Gönderen Konu: Buji değişimi  (Okunma sayısı 393 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Buji değişimi
« : Mart 06, 2024, 20:48:28 »
Merhaba, aracım Corolla 2004 1.6vvti. Aracıma lovato lpg kiti takıldı 6bin km önce. Bujileri değiştireceğim fakat orijinal bujileri olan Denso marka mı almalıyım yoksa Bosch mu? Densonun hangi modeli olduğunu tam hatırlamıyorum bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Aralarındaki fark nedir, birbirlerine göre avantaj ve dezavantajları var mı? Orijinal bujileri iridyum diye biliyorum doğru mu?

Toyota Club Türkiye

Buji değişimi
« : Mart 06, 2024, 20:48:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Ynt: Buji değişimi
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2024, 08:16:42 »
Bujinizi mutlaka değiştirin ama önce kullanım klavuzuna bakmak lazım. denso ngk fark etmez, sadece klavuzda yazan kodların birebir aynısını almak lazım. Orjinal olmasına dikkat edin. Muhtemelen iridyum uçlu buji kullanacaksınız, ömrü düşünülünce diğer bujilerden ucuza bile gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2024, 13:39:06 »
Bujinizi mutlaka değiştirin ama önce kullanım klavuzuna bakmak lazım. denso ngk fark etmez, sadece klavuzda yazan kodların birebir aynısını almak lazım. Orjinal olmasına dikkat edin. Muhtemelen iridyum uçlu buji kullanacaksınız, ömrü düşünülünce diğer bujilerden ucuza bile gelecektir.

Orijinal bujiler Denso k16r doğru modeli buldum. Bosch bujiler daha mı kaliteli daha mı performanslı acaba aradaki farkı merak ediyorum. Ona göre orijinalden şaşmayacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 07, 2024, 17:10:38 »
Resmi servisten aracınıza uygun olan orijinal bujileri alın,piyasada benzer şekilli sahteleri var.
Tokay Ceritoğlu