Değerli arkadaşlar merhaba,
Ağustos ayında aldığım 2020 model aracımı keyifle kullanıyorum. Sürekli yakıtı bittiğinde tam olarak doldururum. Pompa attığında her zaman 830-840 km menzil gösterir. Geçen gün shell yeniköy (ist) bayisinde tam dolum yaptırdım ve istasyondan ayrıldım Aracımın deposunu doldurulduğuna eminim. Pompacıya full dediğimi hatırlıyorum. Dolum işleminden sonra istasyondan ayrıldım. Aracım yine her zaman olduğu gibi 830 km menzil gösterdi. ibre tam dolu gösterim olan 1 'in sol tarafında her zamanki gibi. Yaklaşık 12km sürüş yaptım. Eve geldim arada ibreye ve menzile hiç bakmamıştım. Park ettim aracımı bir de baktım ki menzil 680km gösteriyor. İbre de bir miktar düşmüş. Normalde ibre tam dolumdan neredeyse 120-130 km sonra oynardı. 12 km’lik sürüşten sonra düştüğünü ve menzilin 150 km’lik düşüş gösterdiği görünce şaşırdım. Daha önce böyle bir şey hiç yaşamadım. 4 saat arabayı beklettim olduğu yerde sonra altına baktım akan bir şey yok. İstasyona geri geldim. Kendilerinden kaynaklanan bir şey olamayacağını belirttiler. Ki zaten pompada sorun olması pek mümkün değil biliyorum ama yine de gittim istasyona. Tekrar dolum yaptırdım zorla 2.5litre benzin aldı. Servisi aradım depoyu bitirin bir daha tam dolum yapın deneyin dediler. Sorun ne olabilir acaba? Aradan geçen 3 günde 100 km yol yaptım menziil ve ibre normal şekilde düşüyor.