Gönderen Konu: T27 (2011) Avensis Tam Olarak Nereden Rüzgar Sesi Alıyor?  (Okunma sayısı 768 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Merhabalar,

Forumda baktığım kadarıyla T27 kasa Avensis'lerde, özellikle sağ taraftan rüzgar sesi alma sorunu kronik gibi görüyor. Ancak ben sesi tam olarak nereden aldığını anlayamadım. Gözlemlediğim kadarıyla her şey olması gerektiği gibi görünüyor.

Ekte sunduğum fotoğrafta, tam olarak nereye müdahale etmemiz gerektiğini, bilen arkadaşlar bana da anlatabilirler mi? :)

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Calm down. The king is back
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 132000
  • 6 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 (2011) Avensis Tam Olarak Nereden Rüzgar Sesi Alıyor?
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2024, 09:20:39 »
Fitillerin içinden akvaryum hortumu geçsek mi? sonuçta artık bizim araçlar 13 yaşında. fitillerde yılların ezilmişliği vardır. fayda sağlar mı?
Toyota Avensis 2011 Elegant Extra Multidrive-S

Turbonun kesildiği 4.000 devirden sonra bizim atmosferik hayatımız başlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2024, 00:58:34 »
Fitillerin içinden akvaryum hortumu geçsek mi? sonuçta artık bizim araçlar 13 yaşında. fitillerde yılların ezilmişliği vardır. fayda sağlar mı?

Benim aracımdada bu problem var sağ kapının bir bölğesinden 80 km hızlarda rüzğar sesi gelmeye başlıyor.(araç makyajlı 2012 model 101 binde) üç sene önce ön 2 kapı fitillerine sarı serum lastiği geçirdim hiç faydası olmadı bir dahada hiç uğraşmadım.Genellikle ses ön kelebek camının kenarlarından geliyor o bölğeyi bantlayıp yola çıkıp denemek lazım bantlamada ses kesiliyorsa tek tek bölüm bölüm bantları çıkartıp sesin geldiği yerin tespitinden sonra gerekli müdaheliyi yaparsanız probleminiz çözülür. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2024, 19:33:10 »
Cevaplar için teşekkürler.

Henüz olaya tam olarak el atamadım, ama benim aracın sağ tarafında aynı zamanda çamurluk üzerine gelen plastik izolasyon malzemesi de eksik. Öncelikle onun çıkmasını temin edip sonrasında kelebek camlara el atmayı düşünüyorum.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Temmuz 23, 2024, 19:53:52 »
Arkadaşlar merhaba,

Durum güncellemesi yapayım.

Aracımın, ön sağ tarafında silecek suyunu toplamak için konulan haznenin altında, kabloların içeri girmesi için eklenmiş nispeten büyük bir kauçuk, yaklaşık 5 cm yarı çapında, dairesel bir yalıtım malzemesi var. Bu parça gevşemiş ve yerinden çıkmıştı.

Aracı aldığımdan bu yana içeri giren rüzgar, motor sesi ve su bu bahsettiğim parçanın etrafındaki boşluktan içeri giriyormuş. Bu parçanın iç ve dış kısımlarını silikonla kapattım.

Avensis, şu anda kütüphane gibi...

Kelebek camı veya kapı fitilleri ile boşun uğraşmışım yani...  ::)

Sizin de böyle bir sorununuz varsa, öncelikle aracın motor kompartımanı ile yolcu kabini arasında bulunan metal kısım üzerinde (özellikle aracın yolcu ve sürücü kısmına giren) bulunan elemanlara daha dikkatli bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılar...