Gönderen Konu: İzmir Özel Servis/Usta Önerisi  (Okunma sayısı 992 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2006 1.6 HB Corolla (Terra)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
İzmir Özel Servis/Usta Önerisi
« : Haziran 25, 2024, 22:40:26 »
Herkese merhabalar,

2007 Model, 1,6 Benzin/LPG'li, 165.000 Km, HB Corolla aracım var.

Daha önce yaşadığım bir hararet sorunundan kaynaklı motorumda yağ kaçakları vardı, bilgisiz bir ustaya müdahale ettirmek istemediğim için aracımı bu şekilde kullanıyordum. Arkadaşlarımdan biri Oguz Oto Özel Servisini önerdi, yorumlarına baktığımda çok güzel yorumlar vardı. Bende Oğuz Otoya gittim. Burayı karalamak gibi bir amacım yok, çok yoğunlardı, muhtemelen bundan kaynaklı arkadaşlar yorgun ve mutsuz. Motorda yukarıdan aşağıya yağ kaçakları olduğu için usta sağolsun önce külbütör contasını değiştirelim, motoruda temizleyelim, bir süre kullan, eğer kaçak devam ederse o zaman motoru açarız dedi. Bende memnuniyetle karşıladım, bide sökmüşken bujileri değiştirin dedim. Usta işlemleri yaptığını, ateşleme bobinlerine de yağ bulaşmış olduğunu, onları da temizlediğini söyledi. Aracı aldım, otobandan evime geldim. (Dış ilçede oturuyorum) Uzun yolda sıkıntı yoktu, ancak şehir içine geldiğimde 1. viteste kalkıp, 2. vitesle hızlanmaya başladığımda aracımın teklemeye başladığını farkettim. Stop ettim bekledim, benzinden lpg'ye, lpg'den benzine alıp farklı çeşitlerde bir saat kadar denedim ancak kalkıştan sonra 2. vitesle hızlanmaya çalışırken aracım tekliyor, hemde sarsıntılı iyi bir tekleme, sonradan düzeliyor. Araçtan inip kaputu açtım, motor inanılmaz sesli ve sarsıntılı çalışıyor, eski hali ile eser yok. Üstelik motor temizlenmemiş, hani temizlenecekti, nasıl anlayacağım yağ kaçırdığını. Ayrıca park halinde boşta iken gaz verdiğimde 1500-2000 devir civarında sanki motor aşağı düşüyor, motor yer değiştiriyor gibi değişik bir ses ve sarsıntı oluyor anlık, öncesinde yine bu sorunum yoktu.

Sadece buji ve külbütör contası değişimi, polen ve hava filtrelerimi değiştirdim. Bu kadar basit işçilikler sonrasında neden bu sorunları yaşıyor olabilirim? Sorunları nasıl çözebilirim?

En önemlisi değerli abilerim ve arkadaşlarım, lütfen bana işini düzgün yapan bir özel servis yada usta önerin. Dış ilçede oturuyorum ama sorun değil her tarafa gidebilirim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
2006 1.6 HB Corolla (Terra)

Toyota Club Türkiye

İzmir Özel Servis/Usta Önerisi
« : Haziran 25, 2024, 22:40:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: İzmir Özel Servis/Usta Önerisi
« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2024, 23:08:47 »
Başka servis aramadan önce bize anlattığınız durumu Oğuz Oto'ya telefonla anlatın,yaklaşımlarına bakarak çözüm önerileri ne olacak ? onlara göre ya yaptıkları işleri tamamlasınlar ya da siz başka servis ararsınız ( Aksoy oto,Dalay oto,Toyo servis gibi özel Toyota servisleri var). Evet Oğuz Oto'da yoğunluk oluyor,ben 3-4 bakımdır oraya gidiyorum,sabah servis açılmadan orada oluyorum ve bir tabure üzerinde atmaca gibi ne yapıldığını izliyorum,şu ana kadar yanlış yapılan bir işlem görmedim ama yoğunluk konusu önemli,siz bunlara bakarak değerlendirme yapabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 28, 2024, 00:24:05 »
Aracım ertesi günün sabahında çalışmadı. Çekici ile tekrar götürmek zorunda kaldım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 30, 2024, 12:42:59 »
Güncelleme; Söylemiş olduğum tamir işlemlerinin ertesi günü sabahında araba çalışmadı. Oguz oto ile iletişime geçtim, çekici ile buraya getir dediler. Çekici parasını da cebimden ödedim. Yaklaşık 4-5 saat kadar serviste kaldım. Arabayı çalıştıramadılar. Arabanın külbütör kapağını sökerken motora bağlı bir elektrik kablosunu koparmışlar, bundan kaynaklı araba çalışmıyormuş. Ne kablosu olduğunu açıkladılar ancak ben anlamadım (Benim bilgisizliğim). Buarada arkadaşlar aracın çalışması için gerçekten çok uğraştılar ve yapabilecekleri tüm yardımları yaptılar, ki buna beni sakinleştirmekte dahi :D . Şimdi tüm bu süreçlerden sonra, servise gitmeden önce aracım tek marşta çalışıyordu, ancak şuan ikinci marşta çalışıyor. İstisnasız her seferinde ikinci marşta çalışıyor. (Açıklama: Arabaya birgün sonra biniyorsam ikinci marşta, kullanırken 5 dk markete girip çıktım tek marşta alıyor.) Yaşamış olduğum bu süreçten sonra tekrar aynı servise gitmek istemiyorum. Varsa usta tavsiyeleriniz paylaşırsanız mutlu olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 30, 2024, 13:03:51 »
Güncelleme; Söylemiş olduğum tamir işlemlerinin ertesi günü sabahında araba çalışmadı. Oguz oto ile iletişime geçtim, çekici ile buraya getir dediler. Çekici parasını da cebimden ödedim. Yaklaşık 4-5 saat kadar serviste kaldım. Arabayı çalıştıramadılar. Arabanın külbütör kapağını sökerken motora bağlı bir elektrik kablosunu koparmışlar, bundan kaynaklı araba çalışmıyormuş. Ne kablosu olduğunu açıkladılar ancak ben anlamadım (Benim bilgisizliğim). Buarada arkadaşlar aracın çalışması için gerçekten çok uğraştılar ve yapabilecekleri tüm yardımları yaptılar, ki buna beni sakinleştirmekte dahi :D . Şimdi tüm bu süreçlerden sonra, servise gitmeden önce aracım tek marşta çalışıyordu, ancak şuan ikinci marşta çalışıyor. İstisnasız her seferinde ikinci marşta çalışıyor. (Açıklama: Arabaya birgün sonra biniyorsam ikinci marşta, kullanırken 5 dk markete girip çıktım tek marşta alıyor.) Yaşamış olduğum bu süreçten sonra tekrar aynı servise gitmek istemiyorum. Varsa usta tavsiyeleriniz paylaşırsanız mutlu olurum.
onların hatası yüzünden araç yolda, kaldıysa çekici ücretini ödemeleri gerekir, tabi dürüst esnafsa. Aracınızda hala problem var her seferinde 2. Marşta çalışması ısınınca tek marşta çalışması benzin pompasıyla alakalı olabilir. İlk çalıştırmayı LPG ile deneyin tek seferde çalışıyorsa sorun benzinle alakalı diyebiliriz. Geçmiş olsun.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Temmuz 02, 2024, 15:36:57 »
onların hatası yüzünden araç yolda, kaldıysa çekici ücretini ödemeleri gerekir, tabi dürüst esnafsa. Aracınızda hala problem var her seferinde 2. Marşta çalışması ısınınca tek marşta çalışması benzin pompasıyla alakalı olabilir. İlk çalıştırmayı LPG ile deneyin tek seferde çalışıyorsa sorun benzinle alakalı diyebiliriz. Geçmiş olsun.

Açıkcası aracımın çalıştığına sevincimden çekici ücreti gözüme bile gelmedi, talep etmedim. Daha sonra farklı bir işlem için gelirsem ödeşiriz dedim.

İkinci marşta çalışmaya devam ediyor. LPG hep açık ama LPG ile nasıl deneyeceğimi bilmiyorum. Araç benzinle çalışıyor, bir süre sonra motor yeterli ısıya ulaşınca LPG'ye geçiyor. Direkt nasıl LPG ile çalıştıracağımı bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2024, 23:45:19 »
LPG regülatör diyaframı patlamış yada enjektörlerde kaçırma var,uzun bekleme esnasında yanma odasına gaz doluyor araç ilk marşı benzinde yaptığı için iki yakıt karışınca zorlanıyor boğulma oluyor marş yapınca yanma odasındaki gaz tahliye oluyor ve ikinci marşta sorunsuz çalışıyor,süreç yeni başlamış ilerleyen zamanlarda daha fazla marş yapmak zorunda kalacaksınız,depodan lpg nin vanasını kapatın aracı çalıştırın borulardaki gaz bitsin sabah tek marşta çalışır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 04, 2024, 16:19:12 »
Açıkcası aracımın çalıştığına sevincimden çekici ücreti gözüme bile gelmedi, talep etmedim. Daha sonra farklı bir işlem için gelirsem ödeşiriz dedim.

İkinci marşta çalışmaya devam ediyor. LPG hep açık ama LPG ile nasıl deneyeceğimi bilmiyorum. Araç benzinle çalışıyor, bir süre sonra motor yeterli ısıya ulaşınca LPG'ye geçiyor. Direkt nasıl LPG ile çalıştıracağımı bilmiyorum.
LPG ile direk çalıştırmak için, ışıklı göstergedeki benzin/LPG geçiş düğmesine basılı tutarak marşa basmanız gerekiyor. Aracın çalışması 5-6 saniyeden fazla sürebilir. Çalışana kadar marşa ve LPG düğmesine basmaya devam edin. Bu şekilde aracın motoru soğuk dahi olsa LPG'de çalışır.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Temmuz 23, 2024, 22:14:40 »
LPG regülatör diyaframı patlamış yada enjektörlerde kaçırma var,uzun bekleme esnasında yanma odasına gaz doluyor araç ilk marşı benzinde yaptığı için iki yakıt karışınca zorlanıyor boğulma oluyor marş yapınca yanma odasındaki gaz tahliye oluyor ve ikinci marşta sorunsuz çalışıyor,süreç yeni başlamış ilerleyen zamanlarda daha fazla marş yapmak zorunda kalacaksınız,depodan lpg nin vanasını kapatın aracı çalıştırın borulardaki gaz bitsin sabah tek marşta çalışır.

Kontrol ettireceğim, teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 23, 2024, 22:15:24
LPG ile direk çalıştırmak için, ışıklı göstergedeki benzin/LPG geçiş düğmesine basılı tutarak marşa basmanız gerekiyor. Aracın çalışması 5-6 saniyeden fazla sürebilir. Çalışana kadar marşa ve LPG düğmesine basmaya devam edin. Bu şekilde aracın motoru soğuk dahi olsa LPG'de çalışır.

Öğrenmenin yaşı yok diyorlar ya, senin verdiğin bu bilgi o cinsten. İlk defa duydum, teşekkür ediyorum, deneyeceğim.