0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Güncelleme; Söylemiş olduğum tamir işlemlerinin ertesi günü sabahında araba çalışmadı. Oguz oto ile iletişime geçtim, çekici ile buraya getir dediler. Çekici parasını da cebimden ödedim. Yaklaşık 4-5 saat kadar serviste kaldım. Arabayı çalıştıramadılar. Arabanın külbütör kapağını sökerken motora bağlı bir elektrik kablosunu koparmışlar, bundan kaynaklı araba çalışmıyormuş. Ne kablosu olduğunu açıkladılar ancak ben anlamadım (Benim bilgisizliğim). Buarada arkadaşlar aracın çalışması için gerçekten çok uğraştılar ve yapabilecekleri tüm yardımları yaptılar, ki buna beni sakinleştirmekte dahi . Şimdi tüm bu süreçlerden sonra, servise gitmeden önce aracım tek marşta çalışıyordu, ancak şuan ikinci marşta çalışıyor. İstisnasız her seferinde ikinci marşta çalışıyor. (Açıklama: Arabaya birgün sonra biniyorsam ikinci marşta, kullanırken 5 dk markete girip çıktım tek marşta alıyor.) Yaşamış olduğum bu süreçten sonra tekrar aynı servise gitmek istemiyorum. Varsa usta tavsiyeleriniz paylaşırsanız mutlu olurum.
onların hatası yüzünden araç yolda, kaldıysa çekici ücretini ödemeleri gerekir, tabi dürüst esnafsa. Aracınızda hala problem var her seferinde 2. Marşta çalışması ısınınca tek marşta çalışması benzin pompasıyla alakalı olabilir. İlk çalıştırmayı LPG ile deneyin tek seferde çalışıyorsa sorun benzinle alakalı diyebiliriz. Geçmiş olsun.
Açıkcası aracımın çalıştığına sevincimden çekici ücreti gözüme bile gelmedi, talep etmedim. Daha sonra farklı bir işlem için gelirsem ödeşiriz dedim. İkinci marşta çalışmaya devam ediyor. LPG hep açık ama LPG ile nasıl deneyeceğimi bilmiyorum. Araç benzinle çalışıyor, bir süre sonra motor yeterli ısıya ulaşınca LPG'ye geçiyor. Direkt nasıl LPG ile çalıştıracağımı bilmiyorum.
LPG regülatör diyaframı patlamış yada enjektörlerde kaçırma var,uzun bekleme esnasında yanma odasına gaz doluyor araç ilk marşı benzinde yaptığı için iki yakıt karışınca zorlanıyor boğulma oluyor marş yapınca yanma odasındaki gaz tahliye oluyor ve ikinci marşta sorunsuz çalışıyor,süreç yeni başlamış ilerleyen zamanlarda daha fazla marş yapmak zorunda kalacaksınız,depodan lpg nin vanasını kapatın aracı çalıştırın borulardaki gaz bitsin sabah tek marşta çalışır.
LPG ile direk çalıştırmak için, ışıklı göstergedeki benzin/LPG geçiş düğmesine basılı tutarak marşa basmanız gerekiyor. Aracın çalışması 5-6 saniyeden fazla sürebilir. Çalışana kadar marşa ve LPG düğmesine basmaya devam edin. Bu şekilde aracın motoru soğuk dahi olsa LPG'de çalışır.