Gönderen Konu: Sattığım 40 bindeki 1.6 corolla Conta Yakmış  (Okunma sayısı 1789 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Sattığım 40 bindeki 1.6 corolla Conta Yakmış
« : Nisan 25, 2024, 09:49:31 »
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık 40 gün önce 40 bindeki corollamı sorunsuz bir şekilde sattım. Alan arkadaş temiz kalpli iyi bir arkadaştı. İstediği yerde ekspertiz yaptırdık, kmsi düşük olduğu için performans testi yerine sürüş testi yaptırdık ve ekspertizde aracı çok beğendi bir kusur bulamadı. Araç Samsun'dan Bitlis'e sorunsuz bir şekilde gitti hatta arkadaş tek şoför olduğu için ve uzun yol olduğu için gidene kadar 2-3 kez aradım. Gittikten 10 gün sonra şehir içinde daha 1 km gitmeden aracın hararet yaptığını söyledi, dedim mümkün değil elektronik bir arızadır, bir yere gidip göstermiş onlarda öyle demiş antifirizini değişip göndermişler.  Aradan 15-20 gün geçtikten sonra yine aynı arızayı yaptığını söyledi ve Bitlis'te boschcar servise götürdüğünü söyledi. Oradaki ustada termostat değişmiş düzelmemiş, devir daimi değiştiğini söylemiş yine olmamış(su devir daim yapmıyormuş su kaynatıyor dedi) En son contadandır diye motoru indirmişler 3. ve 4. pistonun olduğu yerden contada çok ufak bir çatlama olduğu görülmüş. Bana da videosunu gönderdi. 40 bin civarı masrafı var demişler.

Baştan söyleyeyim alıcının maddi olarak benden hiç bir talebi olmadı şuana kadar ki kendisiyle güzel bir ticaretimiz oldu ve elimden geldiğince her konuda yardımcı oldum sattıktan sonra bile görüşmelerimiz devam etti. Ama bu olay benim canımı çok sıktı, bu zamana kadar bir çok araba aldım sattım ve satarken en güvendiğim aracımda böyle bir problem çıkması beni çok üzdü. Acaba benden kaynaklı mı diye dertlenir oldum. Yalnız dediğim gibi ben 40 bin km boyunca hiç bir sorun yaşamadım hatta bakımlarını aküsünü bile yeni değiştirmiştim ve her yaptığım işlemi kalem kalem yazarak aracın torpidosuna koydum.

Bu konuyu neden açtım inanın onu da bilmiyorum ama birilerine bahsetmek istedim ve vicdanen nedense rahatsızlık duydum. Bende olsa bu kadar üzülmezdim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Sattığım 40 bindeki 1.6 corolla Conta Yakmış
« : Nisan 25, 2024, 09:49:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Sattığım 40 bindeki 1.6 corolla Conta Yakmış
« Yanıtla #1 : Nisan 25, 2024, 10:23:09 »
Öncelik Geçmiş Olsun

Toyota giib bir araç  40 bin km de kolay kolay bu olayı yaşatmaz ki burda atlanan kaçırılan bir ayrıntı var gibi geldi bana .

Araçta lpg varsa ayarları bozuk ise yüksek devirde zorlanarak kullanıldı ise bir ihtimal .

Aracın altı veya önü bir yere çarpılmak sureti ile motor susuz bırakıldı ise .

Bazen araca gereksiz aksesuar videlayan aksesuarcılar araçların radyatörlerini deliyorlar veya hortumlarını deliyorlar . Aracı alan arkadaşa bunu sorun . Motor susuz kalmadığı sürece hararet neden yükselsin

Toyota arçaları hepğimiz kullanıyoruz .Yağı suyu bakımı tamsa kolay kolay yolda bırakmaz. Ki bahsi geçen araç  40 bin km nerdeyse toyota için sıfır sayılabilecek bir motor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 25, 2024, 10:45:00 »
yüksek devirde uzun süre kullanmak benimde aklıma geldi ama yine de çok düşük ihtimal. aracı siz daha önce hiç gazladınız mı? şunun için soruyorum: bir arkadaş sıfır Toyota alıyor, 3 - 4 yıl kullanıp satıyor. araçta hiç bir kusur yok. alan kişi bir kaç gün sonra aracın gitmediğini söylüyor. beraber test sürüşü yapıyorlar ve araç 130 u geçemiyor. aracın ilk sahibi bunu ilk kez farkettiğini çünkü kendisinin araçla hiç otobana çıkmadığını, 90 ı dahi geçmediğini söylüyor. uzatmayayım, Toyotaya gidiyorlar. bir dolu araştırma deneme, sonuç yok. son olarak motorun röntgenini çekiyorlar. kıl gibi ince bir çatlak var motorda. Toyota tüm sorunu karşılayacağını, ister sandık motor ister uygun fiyatlı sıfır araç vereceğini söylüyor. Onun için sordum siz hiç gazladınız mı diye?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 25, 2024, 11:12:32 »
Arabanın garantisi bozulmamış olsaydı servis gerekeni yapardı ama ilginç geldi bana da lpgden de olacağını sanmıyorum
Corolla Flame Xpack 2022

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 25, 2024, 11:16:35 »
Öncelik Geçmiş Olsun

Toyota giib bir araç  40 bin km de kolay kolay bu olayı yaşatmaz ki burda atlanan kaçırılan bir ayrıntı var gibi geldi bana .

Araçta lpg varsa ayarları bozuk ise yüksek devirde zorlanarak kullanıldı ise bir ihtimal .

Aracın altı veya önü bir yere çarpılmak sureti ile motor susuz bırakıldı ise .

Bazen araca gereksiz aksesuar videlayan aksesuarcılar araçların radyatörlerini deliyorlar veya hortumlarını deliyorlar . Aracı alan arkadaşa bunu sorun . Motor susuz kalmadığı sürece hararet neden yükselsin

Toyota arçaları hepğimiz kullanıyoruz .Yağı suyu bakımı tamsa kolay kolay yolda bırakmaz. Ki bahsi geçen araç  40 bin km nerdeyse toyota için sıfır sayılabilecek bir motor

Teşekkürler Yücel bey. LPG takılalı 30 bin km oldu LPG ustam çok iyiydi ondan yana sıkıntı olacağını sanmıyorum. Motor suyu vs. her birinin kontrolünü yağ bakımını yeni yaptırmıştım zaten. Susuz kalma ihtimali yok arkadaşın söylediği motor devirdaim yapmıyor ve su kaynatıyor oldu. Bende bu zamana kadar hararet ibresi bile ortadan yukarı çıkmadı.

Beni en çok üzen noktasıda bu düşük kmde böyle bir hasar oluşması. Güvenip bindiğimiz tavsiye ettiğimiz corollada böyle sorun yaşatıyorsa işimiz iş.

yüksek devirde uzun süre kullanmak benimde aklıma geldi ama yine de çok düşük ihtimal. aracı siz daha önce hiç gazladınız mı? şunun için soruyorum: bir arkadaş sıfır Toyota alıyor, 3 - 4 yıl kullanıp satıyor. araçta hiç bir kusur yok. alan kişi bir kaç gün sonra aracın gitmediğini söylüyor. beraber test sürüşü yapıyorlar ve araç 130 u geçemiyor. aracın ilk sahibi bunu ilk kez farkettiğini çünkü kendisinin araçla hiç otobana çıkmadığını, 90 ı dahi geçmediğini söylüyor. uzatmayayım, Toyotaya gidiyorlar. bir dolu araştırma deneme, sonuç yok. son olarak motorun röntgenini çekiyorlar. kıl gibi ince bir çatlak var motorda. Toyota tüm sorunu karşılayacağını, ister sandık motor ister uygun fiyatlı sıfır araç vereceğini söylüyor. Onun için sordum siz hiç gazladınız mı diye?

Aracı alıpta sakin sakin gidenlerden değilim, ama öyle uzun sürelide dip gaz gezen biride değilim ki yollarda zaten buna müsade etmiyor. Bundan önce Honda accordlarım oldu onlara yaptığımın yanında corollaya çok nazik davranıyordum.

Arabanın garantisi bozulmamış olsaydı servis gerekeni yapardı ama ilginç geldi bana da lpgden de olacağını sanmıyorum

Eminim ki servis kullanıcı hatası derdi.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 25, 2024, 21:25:29 »
Ben de 2023 Eylül ayında 2019 model 1.6 lpgli corolla sattım 40 bindeydi ne tesadüf:) ben de çok naif bir insana sattım aracım kız gibiydi herseyi tamdı biz de satıştan sonra birkaç kez görüştük alıcı kişinin ilk otomatik araciydi bu hikayede kendimi gördüm şahsen tertemiz araci verdiysem alışveriş bittikten sonra içim rahat olur herkesin kendi kaderi nasibi derim sonuçta ben aracımı servise bile güvenmeyip 5.30 yağ yerine fazla para verip 0.20 koyuyorum LPG takılırken başında 9 saat bekledim LPG ile 4 bin devir üzerine çıkmadım uzun yolda gazlarken benzine aldım hava filtresine 2-3 ayda bir çıkardım temizledim yani gözüm gibi baktım bu araci babama yada kardeşime versem benim gibi bakmayacak sorun çıkabilir benim yapabileceğim hicbirsey yok olaya bakış açım tam olarak budur
Sizin olayda tahminim bağlantı yerlerinden kelepçeden bir yerden motor suyu eksilmiş olabilir bunun takibi yapılmalı sizlik bir durum bence yok sıkmayın canınızı
Sizin kadar düşünceli birini Toyota forumunda görmek çok mutlu etti var olun ...
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2024, 13:31:30 »
At sahibine göre kişner siz satmayıp 140 bin km ye kadar kullansanız bu sorunu yaşamayacaktınız. araç sizden sonra bitlise gitmek için 800km yol yapmış ilk aklıma gelen antfriz bitlise göre ayarlandı mı yolda nasıl kullanıldı ? Satın alandan başka kim kullandı? O yüzden rahat olun bence satın alan arkadaşdan çıkacak para varmış demek ki.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2024, 22:35:40 »
Toyota hararet yapsa terörist gruplar hiç çölde vs bu aracı kullanırmıydı ?  kullanıcının istem dışı bir hatası olmuş mutlaka,gittiği kifayetsiz ustalarda orijinal olmayan termostat ve devir daim değiştilerse bu kadar sorun olması ve conta yakması normaldir,eski sahibi olarak hiç bir sorumluluğunuz olamaz,ekspertiz yapılmış ve sağlam olduğu görülmüş,yüksek devirde acemice kullanılsa bile hararet yaptıysa yine yeni sahibi tedbir almalıydı,geçtiğimiz günlerde bir videoda arabaya bir aksesuar ekleniyor ve cahil bir usta bozuntusu saç vidası ile radyatöre delik açıyor,sonuç malum.. Aslında yetkili bir Toyota servisinde gerçek neden ortaya çıkarılsa iyi olurdu,isterseniz ücreti benden deyip araştırma istemeniz sizi rahatlatacaksa teklif edin,ötesini kabul etmeyin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 29, 2024, 09:17:51 »
Ben de 2023 Eylül ayında 2019 model 1.6 lpgli corolla sattım 40 bindeydi ne tesadüf:) ben de çok naif bir insana sattım aracım kız gibiydi herseyi tamdı biz de satıştan sonra birkaç kez görüştük alıcı kişinin ilk otomatik araciydi bu hikayede kendimi gördüm şahsen tertemiz araci verdiysem alışveriş bittikten sonra içim rahat olur herkesin kendi kaderi nasibi derim sonuçta ben aracımı servise bile güvenmeyip 5.30 yağ yerine fazla para verip 0.20 koyuyorum LPG takılırken başında 9 saat bekledim LPG ile 4 bin devir üzerine çıkmadım uzun yolda gazlarken benzine aldım hava filtresine 2-3 ayda bir çıkardım temizledim yani gözüm gibi baktım bu araci babama yada kardeşime versem benim gibi bakmayacak sorun çıkabilir benim yapabileceğim hicbirsey yok olaya bakış açım tam olarak budur
Sizin olayda tahminim bağlantı yerlerinden kelepçeden bir yerden motor suyu eksilmiş olabilir bunun takibi yapılmalı sizlik bir durum bence yok sıkmayın canınızı
Sizin kadar düşünceli birini Toyota forumunda görmek çok mutlu etti var olun ...

Dediğiniz gibi hangi aracım olursa olsun aracın gereksinimi neyse ona göre bakımını yaptırırım. Servisin 5w30 koymasına karşın ben liqui moly 0w20 ile değişim yaptım. Belki sizin kadar naif kullanmadım aracı ama ilk defa kullanmıyorum, sattığım 12. aracımdı ve en çok güvendiğim bir araçtı. Benim canımı sıkan olay arkadaşın iyi niyetinin suistimal edildiğini düşünüyor olmam. Çünkü bana gönderdiği videoda motoru bildiğiniz araçtan ayırıp öyle işlem yapmışlar, benim bildiğim motoru sökmeden de isteseler o bölgeye ulaşılabilirdi. Olan olmuş artık yapacak birşey yok destekleriniz için teşekkür ederim.

At sahibine göre kişner siz satmayıp 140 bin km ye kadar kullansanız bu sorunu yaşamayacaktınız. araç sizden sonra bitlise gitmek için 800km yol yapmış ilk aklıma gelen antfriz bitlise göre ayarlandı mı yolda nasıl kullanıldı ? Satın alandan başka kim kullandı? O yüzden rahat olun bence satın alan arkadaşdan çıkacak para varmış demek ki.

Bana göre çok güzel kişniyordu ama dediğiniz gibi artık yeni sahibi nasıl kullandı neler yaptı anlamadım. Alan arkadaşta Allah var hiç birşey demedi, ben kendi kendime dert edindim.

Toyota hararet yapsa terörist gruplar hiç çölde vs bu aracı kullanırmıydı ?  kullanıcının istem dışı bir hatası olmuş mutlaka,gittiği kifayetsiz ustalarda orijinal olmayan termostat ve devir daim değiştilerse bu kadar sorun olması ve conta yakması normaldir,eski sahibi olarak hiç bir sorumluluğunuz olamaz,ekspertiz yapılmış ve sağlam olduğu görülmüş,yüksek devirde acemice kullanılsa bile hararet yaptıysa yine yeni sahibi tedbir almalıydı,geçtiğimiz günlerde bir videoda arabaya bir aksesuar ekleniyor ve cahil bir usta bozuntusu saç vidası ile radyatöre delik açıyor,sonuç malum.. Aslında yetkili bir Toyota servisinde gerçek neden ortaya çıkarılsa iyi olurdu,isterseniz ücreti benden deyip araştırma istemeniz sizi rahatlatacaksa teklif edin,ötesini kabul etmeyin.

Abi elemanın dediği de aynı şey. O kadar para verdim Toyota diye güvenip aldım ama başıma bela oldu, çekeceğimiz varmış demek ki dedi. Çocuğun nasipsizliği Bitlis'te Toyota serviside yok ki zaten artık servislik bir olayda kalmamış motor indirilmiş, üst kapak sökülmüş, devir daim sökülmüş bu haline Toyota servisi kabul etmez sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 29, 2024, 21:52:34 »
 Belki basit bir sebebi vardı bu hararet işinin,ama sanayide kendilerine iş yaratmışlar ,elbette artık Toyota servisi de neden olduğunu bu durumda saptayamaz,termostat olsun,devir daim olsun 100-110 bin kilometre gidiyor Allah bilir orijinal olmayan parça da takmışlardır,maalesef Anadolu'nun ücra köşelerinde resmi servisi olmayan arabayı yürütmek hiç kolay değil, ben de zamanında Adana'da gayrimenkul alımı için müteahhide peşinat olarak verdiğim Doğan aracı saat gibi çalışır vaziyette teslim ettiğim halde çok kısa zamanda benzer şekilde yatak sardırdılar ve motor yaptırdılar,o zaman ben üzülmemiştim nasılsa zenginler diye sanırım sizin üzüntünüz kısıtlı gelire sahip vatandaşın başına böyle masraf açılması..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kilometre: 132000
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mayıs 03, 2024, 11:43:54 »

kesinlikle. çıkacak bir para varmış. sizin Toyota'ya nasip olmuş. herşeyiyle 10 numara baktığım bir Mitsubishi Lancer'ım vardı. 5 sene kullandım, en yakın arkadaşım bana sat diyordu, O'na sattım. O'da beklenmedik bir olay sebebine (maddi sebep) 5 ay bile kullanamadan sattı aracı. Alan kişi 1 hafta sonra aracı geri al, bu araç hararet yaptı motor yatak sardı demiş. Yeni motor yapılıyor vs diyor. Nasıl olur dedim? Gözüm gibi bakılan bu araç bunu yapamaz normalde. Alan kişi, bizim Lancer'ı almadan önce arkadaşıma şunu söylemiş: "Bende bir Peugeot vardı, hasarlı. ama hasarı işletmedik, kendimiz toparladık. adamın birine hasarsız diye kakaladık!" işte dedim, bir yerden çıkacaktı o. Maalesef benim satarken göz yaşlarıyla ayrıldığım Lancer'ımdan çıkmış. O arkadaştan da çıkacak birşey varmış demek ki, siz üstünüze düşüni yaptıysanız vicdanınız rahat olsun.
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '12
  • 22 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 05, 2024, 00:01:11 »
Motor soğutma suyu bitme noktasına gelmiş 97 model corollayı 200 km kadar kullanan yaşlı bir amca varmış. Servisteki usta anlatmıştı bu motorun kolay kolay hararet yapmayacağından bahsetmişti.Sizin durumu okuyunca anımsadım. Ama sonuçta kul yapısı.
İyilik yapar gibi görünmeyin...Iyilik yapın,görünmeyin.