İyi forumlar herkese aracım tatil öncesi bakım yaptırmayı düşünüyorum kafama takılan bazı problemler ve aracım bazı sorunlar var onlarla ilgili sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
-Yağ , filtre ve şanzıman yağı bakımı yaptıracağım birkaç ürün var aklımda ama uygun olur mu bilemedim
Motor yağı olarak : LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Tam Sentetik TOP TEC 4200 4Litre ya da Mobil 1 Esp Formula P 5W-30 Full Sentetik 4 Litre
Şanzıman yağı : LIQUI MOLY GL4+ Dişli Yağı SAE 75W90
Filtreler : Mann Filtre Hava-Polen ve Yağ
Fren sıvıları hakkımda bir fikrim yok ama ne önerirsiniz . Genelde her şeyi orjinal kullanma taraftarıyım ama malum piyasada bulmak zor
-Araçta 2. ve 4. viteste 2000 devir civarı giderken hafif bir silkeleme oluyor diğer viteslerde dikkatimi pek çekmedi neden olabilir?
-Bazen motor sesi boğuk geliyor 2 den 3 geçerken ya da devir düştükten sonra gaz açarken sanki açık hava filtresi varmış gibi -hava filtresinden kaynaklandığını düşünüyorum baktım yerine tam oturduğundan eminim ama yan sanayi ondan olabilir mi?
-Aracı alalı daha 5 bin km oldu daha önce de kullandım aynı araçtan ama dikkati çeken bir ses daha var bu araçta ara sokakta veya dar yerlerden geçerken gaza basarken bir ses geliyor sanki dönen bir pervaneye bir şey sürtüyormuş gibi videosunu ekleyeceğim.
https://youtube.com/shorts/0jGS9ZGm_yM?feature=shareAracım benzinli 171,000km de hiç lpg takılmadı.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.