Gönderen Konu: Motosikletimde ki plakayı Arabama aktarabilir miyim?  (Okunma sayısı 3680 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Motosikletimde ki plakayı Arabama aktarabilir miyim?
« : Haziran 05, 2024, 23:25:56 »
Merhabalar. Yaklaşık 1 ay kadar önce satın almış olduğum 2005 model bir corolla aracım mevcut. Aracı satın alırken plaka değişikliğine gitmedik. Hali hazırda üzerime kayıtlı olan daha önce satın almış olduğum birde motosikletim mevcut. Motosikletimi satıyorum alıcısı hazır durumda lakin ben motosikletimde ki plakayı şuan sahip olduğum corollaya takmak istiyorum. Özel bir plaka değil ama motosikletim kendi üzerime kayıtlı olan ilk araç olduğu için ve motosikletimi sevdiğim için plakasını almak istiyorum. Böyle bir şey mümkün müdür? Motosikletimin plakası 34 ama ben Kocaelinde ikamet ediyorum. Motosikletimi satarken alıcısı ile anlaşıp plaka değişikliğine götürebilirim. Benim plakam boşa çıkmış olur böylece ama arabamın üzerine almak için aracımı İstanbul ilinden birine mi satmam gerekir? İstanbuldan birini bulup aracımı satsam ve oda plaka değişikliğine gitmek istese benim plakamı ala şansı olur mu? Veya hiç satış görmeden bu işi halletmenin bir yolunu bulabilir miyiz? Teşekkürler
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Motosikletimde ki plakayı Arabama aktarabilir miyim?
« : Haziran 05, 2024, 23:25:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Motosikletimde ki plakayı Arabama aktarabilir miyim?
« Yanıtla #1 : Haziran 06, 2024, 02:09:25 »
Plaka 34 olduğu için,bahsi geçen plakanın serbest kalması ,boşa çıkması için İstanbul dışına satılması gerekir,trafik şubeden belirli bir süre için ayrılması talep edilebilir,ancak siz Kocaeli'nde adres kayıtlı olduğunuzdan plakanız genel de 41 olarak çıkacaktır.Satış görmeden olmaz görüşündeyim,çünkü plaka ruhsatta motosiklet plakası olarak kayıtlı,otomobile ait olması için mutlaka trafik şubeden tescilinin olması ,yapılması gerekiyor,bir takipçi ile konuşun ne kadar masraf çıkacak o da önemli..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Motosikletimde ki plakayı Arabama aktarabilir miyim?
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2024, 10:56:48 »
Tokay beyin dediği gibi;
1- Motorunuzu satarken alıcının plaka değişikliğine gitmesini sağlayacaksınız.
2- Emniyet ile görüşüp plakanın sizin adınıza belli bir süre rezerve edilmesini sağlayacaksınız.
3- Aynı otomobili kullanmaya devam edecekseniz, otomobilinizi İstanbul ilinde ikamet eden bir yakınınıza satış göstereceksiniz, rezerve ettiğiniz plakayı talep edeceksiniz.  Ya böyle devam edecek yada akabinde ondan tekrar kendinize satın alacaksınız.
4- Yada aracınızı satıp, ikametinizi İstanbul'a taşıyıp yeni bir araç alıp, rezerve plakanızı talep edeceksiniz.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -