0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar,forumda çok yeniyim. başlıkta belirttiğim gibi 2011 model otomatik vites bir yarise sahibiz. aracımız 150000 km. benden daha çok kardeşim kullanmakta aracı.araç yaklaşık 2 yıldır bizde. neredeyse 2000 km de 1lt yağ eksiltmekte. ancak bir beyaz duman vs hiç bir şeyi yok. hangi ustaya götürdüysek duman atmamasına çok şaşırdı.ancak rektefiyeye girmeden anlayamayız deniyor. çok uç rakamlar telaffuz ediliyor. forumda çok konu okudum. kronik olduğunu söyleyenler var. motor yağını değiştirin diyenler var. ancak ustalara söylediğimde motor yağını ne koyarsan koy o iş geçti deniyor. biz arabayı satmakda istiyoruz bir kaç aya ancak kimsenin günahına girmek istemiyoruz.kompresyon testi yapılıyormuş. yapmak sorunun nedenini söyler mi? aracın gidişinde vites geçişlerinde vs hiçbir sorun yok. aylardır bu durum beni çok huzursuz ediyor.İstanbuldayım. bir yol yordam gösterecek var mıdır?Saygılarımla...
Merhaba Muhammed bey,Önce keşke hiç almasaydınız diyerek başlayayım konuya. Ben aynı hatayı geçen sene 12. ayda 2012 model 1,33 Cool modelini alarak yaptım. 5 yıldır kullandığım Avensisi satarak aldık aracı maalesef. 148.000km de ve hiç lpg takılmamış.150.000 bakımını yaptırdım. Bujiler dahil herşey değişti. Öncelikle pişmanım çünkü ;Araç çekmiyor ve yağ yakıyor. Turbo olmadığı için yığılıp kalıyor. Şehir içi ortalama 9,5 litre yakması da cabası. Daha önce de Ankara Dörtnal Toyota da yaptırırdım bakımlarımı ve yine buraya götürdüm aracı ve bana yağ yakmanın bu araçlarda kronik sorun olduğunu hem kendileri hem de benim gibi aynı model araca sahip olan ve oraya bakıma gelen bir müşteri söyledi. Araçta hiç bir sorun yok arıza olarak ama kendisi bizzat arıza arabanın. Zaten Toyota gelen şikayetler üstüne bu motor seçeneğini bırakmış araçlarında. Aracın arka kalorifer sistemi bile yok. Sıcak ve soğuk hava sadece ön taraftan gidiyor. Ama direksiyondan kontrollü F1 vitesi var. (Ne işe yarayacaksa). ABS ve elektrikli yan aynalar dışında teknoloji aramayın. Ben bulamadım. Tek iyi tarafı çok çabuk satılması.
Teşekkür ederim Önder Abi;Böyle satacağız mecbur. yağ yakmasını azaltacak bir çözüm yok mu acaba?
Kompresyon testinin sorun sebebini söyleyeceğini düşünmüyorum,motor açmak rektifiye yaptırmak bu günün rakamları ile ve orijinal yedek parçalarla 60-100.000 tl arası rakamlara çıkar ve aracı satmaya niyetli olduğunuz için yaptığınız masraf bu günkü 2.ci el piyasasında yanınıza kalır,bu nedenle önerilen katkıyı ve 5w/60 yağ kullanıp,alıcıya da genel bilgileri verdikten sonra aracınızı böylece satarsanız çözüm olabilir,İstanbul'da olunca Maslak'ta forum üyemiz Tem Oto ile görüşüp farklı görüşlerde alabilirsiniz.
PCV valfi kontrol edilmeli.