Merhabalar,
2011 model T27 kasa Avensis'te bir gaz tepkimesi gecikmesi sorunu yaşıyorum. Bobinleri kontrol ettim, bir sorunları yok. Bujileri de iridyum buji ile değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor.
Konuyla ilgili şöyle kısa bir video çektim, sizce gaz pedalını söküp temizledikten sonra tekrar yerine takmam, sorunu çözebilir mi?
Saygılar...
https://youtube.com/shorts/-hxgMcQfGMw?si=VNvCpQkEuQhVhpUs
Öncelikle bu bir sorun mu, onu tesbit etmek lazım.
Bence herşey normal,
Temizlik için ise, temizlenecek birşey yok.
Kalkışlarda 0.1-0.2 saniye geç kalkmasının ne gibi sorunu olabilir? ışıkta dururken sert fren yaparsanız belki ondandır fren yokuş kalkış desteği için arabayı tutuyordur, diğer taraftan Avensis'in elektrik tesisatı hassastır fazla kurcalamaya gelmez bu nedenle gaz pedalı elektronik ise bırakın öyle kalsın.
Merhaba,
Benim araçta 2013 EE aynı şekilde aracınızda bir problem yok.
Merhabalar,
2011 model T27 kasa Avensis'te bir gaz tepkimesi gecikmesi sorunu yaşıyorum. Bobinleri kontrol ettim, bir sorunları yok. Bujileri de iridyum buji ile değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor.
Konuyla ilgili şöyle kısa bir video çektim, sizce gaz pedalını söküp temizledikten sonra tekrar yerine takmam, sorunu çözebilir mi?
Saygılar...
https://youtube.com/shorts/-hxgMcQfGMw?si=VNvCpQkEuQhVhpUs
aynı araç sahibiyim. 2011 model 1.8 CVT şanzımanlı. hiç bir sorun yok. gayet normal. eğer gaz tepkimesini hızlandırmak istiyorsanız bunun için cihazlar var. ben kullanıyorum. cihazın bazı farklı modları var. ilk kalkışı ve gaz tepkimesini gerçekten hızlandırıyor. kurulumu basit. motora veya bir yere yazılım yok. buraya ürün adını yazmayayım reklam olmasın. ancak düşünürseniz size detaylı anlatırım yahut video gönderebilirim müsait olduğumda.
Öncelikle cevap ve ilginiz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Yaşadığım yerde çok fazla eğim ve yokuş bulunduğu için aracımdaki gaz tepkimesi bazen gerçekten sorun olabiliyor. Bu aracı almadan önce de yaptığım araştırmalarda birçok kişinin, Avensis'in özellikle kalkışlarda sorunlu olduğunu belirttiklerini duymuştum. Ben de ilk kullandığım zaman farkına vardım, ancak bence sorun baskı - balatadan değil, gaz tepkimesi gecikmesinden geliyor.
Yani kullanım veya alışkanlıklara bağlı olarak değişebilir, ama bence Avensis gerçekten de geç tepki veriyor.

Bu durumu, Toyota bilhassa elektronik el fren tertibatını korumak için tercih etmiş de olabilir, aracımın gaz pedalı veya boğaz kelebeği üzerindeki elektronik gaz tertibatı eskimiş ve kirlenmiş olduğundan de olabilir.
Sizin de tavsiyelerinizi dikkate alarak şu an için gaz pedalına bulaşmamayı tercih ediyorum, ama olur da kararım değişir ve pedala (sadece balata spreyi ile temizlemek için de olabilir) el atarsam sonuçları paylaşırım.
Saygılar...
Çekişi optimal duruma getirmek için öncelikle, emme manifoldundan önce konumlandırılmış MAP sensörünü temizleyin.
Sistemin doğru ölçüm yapabilmesi için de hava filtre borusu üstündeki MAF sensörünü temizleyin.
Yakıtın en iyi şekilde tutuşması için her 10.000km'de düzenli enjektör temizleyici kullanın.
Bunları yaptıktan sonra hala gecikme var diyecekseniz; aracınızın sürüş modlarında ECO mod var ise, ECO mod'un gaz tepkileri yavaş olur. Spor moda alarak deneyin.
gaz pedalıyla ilgili bir durum oluşmaz kolay kolay, o bağlantının içine kolay kolay toz vs giremez. boşuna sökmeyin derim. aklımda kalacak diyorsanız 2 vida tutuyor, ardından klipsteki tırnağına bastırarak çıkıyor. doğru ekipmanla söküp takması da kolay. kaput altına da el atın, hava girişini tıkayan birşey var mı? hava filtre kutusundaki sensörü dikkatlice temizleyin. boğaz kelebeğinin içine bir şey sokmayacak şekilde temizleyin. ama dediğiniz gibi, çok canlı değil ilk kalkış. CVT şanzımanı koruma amaçlı konulmuş ve tüm modellere uygulanmış olabilir.
Çekişi optimal duruma getirmek için öncelikle, emme manifoldundan önce konumlandırılmış MAP sensörünü temizleyin.
Sistemin doğru ölçüm yapabilmesi için de hava filtre borusu üstündeki MAF sensörünü temizleyin.
Yakıtın en iyi şekilde tutuşması için her 10.000km'de düzenli enjektör temizleyici kullanın.
Bunları yaptıktan sonra hala gecikme var diyecekseniz; aracınızın sürüş modlarında ECO mod var ise, ECO mod'un gaz tepkileri yavaş olur. Spor moda alarak deneyin.
Tavsiyeler için teşekkürler. MAF sensörü temizliğinden başlayacağım. Aracımda yanılmıyorsam herhangi bir sürüş modu yok. Tek sürüş modu ile ilerliyor.
gaz pedalıyla ilgili bir durum oluşmaz kolay kolay, o bağlantının içine kolay kolay toz vs giremez. boşuna sökmeyin derim. aklımda kalacak diyorsanız 2 vida tutuyor, ardından klipsteki tırnağına bastırarak çıkıyor. doğru ekipmanla söküp takması da kolay. kaput altına da el atın, hava girişini tıkayan birşey var mı? hava filtre kutusundaki sensörü dikkatlice temizleyin. boğaz kelebeğinin içine bir şey sokmayacak şekilde temizleyin. ama dediğiniz gibi, çok canlı değil ilk kalkış. CVT şanzımanı koruma amaçlı konulmuş ve tüm modellere uygulanmış olabilir.
Aracım manuel vites, ama bence elektrikli el frenini korumak için de böyle bir tasarıma gidilmiş olabilir. Birçok kişi T27 kasa Avensislerin kalkışlarındaki sorunu kavramaya bağlıyor, ama bence benim aracımdaki sorun gecikmeli gaz tepkisinde...
Kendimi tutamayıp pedalı söktüm zaten, ama cıvata beklerken karşıma el atmaya korktuğum türden metal klipsler çıkınca hiç bulaşmadım, tekrar yerine taktım. Cesaret edemedim açıkçası.

MAF sensörü ve boğaz kelebeği temizliği daha çok bana uygun işler gibi görünüyor. Daha önce de yapmışlığım var. Onlara bir el atacağım.
Saygılar...
İyi yapmışsınız daha fazla sökmemekle,eğer kalkıştaki bahsettiğiniz geç kalma elektrikli el frenini korumak için yapıldı ise hiç sorun değil,bende kalkışlarda çok yakmasın diye pamuk gibi gaza bastığımdan stop ettiriyorum çok nadir de olsa;elektrikli el freni bozulursa bu günlerde masrafı 20-25.000 tl den aşağı olmaz