Gönderen Konu: T25 abs sensörü  (Okunma sayısı 1250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
T25 abs sensörü
« : Nisan 06, 2024, 01:12:14 »
Merhaba arkadaşlar: aracımda bir süredir c1333 kodlu abs sensörü arızası vermekte. Ancak arıza ışıkları bazen yanıyor bazen sönüyor. Geçenlerde tem otoya bakım için gittim suat usta sürekli uyarı vermediği için şimdilik beklememi söyledi. Obd cihazına bağladığımda kod olarak C1333 sol arka hız sensörü açık devre uyarısı veriyor yapılan kontrollerde de herhangi bir durum yok bu durum başına gelen veya bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

T25 abs sensörü
« : Nisan 06, 2024, 01:12:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: T25 abs sensörü
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2024, 10:37:04 »
benmde basıma boyle bişey gelmişti abs beyninden çıktı aklında olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2024, 19:18:17 »
Merhaba,
Yanlış bilmiyor isem sol arka hız sensörü aynı zamanda km göstergesine de bağlı.
Arıza bir gidip bir geliyorsa muhtemelen soketlerde yada oynak yerlerdeki kablolarda bir kırılma/korozyon vb olaylar var demektir.
Ayrıca ışıklar yandığında km göstergesini de gözlemleyin bir değişiklik oluyormu?
Birde sol arka tekerlek rulmanını kendinize kontrol edebilirsiniz boşluk vs varmı diye.
Geçmiş olsun.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 15, 2024, 14:30:58 »
Sensörü değiştirdim lakin ne yetkili serviste ne de sanayide parça yok bende güvenilir daha önce de arkadaslarımın parça aldığı bir yerden çıkma sensör aldım kablo da herhangi bir deforme olmadığı için kabloyu değiştirmedik ancak elimde hala kablo var onu da almıştım. Dün ışıklar söndü herhangi bir problem yoktu lakin bugün tekrardan hata verdi. Acaba sorun kabloda mıdır? Yoksa beyin olabilir mi?
Bu arada sensör komple bilya ile beraber değişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 20, 2024, 20:08:34 »
Bu abs kablosunun soketi nerede acaba koltuğun altında filan mı?

Mesaj Birleştirildi: Mayıs 21, 2024, 11:24:06
Bu konu hakkında biraz serzenişte bulunacağım. Öncelikle bu forumun amacı yardımlaşmak değil mi? Buradaki insanlar sorunlarınk buraya bilgi almak amaçlı yazıyor ve gerçekten bir muhabbet olsun diye buradalar. Forumu inceliyorum yanıtlanmamış bir sürü konu var daha önce de konu açtım ve sağolun yanıtladınız ve bazı sorunlarıma çözümler buldum. Lakin bu konu hakkında kimse mi bir tecrübe yaşamadı? İnanın sanayiye gitmekten bıktım artık bir Toyota aldık daha önceki araçlarımda yaşamadığım arızaları yaşadım. Aracımdan memnunum ama ne zaman sanayiye gitsem sat bu arabayı sözüyle karşılaşıyorum. Tamam satalım da benden sonraki arkadaş bu araçla uğraşmayacak mı? Ne kadar doğru bu yaklaşım? Satarsam da sorunsuz bir şekilde satmak isterim. Ustaların burun kıvırması bakmak istememesi artık canımı sıkıyor ve kendim bazı şeylere çözüm bulmak istiyorum. Bundan dolayı buraya konu açıp sorular soruyorum. Biraz titizim bu araç konusunda belki de paranoyağım bu sizleri rahatsız ettiyse özür dilerim. Neyse sağlıcakla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2024, 13:30:37 »
Bugün toyotronic Mithat ustaya gittim aracı cihaza bağladı beraber teste çıktık ve sensörün değerlerine baktık bir problem görğnmedi. Aracı incelemem lazım dedi bir kaç gün bırakacaksın dedi. Yarım sabahtan aracı bırakacağım bakalım ne çıkacak sonucu buraya yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2024, 16:56:29 »
Bugün aracı teslim aldım sol arka teker porya değişti Mithat usta aracı teste çıkarıp 40 km yol sürmüş herhangi bir arıza vermemiş ancak ben yolda gelirken trafiğe girdim ve tekrar arıza verdi. Artık nedendir bilmiyorum beyin de kontrol edildi ama bişey yok dendi. Pazartesi tekrar götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 01, 2024, 21:30:48 »
Merhabalar, bu abs konusunda herhangi bir sonuca ulaşamadım henüz, araç vitesleri daha yüksek çevirerek atmaya başladı bende bazen Manuel bazen de otomatik olarak devam ediyorum lakin motor arıza ışığı da yakıyor geçenlerde tem otoya yağ filtresi almak için uğramıştım ufuk bey abs sorununuzu hallettiniz mi diye sormuştu bende bir ilerlerme kaydedemediğimi söylemiştim o da büyük ihtimalle abs modülatörünün arızalı olduğunu söyledi bende sarı sitede mersin'de bir tedarikçiden sıfır orjinal sadece modülatör buldum 12500 ₺ fiyat istediler ancak, beyni tamir ihtimali de var haftaya perşembe gününe bir beyinciden randevu aldım ilk önce tamir yoluna gideceğim inşaallah bir sonuç alabilirim. Artık o da olmazsa beyni pompa hariç değişim yapılacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 01, 2024, 22:34:25 »
Sensör fişini kontrol edin herzaman yapmıyorsa iletişim hatası vardır,eğer orjinal değilse sorun çıkartır soket tam oturmuyorsa yada sallantıda kesiyorsa arıza lambası yakar,canlı data okuyabilen birini bulun yolda test etsin,sensörden gelen değerler ölçülmeli değerlerde uyuşmazlık varsa iletişim hatasından olur işin ehlini bulmanız lazım yoksa çok uğraşırsınız kullandığınız araç çok konforludur ama bir o kadarda nazlıdır gittiğiniz ustalar o yüzden sat bu arabayı diyorlar çünkü o araçta bir yeri düzeltseniz diğer yer arıza verme ihtimali yüksek,konuya dönersek sensör soketi orjinal değilse kısa kaldığı ve temassızlık yaptığı bahsediliyordu.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 01, 2024, 23:40:16 »
Sensör soketi orjinali ile değişti kontrol edildi
. Canlı veri okuma da yapıldı ancak benim sorunum yoğun trafikte ve ya dur kalklarda oluyor çoğu zaman da aracı çalıştırdığımda zaten abs ışığı yanıyor oluyor. Beyindeki kablo soketinin olduğu yeri de söktüm temizledim ondan da bir sonuç alamadım. Sol arka sensörün soketi koltuğun altında değişmesine rağmen emin olmak için onu da tekrar kontrol ettim sonuç aynı maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 01, 2024, 23:46:05 »
Sensör soketi orjinali ile değişti kontrol edildi
. Canlı veri okuma da yapıldı ancak benim sorunum yoğun trafikte ve ya dur kalklarda oluyor çoğu zaman da aracı çalıştırdığımda zaten abs ışığı yanıyor oluyor. Beyindeki kablo soketinin olduğu yeri de söktüm temizledim ondan da bir sonuç alamadım. Sol arka sensörün soketi koltuğun altında değişmesine rağmen emin olmak için onu da tekrar kontrol ettim sonuç aynı maalesef.
Aracın evveliyatında kaza varmı?
Alttan darbe eziklik vs gibi sorunlar varmı?
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ağustos 01, 2024, 23:50:55 »
Sağ ön kapıdan kazası var.  Alttan darbe eziklik vs bildiğim kadarıyla yok en azından bende olmadı. Ayrıca poryayı ilk olarak çıkma değiştirdim sonradan tekarar sıfırı ile değişti.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 02, 2024, 21:38:11
Merhabalar, dün bahsetmiştim haftaya perşembe günü beyinciden randevu almıştım diye lakin adamların tavırları çok hoşuma gitmemişti bende tereddüt ettim biraz açıkcası çünkü dükkanda Rance rover, Mercedes gibi araçlar doluydu beni de geçiştirir gibi yaptı bundan dolayı dğn akşamdan beri araştırma yapıyordum. Sabah ümraniye oto sanayide bir oto elektronikçi buldum Google dan yorumları genelde olumluydu ve müşteri memnuniyeti ön plandaydı bende sabah randevu almak için aradım durumu anlattım aracı hemen getir bakalım dediler. Maslaktan ÜMRANİYE'ye gittim birlikte yol testine çıktık araç her zamanki gibi sol arka abs sensör hatası ve motorda da hızlanma sensörü hatası veriyordu. Yol testinde değerler normal çıktı sonrasında kablo sensör olabileceğinden ihtimaller üzerinde tekrar duruldu. Bende bu zamana kadar değişen parçaları kabloları vs ne yaptıysam anlattım sonuç olarak beyne bakalım dediler. Aracı bıraktım 3 saat gibi bir zaman sonra aradılar araç hazır diye tekraren usta ile yol testine çıktık ve herhangi bir arıza vermedi. Yolda gelirken de baya dur kalk yaptım bir sorun çıkmadı. Galiba sorunum çözüldü umarım bundan sonra bir sorunum olmaz, artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz 😅  ihtiyacı olan olursa gittiğim beyincinin adı esen oto elektronik ümraniye sanayi sitesinde gerçekten ilgili ve bilgili insanlar. Kendi işleri olmamasına rağmen direksiyon da bir sıkıntı vardı onu bile onardılar. Bu süreçte yardım eden fikir veren herkese teşekkür ederim. Herkese kazasız belasız ve arızasız sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 02, 2024, 23:11:02 »
Geçmiş olsun sorun neymiş onu yazmamışsınız.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 02, 2024, 23:39:52 »
Teşekkür ederim ümit bey, sorun oksit ve zamanla beynin içindeki lehimlerin atması. Güzelce temizlenip yeni lehim yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ağustos 04, 2024, 23:40:14 »
Geçmiş olsun,
Keyifli sürüşler dilerim
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ağustos 04, 2024, 23:42:56 »
Teşekkür ederim ümit bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 06, 2024, 21:01:51 »
Geçmiş olsun.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 06, 2024, 21:15:14 »
Geçmiş olsun :alkis:
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler