Gönderen Konu: 2013 Auris amortisör şeçimi  (Okunma sayısı 507 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2013 Auris amortisör şeçimi
« : Mayıs 29, 2024, 10:45:41 »
İyi günler arkadaşlar ,dün rot balans ayarı için gittiğimde ön 2 amortisörümün ve sağ ön rotilin değişmesi gerektiği söylendi ,hangi marka kullanmalıyım daha önce değiştiren varsa yardımcı olabilir mi

Toyota Club Türkiye

2013 Auris amortisör şeçimi
« : Mayıs 29, 2024, 10:45:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 Auris amortisör şeçimi
« Yanıtla #1 : Mayıs 29, 2024, 10:59:31 »
Çeşitli markalar var piyasada,maysan,kyb vs gibi,üzerinden çıkan marka ise onu tercih de edebilirsiniz,ancak 4 amortisörün birlikte değişimi daha doğru olur bütçeniz uygun ise, rotili ise resmi servisten alın ve dışarıda takılsın.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mayıs 29, 2024, 11:04:51 »
Yorumun için teşekkürler Tokay abi yan sanayi için ön iki amortisöre 3000 tl dediler servis 8300 tl dedi,yan sanayi rotil için 400tl servis ise 1700 tl dedi arada çok fiyat farkj var ,açıkçası tamir ettirmeyide düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum,yan sanayi taksam yine aynı sorunu yaşarmıyım bilemiyorum,forumda genelde KYB önerilmiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 29, 2024, 14:59:04 »
Ömer bey  ben  2 ay önce efsanenin 4 amartisör körükler felna hepsini degiştirdim . Çok bütçem olmadığı içn Kyb tercih edemedim fakat amortisörcünün tavsiyesi ile Maysan tercih ettim fiat gurubunun orjianl ekipman olarak kullanıyor hatta birçok markaya üretim yapıyor . Benim aracımda amortisörlerin hepsi patlakmıştı yaylanarak gidiyorduk değişince araba ilk başta hayli sert gelmişti şimdi şimdilerde iyice oturdu sanırım hem yumuşadı hemde aracı virajlarda tutuğunu aracın yatmadığını hissediyorum keza frenlemede de aynı şekilde gerçekten fark ediyor .

Büyük bütçeniz yok ise  maysan tercih edebilirsiniz . Monreo markada yumuşak konforlu olduğu söyleniyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mayıs 29, 2024, 15:12:30 »
Yorumunuz için teşekkürler ,tamire sıcak bakmıyorum ,muhtemelen dediğiniz gibi maysan en uygun fiyatkı olanı ,monroe takanlarda memmun arada çok fark olmassa monroe takıcam gibi duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 29, 2024, 22:13:02 »
Rotil yerli üretim varsa onu tercih edin,eskiden Renault'larda Ditaş marka kullanırdık, en iyisi,dayanıklısı o idi, orijinal Japon olamıyorsa yerli en sağlamını takmak lazım,sonuçta ön düzenle ilgili.
Tokay Ceritoğlu