Selam Arkadaşlar
Valla konu başlığına ne yazacağımı bilemedim ama tamda yazdığım gibi araba bir gidiyor bir gitmiyor kasılıyor durumu var . Rastgele para harcamakla arabamı kurcalatmak istemediğim için değerli fikirlerinize yorumlarınıza başvuruyorum .
Aracım 1996 gli 302500 km de şu an .Aracıma elimden geldiği kadar bakımlı binmeye temiz tutmaya özen gösteren aracına aşık birisiyim . Aracımın yağ ve filtre bakımları yeni orjianl filtre ve motul 6100 serisi yağ kullanıyorum bujilerim orjinal motor kayış bakımlarım hidrolik bakımlarım yeni . bütün fren balataları disklerim yeni . Bu ayrıntıları yazıyorum fikir oluşması için
Aracımda 2 nesil lpg sistemi var .Aracım bazen öyle akıcı gidiyor ki çok seviyorum su misali akıyor araba . boşa bile atınca araba akıyor .Aynı araba ertesi gün ne oluyor bilmiyorum gaza basıyourm gitmiyor boşa atıyorum akmıyor gibi bir hal val. Bu su gibi akıyor dediğim zaman . Gaz tepkileri de çok iyi oluyor.Gaza bastıkca devir çeviriyor 5- 6 bin devirleri çok rahat çeviriyor .Ama araç da o kasılma dediğim şey olduğu zaman araba resmen devir çevirmiyor hani 4000 - 4500 e çıkıyor ama zorlanıyor , ama akıcı dediğim zaman araba bırak beni gidecem diyor keyif veriyor . Yıllarca kullandığım efsane tadını alıyorum .
Eksoz sisteminden şüphelendim katalizör yokmuş bizim arabalarda eksozcu sipiral in ve son susturucun patlak dedi çekiş sorunu varsa sipiral ini değiştirelim dene eksozun da patlak değişecek dedi. sipiral i yenilettim biraz rahatladı ama .Gazı doldurdum yola çıktım aynı şey gene oldu su gibi akan araba 90 - 100 giderken gaza basıyorum kasılıyor gidemiyor 4 vites çıkacağı yeri 3 e düşüyor .
Birde tesadüfmüdür bilemedim arabada lpg bitmeye yakın yani tek lambaya düştüğü zaman araba öyle güzel devirleniyor ki . Normalde lpg dolu iken araba daha iyi gitmesi gerekir bende lpg dolu iken araba daha çok kasılıyor veya öyle denk geliyor .
Hafta sonu köye gittim giderken araba hani çekiş gidiş olarak fena degildi ama çok iyi de degildi . Araba park ettim akşam köy dönüşü çocuklar bile fark etti baba araba su gibi akıyor eskidende böyleydi ne yaptın dediler .Ben de anlamadım kızım dedim böyle oluyor dedim .
Aklıma gelenler .
1- Eksoz son sustucu patlak motor eksoz gazı rahat dışarı atamıyor ( ama araç boşa atınca su gibi akıyor )
2 - Arka fren limitörü görevini düzgün yerine getiremiyor aracı gereksiz fren yaptırıyor .
3 - Lpg sistemi vakum ile çalıştığı için depo dolu iken basınç fazla geliyor gereksiz basınç aracın rahat devirlenememesine neden oluyor .Gaz azalınca
basıç da azalıyor araba rahat devirleniyor .Bu aracın fren servosunun da rahat çalışmasını sağlıyor
4- Aracın fren Westenhouse sorun var hava kaçırıyor bir sibop kararsız çalışıyor buda aracın vakumla çalışan lpg sistemini , aynı zaman da fren sistemini ,
etkiliyor .
benim aklıma gelenler bunlar .
Bu arada gidemediği zaman benzinede alsam aracı gaza göre daha iyi ama benzinde gibi gitmiyor gene üst devirlere çıkamıyor araç zorlanıyor rahat devir çeviremiyor