Gönderen Konu: Efsana Corolla Bir Gidyor Bir Gitmiyor  (Okunma sayısı 523 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Efsana Corolla Bir Gidyor Bir Gitmiyor
« : Haziran 24, 2024, 12:03:09 »
Selam Arkadaşlar

Valla konu başlığına ne yazacağımı bilemedim ama tamda yazdığım gibi araba bir gidiyor bir gitmiyor kasılıyor durumu var . Rastgele para harcamakla arabamı kurcalatmak istemediğim için değerli fikirlerinize yorumlarınıza başvuruyorum  .

Aracım  1996 gli 302500 km de şu an .Aracıma elimden geldiği kadar bakımlı binmeye temiz tutmaya özen gösteren aracına aşık birisiyim . Aracımın yağ ve filtre bakımları yeni orjianl filtre ve motul  6100 serisi yağ kullanıyorum bujilerim orjinal motor kayış bakımlarım hidrolik bakımlarım yeni . bütün fren balataları disklerim yeni . Bu ayrıntıları yazıyorum fikir oluşması için 

Aracımda 2 nesil lpg sistemi var .Aracım bazen öyle akıcı gidiyor ki çok seviyorum su misali akıyor araba . boşa bile atınca araba akıyor .Aynı araba ertesi gün ne oluyor bilmiyorum gaza basıyourm gitmiyor boşa atıyorum akmıyor gibi bir hal val. Bu su gibi akıyor dediğim zaman . Gaz tepkileri de çok  iyi oluyor.Gaza bastıkca devir çeviriyor  5- 6 bin devirleri çok rahat çeviriyor .Ama araç da o kasılma dediğim şey olduğu zaman araba resmen devir çevirmiyor hani 4000 - 4500 e çıkıyor ama zorlanıyor , ama akıcı dediğim zaman araba bırak beni gidecem diyor keyif veriyor . Yıllarca kullandığım efsane tadını alıyorum .

Eksoz sisteminden şüphelendim  katalizör yokmuş bizim arabalarda  eksozcu  sipiral in ve son susturucun patlak dedi çekiş sorunu varsa sipiral ini değiştirelim dene eksozun da patlak değişecek dedi. sipiral i yenilettim biraz rahatladı ama .Gazı doldurdum yola çıktım aynı şey gene oldu su gibi akan araba 90 - 100 giderken gaza basıyorum kasılıyor gidemiyor 4 vites çıkacağı yeri  3 e düşüyor .

Birde tesadüfmüdür bilemedim arabada lpg bitmeye yakın yani tek lambaya düştüğü zaman araba öyle güzel devirleniyor ki . Normalde lpg dolu iken araba daha iyi gitmesi gerekir bende lpg dolu iken araba daha çok kasılıyor veya öyle denk geliyor .

Hafta sonu köye gittim giderken araba hani çekiş gidiş olarak fena degildi ama çok iyi de degildi . Araba park ettim akşam köy dönüşü çocuklar bile fark etti baba araba su gibi akıyor eskidende böyleydi ne yaptın dediler .Ben de anlamadım kızım dedim böyle oluyor dedim .

Aklıma gelenler .
1-  Eksoz son sustucu patlak motor eksoz gazı rahat dışarı atamıyor ( ama araç boşa atınca su gibi akıyor )

2 - Arka fren limitörü görevini düzgün yerine getiremiyor aracı gereksiz fren yaptırıyor .

3 - Lpg sistemi vakum ile çalıştığı için depo dolu iken basınç fazla geliyor gereksiz basınç aracın rahat devirlenememesine neden oluyor .Gaz azalınca
     basıç da azalıyor araba rahat devirleniyor .Bu aracın fren servosunun da rahat çalışmasını sağlıyor

4- Aracın fren Westenhouse sorun var hava kaçırıyor bir sibop kararsız çalışıyor buda aracın vakumla çalışan lpg sistemini , aynı zaman da fren sistemini ,
    etkiliyor .

benim aklıma gelenler bunlar .

Bu arada gidemediği zaman benzinede alsam aracı gaza göre daha iyi ama benzinde gibi  gitmiyor gene üst devirlere çıkamıyor araç zorlanıyor rahat devir çeviremiyor

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Efsana Corolla Bir Gidyor Bir Gitmiyor
« : Haziran 24, 2024, 12:03:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
Ynt: Efsana Corolla Bir Gidyor Bir Gitmiyor
« Yanıtla #1 : Haziran 26, 2024, 11:05:01 »
Efsaneci arkadaşlar var mı başına gelen arabada kasılma gidememe devir çevirememe gibi sorun yaşayan . İşin garip yani ne oluyor bilmiyorum araba düzeli veriyor çok güzel devir çevirip çok seri ve akıcı gidiyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2024, 11:19:16 »
Bende efsane kasa yok ama baskı balatada sorun yoksa bobinleri kontrol edebilirsiniz bence

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2024, 11:21:50
Birde lpgyi hep aynı yerden almaya özen gösterin mesela ben opetten aldığımda araba daha iyi performans gösteriyor ama ne zaman bp den gaz alsam sanki arabayı tutan birileri var  :)
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Haziran 26, 2024, 17:14:11 »
Baskı balata noktasında sorun yok kavrama da veya zorlamad ayanık balata kokusu gelme durumum yok kaçırmada söz konusu degil . Zira araba rahat devir çeviremiyor . Ateşlemeden şüphe ediyorum ama araba yarım marş çalışıyor tekleme veya patlatma herhangi bir sorun yaşamıyorum . bujilerim  değişeli  12 bin felan oldu  20 binde yenilerim zaten tekrar normalde ömrü  40 bin ama lpg olduğu için yenilerim  . Benim dikkatimi çeken durumlardan birisi ise aracın bu iyi gidiyor devir çeviriyor dediğim dönemlerde akıcı gitmesi dikkatimi çekiyor . fren merkezleri sıkıyor da aracı tutuyor mu diyecem ama o kadar gıcık bir durum ki ne taraf çeksek o tarafa giden bir durum  .

Bp de dediğiniz bende yaşıyorum . Resmen araba gidemiyor bp ile kasılıyor . Petrol ofisi sürekli tercihim .İstasyon da hep aynı tercih etmeye çalışıyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '04
  • 103 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 26, 2024, 21:40:32 »
Ben olsam önce westenhouse bozuksa onu yaptırırım bir de bence kompresyon testi yaptırın silindirlerde basınç kaybı var mı yok mu belli olur zaten çok basit 10 dakikalık iş. Yine sonuç alamassanız bobinleri değişebilirsiniz ama bobinler biraz pahalı oluyor. Araçta distribütör varsa oda arızalı olabilir. Kısacası dediğiniz gibi ateşlemeden şüphelenmek mantıklı bu durumda.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 26, 2024, 21:58:08
Birde aklıma şimdi geldi araç düşündüğünüz  gibi frenleri sıkıyorsa balatalarınız illaki erken bitecektir bunuda gözlemleyin bence
Genç bir Toyota kullanıcısı :)
Makine Mühendisliği öğrencisi (4/4)
Corolla 2004 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 27, 2024, 09:26:58 »
Westenhouse aslında test ediyorum araba çalışmaz iken fren pedalını pompalıyorum fren taş gibi oluyor fren pedalına basılıyken marş yapıyorum fren yumuşayarak aşağı iniyor .Wetsenhouse patlak olsa fren pedalı araç çalışma iken taş gibi olmaz hava kaçacağı için fıs fıs ses yapar .

Bobin olayı bizde distribitör tip ateşleme var  ilk çalışmada daha araba çalışmaz yeni sistemler gibi degil gittimi gider .

emme manifolt contasındna şüphe ediyorum

birde arka fren limitöründen şüphe ediyorum

hayırlıs bakalım birşekilde bulacağız