Gönderen Konu: Otomatik EV mode devreye girmiyor.  (Okunma sayısı 5330 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Otomatik EV mode devreye girmiyor.
« : Mart 18, 2024, 12:48:01 »
Arkadaşlar 2 gündür aracaım yolda ilerlerken hiçbir şekilde otomatik EV moduna geçmiyor. EV kullanım oranı 0 gözüküyor ve ekranda yeşil EV yazısı çıkmıyor. Sağ ekranda araba bataryadan besleniyor gibi gözüksede motor o anda çalışıyor.

Manuel olarak EV modu açtığımda hiçbir sorun yok. Fakat otomatik olarak hiçbir şekilde devreye girme durumu yok.

Videoyu youtube yükledim burdan izleyebilirsiniz. Gördüğünüz gibi kadranda yeşil EV simgeli yanmıyor kullanım oranı %0 gözüküyor.

https://www.youtube.com/shorts/RsV39ZFTzyA

Toyota Club Türkiye

Otomatik EV mode devreye girmiyor.
« : Mart 18, 2024, 12:48:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik EV mode devreye girmiyor.
« Yanıtla #1 : Mart 18, 2024, 15:40:40 »
Elektrikli moda girmeme sebepleri kullanım klavuzunda yazılmış.

Isınma ihtiyacı yüksekse devreye girmeyebilir. Aracın 12v bataryası boşalmışsa devreye girmeyebilir. Bataryada düzeltme varsa girmeyebilir. Batarya ısınmışsa devreye girmeyebilir.
Birde benim tahminim olarak egr temizlemesi yapıyorsa devreye girmeyebilir.

Sizin yapacağınız şu. Aracı ilk çalıştırdığınızda vites P konumunda ise gaza bir saniye basın motor çalışsın. Araç içi sıcaksa serinlemesi için bir süre pencereleri açın. Aracın kabinini ısıtacaksanız 21 veya 22 derece gibi bir değer seçin. klima tuşunu kapatın.
En önemlisi elektrik ile gitmeye çalışmayın. Gaza normal bir araçta ne kadar basacaksanız hybrid aracınızda da okadar basın. Bırakın içten yanmalı motor da devreye girsin ve çekişe katılsın.
Elektrik ile uzun süre gitmeye çalıştığınızda bataryalar ısınır. Belki elektrik motoru veya invertör kısmı da ısınır, belki bu sebeple de araç bekleyebilir.
Bataryalarınızı hiçbir zaman doldurmaya çalışmayın. Benim tavsiyem uzun inişlerde bile çok fazla dolmasını engelleyin. Çünkü ısınıyor, akım verme düşüyor. Bu halde ya içten yanmalı kapanmıyor yada sadece araç dururken çalışmıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Mart 18, 2024, 16:26:24 »
söylediklerinizin hepsini zaten biliyorum 2 yıldır bu aracı kullanıyorum. her gün gittiğim yolları gidip geliyorum. hava 15 derece kalorifer kapalı zaten. hiçbir şekilde ev geçmiyor araç. anormal bir durum bu. egr temizlemesi olayını ilk defa duydum. egr temizlemesi kaç gün sürer aracın 2 gündür bu şekilde çünkü ve benzin fulledikten sonra olmaya başladı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2024, 07:41:51 »
Benzin partikül filtresinin rejenerasyonu süreci bu durum
Ard arda kısa mesafeli surusler uzun rolanti süreleri soğuk ortamda sık sık çalıştırma bu durumu tetikler
Bu durumun çözümü veya bir süre tekrarlamamasi için yarım saat boyunca vites b konumda sürüş sport modda en az 80 km hız ve 4000 devir ile ve mutlaka ara ara gaz pedalından ayağınızı çekerek sürüş yapmanız gerekli.bu şekilde biriken partikuller temizleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Kan Grubu: ---
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2024, 11:37:47 »
Videoda benzinli motor çalışıyor değil mi? Tekere veya pile güç aktarmıyor. Araç da yaris sanırım

Gaza bastığınızda benzinli motor tekere veya pile güç aktarıyor, ama ayak gazdan çekilince EV moda geçmiyorsa koltuk altındaki pil fanını temizleyin. 12v akü kontrolü yapın. En son egr sorunu için servisle görüşmek gerekebilir.

Yarislerde değiştirilebilir pil fanı yoktu sanırım. Bi temizlenmesi gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2024, 12:06:51 »
söylediklerinizin hepsini zaten biliyorum 2 yıldır bu aracı kullanıyorum. her gün gittiğim yolları gidip geliyorum. hava 15 derece kalorifer kapalı zaten. hiçbir şekilde ev geçmiyor araç. anormal bir durum bu. egr temizlemesi olayını ilk defa duydum. egr temizlemesi kaç gün sürer aracın 2 gündür bu şekilde çünkü ve benzin fulledikten sonra olmaya başladı.

Kardeşim neyi bilmiyosun onu söyle de ona göre cevaplayalım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla Cross
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '24
« Yanıtla #6 : Mart 21, 2025, 08:54:32 »
İyi günler. 2024 model Corolla Cross aracım var ve aynı sorunu yaşamaya başladım. Burak Oflu sorunu çözebildin mi?