Gönderen Konu: 2014 Corolla 1.4 dizel otomatik baskı balata  (Okunma sayısı 544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
2014 Corolla 1.4 dizel otomatik baskı balata
« : Nisan 21, 2024, 20:56:58 »
2014 Corolla 1.4 dizel otomatik aracım sabahları ilk çalıştırıp E ye alıp frenden ayağımı çektiğimde gaza basmadan kendi kendine gidiyor maşallah yokuş bile çıkıyor yavaş yavaş :)) Forumda biraz gezindiğimde Baskı balata değişimi gerekiyor sanırım. Sizlerin önerilerinizi almak istedim. İstanbul Avrupa yakasında yaşıyorum. Önerebileceğiniz bir tamirciye gitmek isterim. Servis direk şanzumanı değiştiriyor sanırım buda büyük masraf diye düşünüyorum.

Toyota Club Türkiye

2014 Corolla 1.4 dizel otomatik baskı balata
« : Nisan 21, 2024, 20:56:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Corolla 1.4 dizel otomatik baskı balata
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2024, 21:06:20 »
İstanbul Avrupa yakasında Maslak'ta Tem Oto Toyota özel servisi var,onlar size ne yapılması gerektiğini söylerler, aracınızın km sini baskı balata ve son bakımlarında neler yapıldığını tam bilemediğimiz için ayrıntılı fikir vermek doğru olmayabilir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2024, 21:34:21 »
İstanbul Avrupa yakasında Maslak'ta Tem Oto Toyota özel servisi var,onlar size ne yapılması gerektiğini söylerler, aracınızın km sini baskı balata ve son bakımlarında neler yapıldığını tam bilemediğimiz için ayrıntılı fikir vermek doğru olmayabilir.
Aracım 154000 km son bakım dışarda yaptırdım. Hiç baskı balata değişmedi. 0 dan beri bende. 2 sene önce şanzıman yağını değiştirdim. Yağ mazot filtre başka bir bakım yaptırmadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2024, 22:11:54 »
Aracın kalkışında titreme var mı? el frenini çekip yokuş yukarı kaldırmayı denediğinizde stop etme eğilimi gösteriyor mu ? yakıt sarfiyatı çok arttı mı? bunların durumu size fikir verebilir.
Tokay Ceritoğlu