Gönderen Konu: Kapı Gergisi Tamir Kitleri  (Okunma sayısı 1297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Kapı Gergisi Tamir Kitleri
« : Temmuz 05, 2024, 15:18:12 »
Merhaba arkadaşlar kapıların gergileri artık kapıyı tutmuyor ve ses yapıyorlar yağlamayı çok denedim fakat sorunu çözmedi. Dün gergiler için fiyat araştırırken tamir kitlerine denk geldim fiyatları tabi ki gergilere göre çok uygun. Daha önce bu kitleri kullanan var mı işe yarıyor mu ?

https://www.trendyol.com/barrer/toyota-corolla-hb-e120-uyumlu-kapi-gergi-kolu-limitor-tamir-kiti-2-kapi-set-2001-2007-p-635197680

Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Toyota Club Türkiye

Kapı Gergisi Tamir Kitleri
« : Temmuz 05, 2024, 15:18:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Kapı Gergisi Tamir Kitleri
« Yanıtla #1 : Temmuz 05, 2024, 18:08:46 »
Geçmiş olsun. Bendeki muhtemelen farklıdır, plastik bir halka değiştirmiştim. Sistrmden anladığım, yanlıl ve fazla yağ plastik halkayı bozuyor (döneceğine, mil bunun üzerinde kayıyor ve yeme oluşuyor).
Sadece takarken halka göbeğine hafif ve uygun yağ iyi olur.
Farklı yaklaşımlar da gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Temmuz 06, 2024, 16:45:45 »
Merhaba arkadaşlar kapıların gergileri artık kapıyı tutmuyor ve ses yapıyorlar yağlamayı çok denedim fakat sorunu çözmedi. Dün gergiler için fiyat araştırırken tamir kitlerine denk geldim fiyatları tabi ki gergilere göre çok uygun. Daha önce bu kitleri kullanan var mı işe yarıyor mu ?

https://www.trendyol.com/barrer/toyota-corolla-hb-e120-uyumlu-kapi-gergi-kolu-limitor-tamir-kiti-2-kapi-set-2001-2007-p-635197680
kardeşimin Citroen arabasına yapmıştık eliniz yatkınsa alın yapın zor değil.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2024, 21:20:26 »
kardeşimin Citroen arabasına yapmıştık eliniz yatkınsa alın yapın zor değil.

Aldım ürünü deneyeceğim arabanın sökemediğim döşemesi vidası yok çok şükür  :D
işe yararsa rehber şeklinde detaylı bir konu açarım inşallah
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Temmuz 16, 2024, 23:31:49 »
Ben e160 da değiştirdim. Muhtemelen sizinki de aynıdır. Gergiyi sökmeden önce yanınızda yıldız, düz tornavida, çekiç ve pense bulundurmanızda fayda var. Sonrasında kapı döşemelerini söküyorsun. Devamında gergi vidalarını söküyorsun. 10 lokma tutuyordu sanırım. Gergi kapı içinden çıkıyor. Dışarı aldığınız gerginin dört tarafında sac kapağı diğer parça üzerine bükülmüş durumda kulaklar var. onları pense, düz tornavida ile açıp üst kapağı alıyorsunuz. Sonrasında metal kutu içinden gergiyi tutan iki adet plastik parça çıkıyor. Yeni parçaları iç kısmını gresleyip yerine takıp üst kapağı yerleştirip kulaklarını tekrar büküp yerine montajlıyorsunuz. Plastik kısımlar yeni ve sert olduğu için ilk kullanımlar biraz zorlamak gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 103 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Temmuz 19, 2024, 02:22:43 »
Ben e160 da değiştirdim. Muhtemelen sizinki de aynıdır. Gergiyi sökmeden önce yanınızda yıldız, düz tornavida, çekiç ve pense bulundurmanızda fayda var. Sonrasında kapı döşemelerini söküyorsun. Devamında gergi vidalarını söküyorsun. 10 lokma tutuyordu sanırım. Gergi kapı içinden çıkıyor. Dışarı aldığınız gerginin dört tarafında sac kapağı diğer parça üzerine bükülmüş durumda kulaklar var. onları pense, düz tornavida ile açıp üst kapağı alıyorsunuz. Sonrasında metal kutu içinden gergiyi tutan iki adet plastik parça çıkıyor. Yeni parçaları iç kısmını gresleyip yerine takıp üst kapağı yerleştirip kulaklarını tekrar büküp yerine montajlıyorsunuz. Plastik kısımlar yeni ve sert olduğu için ilk kullanımlar biraz zorlamak gerekebilir.

Değişimi yaptım biraz kullanıp güncelleyecektim. 1 hafta oldu değiştireli e160 dan farklı olarak plastiklerin arkasında yaylar var e120 de takmak biraz daha uğraştırdı yeni plastikleri. Ama şikayetlerim gitti şuan ses yok birazda gresledim 1 haftalık deneyimim gayet başarılı.
Corolla 2004 1.6 Terra