Gönderen Konu: 2016 corolla d-4d multi mod 80 bin bakım  (Okunma sayısı 425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
2016 corolla d-4d multi mod 80 bin bakım
« : Mayıs 09, 2024, 11:41:22 »
Arkadaşlar merhaba. Aracımın 80 bin km. bakım zamanı yaklaştı. Yetkili serviste mi yoksa Şaşmaz'da mı yaptırmalıyım bir türlü karar veremedim. Bazıları 80 bin bakımın ağır bakım olduğunu ve mutlaka yetkili servise gitmem yönünde tavsiyelerde bulunuyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

2016 corolla d-4d multi mod 80 bin bakım
« : Mayıs 09, 2024, 11:41:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 corolla d-4d multi mod 80 bin bakım
« Yanıtla #1 : Mayıs 09, 2024, 12:27:24 »
Yetkili servislerin işçilik ücreti fazla olduğu için, değişimi yapılacak parçaları yetkili servisten orjinal olarak alıp,  bakımı dışarda yaptırmak daha mantıklı geliyor bana.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 corolla d-4d multi mod 80 bin bakım
« Yanıtla #2 : Mayıs 14, 2024, 14:20:31 »
sanayi demek bela demek, bir usta yetkili serviste yıllarca süper usta olarak hizmet verir,  sonra gider kendine dükkan açar ve iki sene sonra sanayi esnafına dönüşür.

1- yok be abi orjinale gerek yok
2-okadar ses olur sıkıntı olmaz olursa bakarız, 
3-çırak araçta işlem yapar neden sen yapmıyosun dersin ooo o halleder der
4-paldır küldür  çalışır, dikkatsiz çalışır, koparsa bantlar kırılırsa kaynatır ama asla olması gerektiği gibi olmaz
 kolay iş varsa ekmeği çabuk yiyeceği işi alır, zor iş varsa işi daha büyüterek senin ocağını söndürmeye çalışır.

yetkili servisteki adam maaşla çalıştığı için umrunda olmaz ne lazımsa söyler olması gerekeni yapar olur biter ve aksilik olursa hesap soracağın kurumsal bir yapı var karşında sanayide hakkını aramak için kavga etmen lazım

az fazla para verin kafanız rahat olsun sanayide gidipte saçma sapan insanların eline kalmayın, sanayi her daim pişmanlıktır,  hele hele az biraz arabadan anlayan teknik bilgisi olan biri iseniz sakın yapmayın çünki yaptıkları bütün hataları görür ve sinir olursunuz

benim gözümün önünde sanayide önden kaza yapmış radyatörü değişmiş bir 2014 model corollanın soğutma suyuna %50 ucuz mavi antifiriz %50 çeşme suyu doldurduklarını gördüm sahibide öyle bakıyo ne olduğunu bilmiyodki 3 sene sonra motor çürüyecek haberi yok,  motoruna standart 5-30 yağıda koydular (araç dizel) partiküllü araç için olan yağ değil filtreleride şeffaf poşetli uyduruk bi filtre bulmuşlar onla değiştiler adam mutlu mesut gitti arabam yapıldı bakımıda yapıldı ohh tamam diye