Gönderen Konu: Corolla 2023 - Kalorifer fan - Şerit takip  (Okunma sayısı 780 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Corolla 2023 - Kalorifer fan - Şerit takip
« : Şubat 21, 2024, 15:59:52 »
Arkadaşlar merhaba.

Corolla 2023 dream x-pack aracım var. Çeşitli konularda tecrübelerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim.

1- Aracımda off tuşu ile kalorifer ile ilgili her şeyi kapatmama rağmen içeri sıcak hava üflüyor. Fan açık sanırım motor sıcaklığı içeri geliyor. Bu aylarda güzel oluyor da hava biraz iyi oldu mu sürekli cam açıp kapatmak durumunda kalıyorum. Tamamen devre dışı bırakmanın bir yolu var mı ? Ac açıp soğuğa vermek dışında.

2- Şerif takip asistanını 1. kademeye kadar indirebiliyorum. Şerit değişirken tın tın tın sesi geliyor. Kapatmanın bir yolu var mıdır ?

3- Ankara'da bana en yakın 2 servisi aradım 10bin bakımı için 6500 6600 gibi rakamlar verdiler. Hepsi aynı ücret midir yoksa araştırmaya devam etmeli miyim ? Yada bildiğiniz uyguna bakım alabileceğim yetkili servis var mıdır ?

Şimdiden yanıtlayanlara teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Corolla 2023 - Kalorifer fan - Şerit takip
« : Şubat 21, 2024, 15:59:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '23
Ynt: Corolla 2023 - Kalorifer fan - Şerit takip
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2024, 16:06:42 »
Merhaba benim 1.soruna tek cevabım var.Hiç ac açmana gerek yok sağ yuvarlaktan coola getirirsen getirirsen soğuk üfler.Tamamen kapatılmıyor bildiğim kadarıyla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2024, 16:07:53 »
Ankara'da 3 tane resmi servis var,bakım fiyatları 500-600 tl değişebiir,cam suyu gibi sarf malzemesi istemiyorum derseniz biraz düşer,Ankara'da Şaşmaz'da Dörtnal ve başka özel servisler var,garanti kapsamında olunca değerlendirme yapabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2024, 16:26:33 »
Aynı araca sahibim. Bildiklerimi açıklayayım;

1- Off ile tamamen kapatabilirsiniz. Hala hava üflemeye devam ediyorsa bu radyatöre çarpan havanın içeri gelmesinden ötürüdür. İç sirkülasyonu aktif ederek (Araba simgesi içinde dönen ok var) bu durumu engelleyebilirsiniz.

2- Şerit takip asistanı dediğiniz sanırım şeritten çıkmanızı engelleyen mod. Bu modu sürekli kapatamıyorsunuz. Sürüşe başlamadan önce ayarlardan LDA yı kapatabilirsiniz. Fakat stop edip tekrar çalıştırınca tekrar aktif olacaktır. Ayrıca sinyal vererek şerit değiştirirseniz araç uyarı vermez.

3- Ankara da yaşamadığım için pek bilemiyorum. Lakin yetkili servis fiyatları genelde benzerdir. Birkaç yüz liradan fazla oynayacağını düşünmüyorum.

Umarım sorularınıza açıklayıcı cevaplar verebilmişimdir. İyi forumlar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2024, 08:26:39 »
İç sirkülasyon sadece Yaz aylarında en sıcak günlerde kullanılmak içindir. Serin yada Kış aylarında devreye alırsanız camlarda buhar oluşur.

Kalorifer sistemini OFF yapmadan önce dereceyi LOW getirin ki sıcak su iç peteklere gelmesin.
Dereceyi Low getirdikten sonra 3sn bekleyin sonra OFF yapın.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)