Gönderen Konu: E12 hb kasa için led aydınlatma?  (Okunma sayısı 811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
E12 hb kasa için led aydınlatma?
« : Mart 29, 2024, 06:06:40 »
2005 model corollamın geçenlerde halojen ampulü patladı. Biraz beyaz ışık veren general electric marka yıllar önce aldığım bir ampuldü. Ben bu arabaya led ampul takabilir miyim? Yani yuvasından söküp led olanı aynen takabilir miyim? Yoksa işçilik mi ister? Bu konulardan pek anlamıyorum özellikle led, xenon gibi çeşitlerden. Araca patlayan ampulün yerine yenisini takıyorum ama elektrik bilgisi isteyen birşeyse yapamam. Beyaz ışık veren halojenlerin ömrü kısa oluyor. Yeni teknoloji led olursa denemek isterim.
Almışken park, uzun, kısa hepsini birden değiştiresim var. Çünkü söküp takması biraz zor.

Toyota Club Türkiye

E12 hb kasa için led aydınlatma?
« : Mart 29, 2024, 06:06:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 hb kasa için led aydınlatma?
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2024, 00:32:55 »
Aracınızın farları mercekli değil. Bu nedenle  takacağınız led ampüllerden istediğiniz performansı alamayabilirsiniz.  Ayrıca karşıdan gelenleri de oldukça rahatsız edecektir.  Ama yine de ben takmak istiyorum derseniz, far yükseklik ayarını bir kademe aşağı düşürerek en azından karşıdan gelenleri rahatsız etmemiş olursunuz.  Takma işine gelince aracınızın  ampül tipine uygun aldığınız led ampülü eskisinin yerine direk takabilirsiniz. Ekstra bir işçilik gerektirmez.  Performans istiyorsanız   philips, photon gibi kaliteli ve bilindik markalardan şaşmayın. Biraz pahalılardır ama, değer.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2024, 05:11:08 »
Aracınızın farları mercekli değil. Bu nedenle  takacağınız led ampüllerden istediğiniz performansı alamayabilirsiniz.  Ayrıca karşıdan gelenleri de oldukça rahatsız edecektir.  Ama yine de ben takmak istiyorum derseniz, far yükseklik ayarını bir kademe aşağı düşürerek en azından karşıdan gelenleri rahatsız etmemiş olursunuz.  Takma işine gelince aracınızın  ampül tipine uygun aldığınız led ampülü eskisinin yerine direk takabilirsiniz. Ekstra bir işçilik gerektirmez.  Performans istiyorsanız   philips, photon gibi kaliteli ve bilindik markalardan şaşmayın. Biraz pahalılardır ama, değer.
Mercekli olmadığını tahmin etmiştim. Daha önceleri beyaz halojenlere meraklıydım gerçi patlayan ampul beyazımsıydı. Çünkü beyazların ömrü kısa oluyor ve çok abartılı mavimsi olanları yolu göstermiyor.
Sökmüşken park, kısa, uzun hepsini değiştireyim diyorum. Zaten zor bir iş akü falan sökülüyor.

Farlarda 5 kademe var led takınca biraz aşağı baktırırım. Zaten alırken bir halojen bir led set alırım. Photon, nexen gibi markalar var. Photon mono3 modeli var 6k 7500 lümen iyi gibi. Pek anlamıyorum ledlerden ama yorumlar iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2024, 09:47:10 »
Mercekli olmadığını tahmin etmiştim. Daha önceleri beyaz halojenlere meraklıydım gerçi patlayan ampul beyazımsıydı. Çünkü beyazların ömrü kısa oluyor ve çok abartılı mavimsi olanları yolu göstermiyor.
Sökmüşken park, kısa, uzun hepsini değiştireyim diyorum. Zaten zor bir iş akü falan sökülüyor.

Farlarda 5 kademe var led takınca biraz aşağı baktırırım. Zaten alırken bir halojen bir led set alırım. Photon, nexen gibi markalar var. Photon mono3 modeli var 6k 7500 lümen iyi gibi. Pek anlamıyorum ledlerden ama yorumlar iyi.

Ben philips kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak bu aralar photon milestone katana edition  modelini çok tavsiye ediyorlar. Yorumlarına testlerine bakabilirsiniz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2024, 06:57:26 »
Ben philips kullanıyorum ve çok memnunum. Ancak bu aralar photon milestone katana edition  modelini çok tavsiye ediyorlar. Yorumlarına testlerine bakabilirsiniz..
E12 kasalara takılması için işlem gerekiyor diyorlar. Yani led ampulü al halojeni sök bunu tak diye birşey yokmuş. Eğer öyle ise ki benim tahminimde öyle bu iş benim açımdan rafa kalkar. Çünkü ampulü değiştirirken ampulü far içinden tutan bir parça var led ampuller halojenden biraz büyük bu yuvaya led sığmaz. Bir ampul işi için modifiye dükkanlarıyla da uğraşılmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2024, 09:50:10 »
Valla aracımın bu tür işlemlerini kendim yaparım. Şimdi birebir sizin aracınızın far yapısını bilmediğim için bir şey diyemiyorum. O zaman en garanti bir oto elektrikçi yada bu tür işlemleri seven benim gibi bir arkadaşınızdan yardım alacaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2024, 13:08:23 »

mercek olmayan fara ne yaparsan yap  arkadakinin gözünü alır ve küfür yersin yada selektör. Bunları göze alırsan bakabilirsin. Ama e  güzeli iyi bir halojen alıp takman bence
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla Flame Xpack 2022
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '22
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2024, 14:35:49 »
3 seçeneğiniz var, 1 osram night breaker halojen alıp takmak 2 mercekli led almak 3 mercekli far yaptırıp led takmak ucuzdan pahalıya doğru sıraladım artık hangisini tercih ederseniz, merceksiz fara led ampul takılmaz.
Corolla Flame Xpack 2022