Gönderen Konu: Toyota, Honda ve Mazda da Güvenlik Açığı!  (Okunma sayısı 517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Toyota, Honda ve Mazda da Güvenlik Açığı!
« : Haziran 04, 2024, 09:18:56 »
Dün gördüm bu haberi, "Japon markalarının (Toyota, Honda, Mazda ve hatta Yamaha ) güvenlik testlerinde hile yaptığı iddiaları ile Japonya hükümeti tarafından soruşturma başlatıldığı ve tüketicilerin bu markalara olan güveninin sarsılmış durumda olduğu belirtilmiş. Uzmanlar, bu olayın otomotiv sektöründe büyük değişikliklere yol açacağını da belirtmiş".

Sizce bu haber doğru olabilir mi?

https://www.aksam.com.tr/ekonomi/japon-otomotiv-devlerinde-guvenlik-skandali-arac-sevkiyatlari-askiya-alindi/haber-1480057

https://halktv.com.tr/ekonomi/toyota-honda-mazda-japon-otomobil-devlerinin-guvenlik-acigi-o-modeller-839910h

https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2024/06/03/dunyaca-unlu-otomobil-devlerinden-skandal-guvenlik-sorunu-bakanligi-harekete-gecirdi

Toyota Club Türkiye

Toyota, Honda ve Mazda da Güvenlik Açığı!
« : Haziran 04, 2024, 09:18:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: Toyota, Honda ve Mazda da Güvenlik Açığı!
« Yanıtla #1 : Haziran 07, 2024, 05:45:37 »
Bir araba hattında sorun olması ve bunun önceden olduğundan emin olmak için geri çağırma yapılması yaygın bir durumdur, ancak şimdilerde bir dizi büyük araba şirketinin bu şekilde hile yaptığını duydum. Bunun doğru olduğunu düşünüyorum ve bana, motor gücünü artırmak için yazılım kullanarak emisyonlarda hile yapan Volkswagen skandalını hatırlattı.

Ancak bu firmaların açıklamalarını duymamız gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 07, 2024, 08:44:31 »
Haberlere çıkmış demekki var birşeyler. Güvenlik açığı gibi sözler ilgi çekiyor tıklanıyor ama gazeteler soruşturma sonucunu hiçbir zaman haber yapmıyorlar :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 07, 2024, 10:35:12 »
Bir olayın şuyuu vukuundan beterdir derler,haberlere konu olmuş,Japonya'da ortaya çıkarılmış ve basın da gündem olmuş,eğer doğru olmasaydı bu dünya devi otomobil şirketleri milyarlarca dolarlık dava açarlardı,ne geri çağırma olmuş ne de sorunu çözmek için işlemler,üretimler gözden geçirilmiş,bundan sonra ne zaman ne yapacağı belli olmayan hava yastığına güvenmek yerine emniyet kemerini her zaman takmak ve dikkatli,kurallara uymaktan başka çare yok.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 07, 2024, 10:51:50 »
Japon hükumeti soruşturma açmış,bu durum olayın gerçekliğini kanıtlamaz japonlar saygılı ve kurallara bağlı insanlar olduğu için en ufak şüphede soruşturma açarlar eğer sorun bulunursa en ağır cezalara tabi tutulur,hayat kurtaran hava yastığı değil emniyet kemeri dir hava yastığının açılıp sönmesi 3 sn zaten.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Advance Multidrive
  • Model Yılı: '15
  • 43 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 07, 2024, 15:35:55 »
Bir olayın şuyuu vukuundan beterdir derler,haberlere konu olmuş,Japonya'da ortaya çıkarılmış ve basın da gündem olmuş,eğer doğru olmasaydı bu dünya devi otomobil şirketleri milyarlarca dolarlık dava açarlardı,ne geri çağırma olmuş ne de sorunu çözmek için işlemler,üretimler gözden geçirilmiş,bundan sonra ne zaman ne yapacağı belli olmayan hava yastığına güvenmek yerine emniyet kemerini her zaman takmak ve dikkatli,kurallara uymaktan başka çare yok.

Geçen yıllarda bu japon arabalarında kullanılan hava yastıklarının (sanırım kapsülleriydi) sorunlu olduğuna dair haberlerde çıkmıştı. Hava yastığını üreten firmaya ne oldu ne ceza aldı belli değil.
Hadi bunu da geçtim çarpışma önleme vs. gibi güvenlik testlerini manipüle etmekte aslında suçtur. Sizin dediğiniz gibi eğer bu haberler doğru olmasaydı o 5 firma dava açmak için sıraya girerlerdi.

Eğer yakınlarda bir harakiri haberi duyarsak bu haberin doğru olduğunu anlayabiliriz  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 07, 2024, 18:24:21 »
Olayın özü bahsi geçen markaların güncel spesifikasyonu takip etmeden seri üretim yapmaları. Güncellenen spesifikasyon yerine eski kurallarla seri üretim yaptılar. Bu bilinçli mi yoksa sehven mi bilmiyoruz