Gönderen Konu: Auris katlanır ayna dişlisi  (Okunma sayısı 544 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 20 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Auris katlanır ayna dişlisi
« : Şubat 11, 2024, 00:02:25 »
Merhabalar arkadaşlar 2013-16 kasa auris sahibiyim şöyle bir sorunum var sol katlanır ayna dişlisi sıyırmış gibi,bu sorunla karşılaşıp yada bir çözüm bulan oldu mu ayriyeten dişli çapı bilgileri yada nerden temin edebilirim yardımcı olabilecek var mı acaba
ÇIKARIM SENLE HER YOLA TOYOTA...

Toyota Club Türkiye

Auris katlanır ayna dişlisi
« : Şubat 11, 2024, 00:02:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Auris katlanır ayna dişlisi
« Yanıtla #1 : Şubat 11, 2024, 12:27:12 »
Resmi serviste yoksa otocıkma.com gibi çıkmacılara sorabilirsiniz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 11, 2024, 13:15:36 »
Özellik olarak kaç diş kaç cm bilgileri öğrenebilsem bakacam ama öğrenemedim bir türlü hiç değişen olmadı mı acaba gruptan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2024, 09:06:02 »
Merhaba

Sadece dişliyi çıkma parça satan yada yetkili serviste bulma imkanınız yok. Ancak şu olabilir kazalı araçta ayna kırılmıştır. Kırık hali ile çıkmacı size aynayı satabilir. Yetkili servisler de ünite olarak parça değiştirirler. Ancak ve ancak bozuk yada kırık bir aynadan söz konusu dişliyi bulmanız gerek oda şansınıza.

İlk aracım Renault Megane idi. İlk bakımına yetkili servise götürmüştüm. Müşteri memnuniyetini sağlamak için bakım sonrası anket için aradıklarında kapı iç kol tutamaklarının vites topuzunun soyulduğunu direksiyonun soyulduğunu ve ön kemerlerin toplanmadığını dile getirmiştim. Aracı servise çağırdılar. Kapı iç tutamakları vites topuzu ve ön kemerleri sürekli yetkili serviste bakım yapıldığı için değiştirdiler. Bende o zaman deri kaplatma ile aynı paraya denk gelen direksiyon simidini ücretli olarak sipariş verdim değiştirildi. İşlemler sonrası aracı teslim ederlerken bir baktım arka bagaj kapağında Megane yazısının 2 harfi yok. Servis danışmanı acaba geldiğinde böylemi idi falan dedi. Sonra yazıyı yenileyebiliriz isterseniz falan dedi. O an gerek yok dedim. Bir sonraki bakıma gittiğimde bunu danışman not almış araç bakım sonrası yıkandı geldi. Elinde bir kutu harf ile bir çalışan geldi eksik olan harfleri yapıştırdı. Sorduğumda ise bunları kazalı araçlardan alıyoruz. Genelde müşteri ücretli değiştirtiyor ama bizde bazı durumlarda belli harfler düştüğünü görüyoruz ekliyoruz demişti. Demem o ki yetkili servisin eline geçen aynalardan istediğiniz dişli bulunur ama ünite değişiminden para kazanılan serviste çalışan ona zaman ayırması kendi insiyatifi ve sizin yakınlığınız ile alakalı olacaktır. 
Toyota Auris - 2014 - Advance Skypack Multidrive S - Kar Beyaz(040)

Renault Megane 2 HB - 2005 - Authentic - Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Primum non nocere
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 27000
  • Model Yılı: '20
  • 20 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2024, 09:42:13 »
dişlinin kırık hali vs varsa 3d yazıcı ile modelleme yapan arkadaşlar taratıp basıyorlar aynısını fiyat olarak daha uyguna gelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 20 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2024, 16:54:01 »
Yanıtlar için teşekkür ederim avensis ve başka modellerin dişlisi zaten alışveriş sitelerinde mevcut ben belki avensisin yada başka bir modelin uyar diye sökmeden dişli sayısını öğrenmek istedim ki elimde parça olup hemen yenisini takim diye. Olmadı söküp bakacam belki basit bir çatlak ise tamiratına giderim değilse arkadaşın dediği gibi 3d yazıcı ile bir arkadaşıma aynısını yaptırıp takarım