Gönderen Konu: Oksijen sensörü problemi  (Okunma sayısı 451 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür etti
Oksijen sensörü problemi
« : Nisan 04, 2024, 09:46:21 »
Merhaba arkadaşlar,
Ben Avensis 2003 t25 2.0 elegant sahibiyim, aracı aldığım gün lpg yüzünden motor yedi motor yaptırdım yaptırmışken ön far yıkama motoruna kadar değiştirdim hani öyle devirdaim değişsin triger değişsin kalsın değil, enjektörler, bujiler kablolar radyatör ve hortumları, şanzıman yağı, hava akış sensörü vs baya herşey yani 100bin lira harcağım geçen sene, alakalı alakasız herşey değişti, hatta elektrik kablolarına kadar yıprananlar yeniden çekildi ve lpg tamamen sökülüp atıldı ruhsata işlendi falan filan, aracımdan çok memnunum ancak motor ikaz ışığını bir türlü söndüremedim obd den incelediğimde ekteki hataları alıyorum(kaputu açtığımda sol altta kalan sensör), yani sorunum oksijen sensöründe, üst 2 oksijen sensörünü orjinalle değiştirdim, alttakileri universal taktım ancak sorun düzelmedi, ardından yılmadım ölçüm yaptırdım ve yine ekteki gibi değişik sonuçlara ulaştım, voltajı 3 nolu sensöre veriyor ama çıktı almıyor 4 nolu sensöre voltaj vermiyor ama çıktı alıyor gibi bir sonuç var sanırım, ve ilk aklıma gelen elektrik tesisatı oldu, ankarada yaşıyorum benzer sorun yaşayan yada bu arkadaştan anlayıp tamir edebilecek bir usta biliyor musunuz? araçta katalizör dahi yeni takıldı artık sönmesi lazım bu ışığın deliricem yoksa :D

Toyota Club Türkiye

Oksijen sensörü problemi
« : Nisan 04, 2024, 09:46:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Oksijen sensörü problemi
« Yanıtla #1 : Nisan 04, 2024, 10:07:22 »
Selam Burak  gerçekten büyük sabır büyük emek var belliki.  Avensis in o kasası gerçekten güzel araçtir ama motor ara bir motor  lpg uyumuda olmadığı için ülkemizde  çok rağbet görmedi de zaten ama araç D seğmentinin hakkını gerçekten veren bir araç  .

Ankara da Toyota üzerine gerçekten işini iyi yapan birkaç yer var  . Aşağıda paylaşıyorum gösterip fikir almanda fayda var .

Dörtnal Toyota  - Sadık Usta  - Ogün Usta

Ayberk Japon  - Hamit Usta
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 04, 2024, 11:34:32 »
Selam Burak  gerçekten büyük sabır büyük emek var belliki.  Avensis in o kasası gerçekten güzel araçtir ama motor ara bir motor  lpg uyumuda olmadığı için ülkemizde  çok rağbet görmedi de zaten ama araç D seğmentinin hakkını gerçekten veren bir araç  .

Ankara da Toyota üzerine gerçekten işini iyi yapan birkaç yer var  . Aşağıda paylaşıyorum gösterip fikir almanda fayda var .

Dörtnal Toyota  - Sadık Usta  - Ogün Usta

Ayberk Japon  - Hamit Usta

Çok teşekkürler, dörtnal'ı denedim ve malesef avensise bakmıyorlarmış, ama ayberk japona mutlaka uğrayacağım  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '04
  • 74 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2024, 01:04:46 »
Toyotaların en önemli özelliği yan sanayi parça kabul etmemeleri universal sensörleri de keşke orijinalleri ile değiştirseydiniz. Günümüz şartlarında bu sensörler çok maliyetli olabiliyor. Tavsiyem çıkma temiz sensör bulup, bir denemeniz.