Gönderen Konu: T27 Avensis'te Anahtarsız Çalıştırma Sorunu  (Okunma sayısı 542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
T27 Avensis'te Anahtarsız Çalıştırma Sorunu
« : Mart 20, 2024, 23:57:41 »
Arkadaşlar merhaba,

Uzun bir aradan sonra 2011 model Avensis satın alarak tekrar Toyota sularına geçtim, aracımdan memnun kaldığımı söylemeliyim ama bazı cins sorunları var.

Şu anki sorunum anahtarsız çalıştırma ile ilgili... Aracın anahtarsız giriş veya kilitleme konusunda sorunu yok ama, ayağımı sonuna kadar ve birkaç denemeden sonra debriyaja basmadan, araç kontak duruma gelmiyor. (tuş üzerindeki ışık yeşil hale gelmiyor)

Sistemde bir temassızlık veya sensor hatası olabileceğini düşünüyorum. Anahtarsız çalıştırma düğmesi veya debriyaj yakınlarında, balata spreyi ile temizleyip kendi imkanlarımla düzeltebileceğim bir durum olabilir mi?

Olabilirse bu sensor veya temassızlık yapan parçayı nerede aramalıyım?

Saygılar...

Toyota Club Türkiye

T27 Avensis'te Anahtarsız Çalıştırma Sorunu
« : Mart 20, 2024, 23:57:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis'te Anahtarsız Çalıştırma Sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 21, 2024, 20:09:24 »
Güçlü elektro magnetik alan olan yerlerde etkilenebilir,debriyaja her zaman sonuna kadar basmalı.Anahtarın pili ne durumda? bir de anahtarı düğmeye tam yaklaştırıp engine start düğmesine basın ne tepki verecek?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2024, 01:52:24 »
Merhaba debriyaj pedalına alttan bakılınca bir switch görüyor olmanız gerekiyor hatırladığım kadarı ile sanırım sorun bu switch ile alakalı.Bir kaç deneme sonrasında yeşil ışık aktif oluyorsa ya switch bağlantı yerinde bir problem var yada kontaklarında temassızlık.Yerinden oynamış olma ihtimali bence daha yüksek.
Kolay gelsin.
Bu arada eğer kumanda pili bitik ise kontağı kapattığınızda kumanda pil ikazı geliyor zaten ekrana onuda dikkate alın derim.
Selamalar.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 24, 2024, 19:43:51 »
Sorunun anahtar kaynaklı olabileceğini sanmam, ama yedek pil var. Pilini değiştirip tekrar denerim.

Debriyaj pedalı civarında bir sensör veya switch olduğunu tahmin ediyordum, ama emin değildim. Yakın tarihte, eğer pil değiştirmek sorunu çözmezse, debriyaja da bir el atacağım.

Sorunu halledebilirsem video veya ekran görüntüsünü de eklerim, belki başkasına da yardımımız dokunur.

Cevaplar için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2024, 17:56:02 »
Sorunun kaynağını bulup hallettim arkadaşlar. Sizin de belirttiğiniz gibi, görseldeki kırmızı ile işaretlediğim pedal eklentisi, yeşil ile işaretlediğim tuşa basıp konağın yeşil ışık durumuna gelmesini sağlıyor.

Benim aracımda, bu pedal eklentisi biraz eğilmişti. Kırmızı ile işaretlediğim pedal eklentisini biraz dışarı doğru eğdim, artık tuşa olması gerektiği gibi baskı uygulandığı için sorun çözüldü.

Cevap ve yardımlar için teşekkürler.