Gönderen Konu: Zengin Yakıt Karışımı Hatası (Hata Kodu:0172)  (Okunma sayısı 421 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür etti
Zengin Yakıt Karışımı Hatası (Hata Kodu:0172)
« : Ocak 26, 2024, 22:48:45 »
Merhaba.

Aracı alalı 6ay oldu. Bir müddet kullanınca bu hatayı verdi. Bir kaç kez lpg'ciye ayar yaptırdım. 1dk yapıyor ayarı. Bu hata ile ilgili lpg'ci takma kafana

önemli bişey değil dedi. Gerçekten kafama takmayım mı. Cihaz aldım hatayı siliyorum 1 gün sonra tekrar hata veriyor. Ekranda sürekli hata vermesi

insanı biraz rahatsız ediyor. Bir müddet benzinde kullanmak istiyorum. Atiker lpg sistemi. Sürekli benzinde kullanmak için her çalışmada lpg düğmesine mi basmalıyım.

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Zengin Yakıt Karışımı Hatası (Hata Kodu:0172)
« : Ocak 26, 2024, 22:48:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
Ynt: Zengin Yakıt Karışımı Hatası (Hata Kodu:0172)
« Yanıtla #1 : Ocak 27, 2024, 16:27:17 »
Geçmiş olsun. Hangi lpg ustasına gidiyorsunuz. Sadece cihaz üzerine yakıt haritasını yükleyip yolda afr ayarı yapmıyorsa birşeyler eksik kalıyor demektir. Bence ustanızı değiştirin. Kendi gittiğim Quattro garaj veya arkqdaşlarımın tavsiye ettiği nfk lpg gibi uzman lpg servislerine gösterin derim.

Zengin karışım uzun vadede sübaplara zarar verecektir. Ayrıca fazla lpg yakması da cabası.

Sizin muhtemel arızanız, enjektör arızası gibi duruyor.

Atiker'i tam bilmiyorum ama mantık aynıdır, Benzinde kullanmak için benzin düğmesine bastığınızda bir daha lpg'ye geçmez ama garanti olsun diyorsanız depodaki vanayı kapatıp, lpg sigortasını çıkardığınızda da lpg'ye geçmez ve lpg yakmaz.