Gönderen Konu: Japon'dan Çin'e Geçiş...  (Okunma sayısı 742 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Japon'dan Çin'e Geçiş...
« : Mart 27, 2024, 08:48:01 »
Merhaba değerli forum üyeleri, yıllardır severek takip ettiğim ve takıldığım tek platform olan bu sayfada yeni aldığım aracın heyecanını sizlerle paylaşmak istedim. Bu forumdan o kadar çok şey öğrendim ki tilki misali başka markalara yönelsem de ki geçiş yaptığım araçlar genelde Japon markası olmuştur ama yine kendimi bir Toyota sahibi olarak buldum ta ki geçen haftaya kadar.

Çıktığı ilk günden beri ilgiyle takip ettiğim Çinli Chery markasına yaptığım araştırmalar hesaplar kitaplar sebebiyle geçtiğimiz hafta 2023 model 1250 kmde Omoda5 model araca geçiş yaptım. Toyota corolla aracım 2020 model 1.6 LPGli Dream paket 40 bin kmde hatasız bir araçtı. Eli yüzü düzgün temiz bir polis arkadaşımıza Bitlis'e nasip oldu gitti. 2.5 yılda rutin bakımları dışında sanayi usta yüzü göstermedi çok memnundum aracımdan ancak bir doğa sever olarak altının yere alçak olması ve biraz daha fazla donanım isteğim sebebiyle SUV araca yöneldim ve çıkabileceğim limitler doğrultusunda(1.250.000-1.300.000 civarı) bana göre en mantıklı olanı sıfır yada sıfıra yakın olan Çinli marka oldu ve seçimimi Omoda5 Luxury(orta paket) donanım seviyesinde olan araçla yaptım.

Bir haftalık kısa bir sürüş deneyimini sizlerle paylaşmak isterim. Araç 1.6 motor 183 HP 290 Tork gibi güzel bir performans sunarken DCT7 ileri çift kavrama şanzımanla birlikte geliyor. Motor şanzıman uyumu gayet başarılı. Donanım olarak orta paket olmasına karşın fiyatının üstünde bir donanım sunuyor hala çözemediğim özellikleri var. Bunlardan en çok göze çarpanları; şerit takip, adaptif hızsabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, anahtarsız giriş çalıştırma, uzaktan kumanda ile çalıştırma, 360 derece kamera, koltuk ısıtma ilk bakışta göze çarpan donanımlar.

Kullanım olarak kendinizi yüksekte gerçekten bir SUV'un içinde olduğunuzu hissettiriyor, arkada da bağımsız süspansiyonlarla gelen aracın şehir içi bozuk yollarda corolla kadar yumuşak olduğunu söyleyemem ama uzun yolda corolladan daha az yol sesi aldığı ve güzel salınım yaptığını söyleyebilirim. Multi media ekranı bir Toyota kadar basit olmadığı için alışması biraz zaman alacak ama ekran kalitesi gerçekten çok daha iyi. Yakıt konusuna gelince dillerde Cheryler çok yakıyor algısı açıkçası biraz yersiz çünkü bu cüssede, ağırlıkta(yaklaşık 1.5 ton) ve performansta bir başka SUV ne yakıyorsa o kadar yakıyor. Aracı Ankara'dan Samsuna getirdim yaklaşık 450 kmlik yolu 7.8 lt ile tamamladım, aracın acemisi olduğumu henüz rodaj sürecinde olduğunu ve performansını da test ettiğimi söylerse bu değer bana göre makul bir seviyede. Şehir içinde ise yaklaşık 300 kmlik bir deneyimim oldu onda da 11.5 lt civarı gösteriyor ki bu beklediğim bir değerdi. Corolla aracımla da aynı güzergahı LPG'de 11-12 lt yakıyordum.

Şimdilik araçtan memnunum beklentilerimi ziyadesiyle karşılıyor, bu özelliklerin yarısını sunmayan bilindik markaların 1.600.000 liradan başladığını göz önüne alınca kendimce doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. İnşallah Toyota gibi sorunsuz bir kullanım zevkini de yaşatırsa tadından yenmez :) Rabbim herkese gönlündekinin en iyisini nasip etsin inşallah. Hepimize kazasız belasız güzel günler nasip etsin. Hayırlı ramazanlar dilerim...
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Japon'dan Çin'e Geçiş...
« : Mart 27, 2024, 08:48:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon'dan Çin'e Geçiş...
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2024, 09:06:44 »
Selman Bey hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Çinliler bu işi çözdüler. Hakikaten güzel araba yapıp ağzına kadar dolu donanımla piyasaya göre makul fiyata satıyorlar. Benim bacanağımın eniştesi de Chery tiggo aldı geçen yıl sonlarına doğru. Şuan gayet memnunum diyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2024, 10:45:29 »
Güle güle kazasız belasız kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 27, 2024, 11:08:10 »
Selman Bey hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.
Çinliler bu işi çözdüler. Hakikaten güzel araba yapıp ağzına kadar dolu donanımla piyasaya göre makul fiyata satıyorlar. Benim bacanağımın eniştesi de Chery tiggo aldı geçen yıl sonlarına doğru. Şuan gayet memnunum diyor.

Allah razı olsun, hepimize inşallah. Çok güzel bir dönemde piyasaya uygun fiyatla girdiler ve geçmiş yıllarda yaşanılan kötü marka imajını çok çabuk sildiler. Donanım olarak gerçekten çok dolu ve Euro Ncap testinden 5 yıldız almış olması ve bu fiyatlara satılıyor olması beni çok cezbetti inşallah pişmanlık yaşatmaz.

Güle güle kazasız belasız kullanın.

Teşekkür ederim hepimiz inşallah.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 27, 2024, 11:31:40 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın,ön yargıları yıkmak gerek artık,bir araba için neredeyse ömür boyu çalışılıyor,ev almak artık olanak dışı,bu nedenle bulabildiğimiz en uygun fiyatlı aracı almak en mantıklısı,suv araç sedanın yerine daha tercih edilecektir,Çin otomotiv sanayisi ne kadar makul fiyatla çok araç satarsa o kadar servis ve bayi işleri kolaylaşacak ve bizim en meşhur kaygımız 2.ci elde ne olur? sorusu gündemden kalkacaktır diyorum,böylece Çin dışı kalan markalarda ya fiyatlarını aşağıya çekecek ya da uzun vadeler tanıma yoluna gideceklerdir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 27, 2024, 12:14:25 »
Hayırlı olsun, deneyimlerden ara sıra bahsedersiniz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 27, 2024, 13:45:03 »
Hayırlı olsun güle güle kullanın,ön yargıları yıkmak gerek artık,bir araba için neredeyse ömür boyu çalışılıyor,ev almak artık olanak dışı,bu nedenle bulabildiğimiz en uygun fiyatlı aracı almak en mantıklısı,suv araç sedanın yerine daha tercih edilecektir,Çin otomotiv sanayisi ne kadar makul fiyatla çok araç satarsa o kadar servis ve bayi işleri kolaylaşacak ve bizim en meşhur kaygımız 2.ci elde ne olur? sorusu gündemden kalkacaktır diyorum,böylece Çin dışı kalan markalarda ya fiyatlarını aşağıya çekecek ya da uzun vadeler tanıma yoluna gideceklerdir.

Teşekkür ederim Tokay bey. Kesinlikle katılıyorum. Yıllar önce Peugeot denildiğinde herkes uzak dururdu elektronik arızasından vs. ama adamlar ön yargıları yıktı çok güzel tutundular piyasada, hakeza Hyundaide öyle hep taksi olarak görürdük teneke derdi millet ama son çıkardıkları araçlara bakınca o teneke algısı çoktan yıkıldı. Çinliler özellikle arabanın yokluk döneminde çok güzel fiyatlarla Türkiye pazarına giriş yaptı ve şuan hızlı ilerleyen markalardan biri. Fiyat konusunda Çinlilerin sürekli böyle devam edeceğini düşünmüyorum tıpkı Dacia gibi piyasada tutunana kadar uygun fiyat politikası izleyip yıllar geçtikçe muadil modellere yakın fiyatlara ulaşacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 27, 2024, 22:33:17 »
Evet,eğer dayanıklılık,sorunsuzluk ve servis fiyatları ve yedek parça fiyatlarında makul seviyelerde olabilirlerse neden olmasın ?,siz de bu arada ara sıra bu konularda bilgilendirme yaparsanız izlemiş olacağız.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 28, 2024, 08:02:13 »
Evet,eğer dayanıklılık,sorunsuzluk ve servis fiyatları ve yedek parça fiyatlarında makul seviyelerde olabilirlerse neden olmasın ?,siz de bu arada ara sıra bu konularda bilgilendirme yaparsanız izlemiş olacağız.

Takip ettiğim kadarıyla Cherylerde yıllık bakım 15bin kmde bir oluyor ve Toyota Servislerinden daha uygun fiyata bakım yapıldığını gördüm. Ama zaman zaman paylaşım yapacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2024, 20:10:24 »
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah. Güle güle kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 17 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 01, 2024, 01:31:07 »
Hayirli uğurlu olsun ben de 2019 model vision paket sifir aracimi 4 yıl kullandıktan sonra 2023 Eylül ayında tiggo 7 pro luxury paket aldım çok memnunum 7 ayda yaklaşık 7 bin km oldu bir sikayetimiz olmadı aksine ne iyi ettik diyoruz Allah herkese istediği araca binmeyi nasip etsin böyle bir ortamda özellikle ekonomik anlamda ...
2011 şampiyonu TRABZONSPOR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
Ynt: Japon\'dan Çin\'e Geçiş...
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2024, 13:16:27 »
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin inşallah. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim, amin cümlemize inşallah, daha güzelleri hepimize nasip olsun.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2024, 13:23:05
Hayirli uğurlu olsun ben de 2019 model vision paket sifir aracimi 4 yıl kullandıktan sonra 2023 Eylül ayında tiggo 7 pro luxury paket aldım çok memnunum 7 ayda yaklaşık 7 bin km oldu bir sikayetimiz olmadı aksine ne iyi ettik diyoruz Allah herkese istediği araca binmeyi nasip etsin böyle bir ortamda özellikle ekonomik anlamda ...

Ömer Bey dediğim gibi 1 yıldır takipteydim Cheryi hatta yıl başından önce %0 faiz kampanyası çok cazipti ama ev borcum vardı cesaret edemedim ekstra borca girmeye nasip bu güneymiş. Geçiş yapmadan önce hep bir corollayı ya ararsam diye bir korku vardı ama şimdilik yakıt konusu dışında(corolla lpgliydi) hiç bir pişmanlık yok. Aksine bu cüssede bu özelliklerde bu fiyata aldığım bu araç için çok mutluyum. Kendi sınıfında muadil araçların 500-600 bin daha pahalı olduğu bir piyasada bende iyi ki almışım diyorum. Benden 2 hafta öncesinde de bacanağım SUV arayışındaydı ailesine 5. kişi gelecek olunca ona Tiggo7 yi önermiştim, o direk LPGde taktırdı ve çok memnun.

Rabbim hepimize ağız tadıyla binmeyi kazasız güzel günler nasip etsin, herkesin gönlünde olanı hakkında hayırlı eylesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • 215 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2024, 18:07:35 »
Bir diğer Çin malı ancak kökeni İngiliz MG elektrikli ve benzinli olan suv var,aramızda MG HS kullanan varsa onunda kullanım bilgilerini alabiliriz,otomatik vitesinin pek pratik olmadığı gibi bir yorum okudum,Cherry ve MG karşılaştırmaları yapılıyor yorumlarda..
Tokay Ceritoğlu