Gönderen Konu: Zorunlu Trafik Sigortası, Hak iddia edilebilir mi ?  (Okunma sayısı 534 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Zorunlu Trafik Sigortası, Hak iddia edilebilir mi ?
« : Haziran 05, 2024, 12:47:49 »
 Merhabalar arkadaşlar,

Öncelikle aynen bana anlatıldığı şekilde anlatıyorum.
Amcam aradı dün, 2 yıl önce sattığı aracını noterden resmi devrini yaptıktan iki saat sonra aracı alan şahıs ve bir arkadaşı  kaza yapıyor ve araçtakilerden birisi vefat ediyor.  Vefat eden Araç sahibi mi yoksa, yolcu mu bilmiyorum.  Amcamı arayan kişi sigorta şirketinden olduğunu söyleyip sizi icraya vereceğiz diyerek, tabiri caizse kan parası adı altında para talep etmişler.

Bana mantıksız geldi, amcama içini ferah tut dedim ama kafam da karışmadı değil, bu şekilde bir hakları var mı ?
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Zorunlu Trafik Sigortası, Hak iddia edilebilir mi ?
« : Haziran 05, 2024, 12:47:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Zorunlu Trafik Sigortası, Hak iddia edilebilir mi ?
« Yanıtla #1 : Haziran 05, 2024, 21:17:21 »
Merhabalar arkadaşlar,

Amcam aradı dün, 2 yıl önce sattığı aracını noterden resmi devrini yaptıktan iki saat sonra aracı alan şahıs ve bir arkadaşı  kaza yapıyor ve araçtakilerden birisi vefat ediyor.  Vefat eden Araç sahibi mi yoksa, yolcu mu bilmiyorum.  Amcamı arayan kişi sigorta şirketinden olduğunu söyleyip sizi icraya vereceğiz diyerek, tabiri caizse kan parası adı altında para talep etmişler.

Bana mantıksız geldi, amcama içini ferah tut dedim ama kafam da karışmadı değil, bu şekilde bir hakları var mı ?
Öyle bir hakları yok osman bey,
Zaten amcanız aracın devrini vermiş herşey ayan beyan ortada arayan kişi ya para koparmaya çalışıyor yada yeni bir dolandırıcılık yöntemi türemiş,kesinlikle itibar etmeyin yasal yollara başvurun,hatta bazı telefon modelleri otomatik olarak ses kaydı bile yapıyor şimdikilerde varmı bilmiyorum zamanında Samsung J 7 telefonumda vardı bende hasbelkader öğrenmiştim,eğer öyle bir özellik varsa mahkemeye başvurup delil olarak kullanabilirsiniz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 06, 2024, 01:57:12 »
Bana da yeni bir dolandırıcılık gibi geldi çünkü her gün bu şekilde değişik yöntemler deniyorlar,sonuçta amcanız aracını resmi makam noterden satışını yapmış,satıştan sonraki sigorta ve sair mükellefiyetler yeni sahibine aittir,bir daha ararlarsa böyle söylesin,isteyen dava açsın açabilirse..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 14 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 06, 2024, 08:29:11 »
merhabalar, muhtemelen dolandırıcıdır ama o dönemki sigorta şirketini arayarak durumun aslını astarını öğrenebilirsiniz.
2007 AURİS 1.6 MANUEL, 2013 AURİS 1.4 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA 1.6 OTOMATİK, 2012 AURİS 1.6 MANUEL, 2019 COROLLA OTOMATİK.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 06, 2024, 10:49:24 »
Teşekkür ederim arkadaşlar. İçim ferahladı biraz daha.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 06, 2024, 12:40:11 »
Haber verilmeden izinsiz şekilde alınan ses kaydı delil olarak kullanılamıyor diye biliyorum
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 06, 2024, 15:11:17 »
Haber verilmeden izinsiz şekilde alınan ses kaydı delil olarak kullanılamıyor diye biliyorum
Evet kasti olarak alınırsa suçtur ama telefonun özelliği olunca kişinin isteği dışında oluyor,
Merhabalar arkadaşlar,

Satış sonrası araçta bulunan eski sigorta 15 gün geçerli diye saçma bir prosedür var al satçılarda buna binaen iş yapıyorlar normal vatandaşta gerçekliği varmış gibi davranıyor ve aldığı aracı sigorta yaptırmadan trafiğe çıkıyor kaza sonucunda araçtaki sigorta son olarak amcanızın adına olduğu için sorgulamada amcanızın ismi çıkıyor o yüzden para koparmaya çalışılıyor olabilir,siz ve amcanız telaş yapmanıza gerek yok alan kişi trafiğe çıkmadan sigorta yaptırıp çıksaymış,elinizde satış sözleşmesi olduğu için konu sizi bağlamaz,sözleşme kayıpsa bile ilgili noter sisteminde kayıtlı oluyor.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.