Arabadan soğumak a istemiyorsanız . Nacizane tavsiyem lpg tankı ve boruları hariç ön taraftaki sistemi yeniliyorlar. Tahmini Brc Confort   için 12 - 15 bin civarı bu işlemi yaparlar 6 - 9 taksit de yapıyorlar.
 Brc - Prins  -Lovato bu üç markanın dışında hiçbiri ni düşünmeyin hem aracınızın yakıtı düzene girer hemde sorunlarınız ortadan kalkar  .

İki ay önce 20 bin istediler Yücel bey, güncel haliyle 25 binin altına düşmezler bence, öncelikle regülatörü değiştirmek istiyorum. İşe yaramazsa BRC tercih edeceğim.

merhaba atiker sr11 regülatör taktırın uyum sağlar . özellikle sarı renk sr11 takılmasını isteyin. 3500 fazla geldi,

Bahsettiğiniz model için iki tane seçenek buldum.

İlki şu:

https://www.hepsiburada.com/atiker-regu-lato-r-sr11-220-kw-super-pm-HBC000007CMWG

İkincisi şu:

https://www.hepsiburada.com/atiker-sr11-130kw-sirali-regulator-pm-HB00000MLS66

"Sarı renk" dediğiniz, hangisi oluyor acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
Arkadaşlar durum güncellemesi yapayım.

Aradan geçen birkaç günlük sürede LPG sistemi ile ilgili olarak baya bir araştırma yaptım.

Regülatör, enjektör, bağlantı kablosu satın aldım. Henüz elime ulaşmadılar. Bu parçaları kendim takmayı ve ayarlamayı deneyeceğim. Teoride baya bilgi edindim, ama pratikte ilk kez girişeceğim bir işlem olacak.

Atiker SR11 regülatöre 1040 TL, Albien 2 Ohm enjektöre 750 TL ve bağlantı kablosuna 950 TL olmak üzere, toplamda hepsine  2740 TL ödedim. Bu parçaların yanında iki tane de LPG filtresi hediye olarak gelecek.

Halen, iki ay önce benden, sadece regülatör için istenen 3500 TL'nin uzağındayım.

İnşallah halledebilirim.