0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar,2011 model T27 kasa Avensis'te bir gaz tepkimesi gecikmesi sorunu yaşıyorum. Bobinleri kontrol ettim, bir sorunları yok. Bujileri de iridyum buji ile değiştirmeme rağmen sorun devam ediyor.Konuyla ilgili şöyle kısa bir video çektim, sizce gaz pedalını söküp temizledikten sonra tekrar yerine takmam, sorunu çözebilir mi?Saygılar...https://youtube.com/shorts/-hxgMcQfGMw?si=VNvCpQkEuQhVhpUs
Çekişi optimal duruma getirmek için öncelikle, emme manifoldundan önce konumlandırılmış MAP sensörünü temizleyin.Sistemin doğru ölçüm yapabilmesi için de hava filtre borusu üstündeki MAF sensörünü temizleyin.Yakıtın en iyi şekilde tutuşması için her 10.000km'de düzenli enjektör temizleyici kullanın.Bunları yaptıktan sonra hala gecikme var diyecekseniz; aracınızın sürüş modlarında ECO mod var ise, ECO mod'un gaz tepkileri yavaş olur. Spor moda alarak deneyin.
gaz pedalıyla ilgili bir durum oluşmaz kolay kolay, o bağlantının içine kolay kolay toz vs giremez. boşuna sökmeyin derim. aklımda kalacak diyorsanız 2 vida tutuyor, ardından klipsteki tırnağına bastırarak çıkıyor. doğru ekipmanla söküp takması da kolay. kaput altına da el atın, hava girişini tıkayan birşey var mı? hava filtre kutusundaki sensörü dikkatlice temizleyin. boğaz kelebeğinin içine bir şey sokmayacak şekilde temizleyin. ama dediğiniz gibi, çok canlı değil ilk kalkış. CVT şanzımanı koruma amaçlı konulmuş ve tüm modellere uygulanmış olabilir.