Gönderen Konu: 2023 Toyota Corolla Kapıdan gelen gıcırtı sesi  (Okunma sayısı 694 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 5500
  • Model Yılı: '23
  • 2 kere teşekkür etti
2023 Toyota Corolla Kapıdan gelen gıcırtı sesi
« : Şubat 22, 2024, 15:28:27 »
Herkese merhaba, 2023 model Toyota Corolla Vision model araç satın aldım, ancak aracı aldığımdan beri sol ön kapıdan gıcırtı sesi geliyor, kapı kapalıyken bir süre sonra kapı titredikçe gıcırtı sesi yapıyor, elimle kapıyı ittirdiğim zaman ses duruyor ancak kapı titredikçe saat kurar gibi ses geliyor, bu durumu servise ilettim, servis cam mekanizmasını değiştirdi, kapı sensörünü değiştirdi, ancak hiç biri çözüm olmadı, servis zaten sesi tespit edemediğini söylüyor, zaten seste yüksek bir ses değil ama özellikle uzun yolda, şerit değiştirirken ( sol şeritten sağ şeride geçerken) solumdan gıcırtı sesi gelmesi beni rahatsız ediyor, bu sorun kronik midir, yoksa bir sorun mu var acaba bilen yaşayan var mıdır?

Toyota Club Türkiye

2023 Toyota Corolla Kapıdan gelen gıcırtı sesi
« : Şubat 22, 2024, 15:28:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
Ynt: 2023 Toyota Corolla Kapıdan gelen gıcırtı sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2024, 15:42:28 »
Merhabalar, benim araçta da vardı. Kapı fitillerine sıvı silikon sıkıp yarım saat bekleyip temiz bir bezle sildim, geçti.
Ayrıca ön göğüste köşelerde bulunan hoparlörler de ses yapıyor. Kapıdan geliyormuş gibi sanılıyor. Gıçırtı sesini duyunca elinizi hoparlöre koyun. Sesin kesilip kesilmediğine bakın. Onu da göğüs koruyucu halısı aldım ve ses kesildi.
Bir de kapı ceplerinde kağır, poşet, pet şişe vb varsa onlar da ses yapıyor. Özellikle kredi kartı slipler, küçük ıslak mendil gibi şeyler gıçırtı gibi ses verebiliyor.
Bunlar benim kişisel deneyimlerim. Bir kontrol edin ve uygulayın.
O