Gönderen Konu: COROLLA 1.6 PRİNS LPG SORUNU MU?  (Okunma sayısı 521 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1 kere teşekkür etti
COROLLA 1.6 PRİNS LPG SORUNU MU?
« : Şubat 25, 2024, 12:49:44 »
Arkadaşlar daha önce de yazmıştım. Uzun yol yaptıktan sonra bir gün aracımı çalıştırdım sallantı ve tekleme oldu. Bu sorun için saçma sapan bir sürü parça değiştirdim çözülmedi. Sağolsun bu forumda benzer sorunu yaşayan bir arkadaşımız sayesinde daha büyük masraflara girmeden bu şekilde devam ettim. Araba 2 dk sonra tamamen normale dönüyor. Sorun ilk çalışmada oluyor. Tesadüfen benzer şikayetlerin prins lpg şikayet sitesinde yazıldığını gördüm. Acaba bu sorun prinslerde mi yaşanıyor? Öncelikle araç benzinde çalışıyor yanılgım vardı. Ama öğrendiğim kadarıyla lpg yüzünden benzin sistemi arızalandığı için ilk çalışmada bu sorunun yaşandığını tespit edenler olmuş. Bu sorunu yaşayan var mı?

Toyota Club Türkiye

COROLLA 1.6 PRİNS LPG SORUNU MU?
« : Şubat 25, 2024, 12:49:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Ynt: COROLLA 1.6 PRİNS LPG SORUNU MU?
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2024, 22:59:47 »
Birkaç gün lpgyi devre dışı bırakıp sadece benzinde kullanın sorun devam edecek mi gözlemleyin.Benim eski corsa da lovato takılıydı.Onda da oluyordu ilk çalışmada rölanti dalgalanması, titreme ve silkeleme hatta birkaç sefer stop etmişti.Lpg ustası sorun yok diyor, motor ustası sorun yok diyor.İnternette araştırdığımda problemin lpg nin benzin haritasını bozması kaynaklı olabileceğini öğrendim.Ben de ayda bir falan  2,3 gün benzin de kullanıyordum azalıyordu artınca tekrar aynı süreç...Böyle böyle idare ettim 1 sene kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: COROLLA 1.6 PRİNS LPG SORUNU MU?
« Yanıtla #2 : Şubat 26, 2024, 07:50:04 »
İyi günler, araçlarınıza AFR ayarı yapıldı mı? AFR ayarı yolda giderken yapılır. Aracın benzin ve LPG ile giderken en verimli yakıt tüketimi olacak şekilde ayarlanır. Zengin veya fakir yakıt karışımı en ince şekilde ayarlanır. Bu da aracın yoldaki gidişi, ilk çalıştırma vb durumları etkiler. Eğer AFR ayarı yoksa yetkili kişilerden bunu bir yaptırın, derim.  Selamlar
O