Gönderen Konu: Soğukken vites geçişleri sert oluyor.  (Okunma sayısı 5384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Soğukken vites geçişleri sert oluyor.
« : Ocak 25, 2024, 15:32:19 »
İyi günler değerli forum üyelerimiz. Araç sabahları soğukken vites geçişleri sert ısınınca düzeliyor. Daha önce belirttiğim gibi baskı seti değişildi şanzıman içi açılıp dişliler kontrol edildi yıkanıp bilya değişilip zannedersem motul 75 90 şanzıman yağı koyulmuş olabilir. Vites halatı da yağlandı biraz yumuşadı ama sonradan yine soğukken sert. Yağdan kaynaklı mıdır bu durum bir de hangi yağ hangi viskozite almak lazım sizce?

Toyota Club Türkiye

Soğukken vites geçişleri sert oluyor.
« : Ocak 25, 2024, 15:32:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Soğukken vites geçişleri sert oluyor.
« Yanıtla #1 : Şubat 09, 2024, 23:35:07 »
Aracın şanzımanı açılıp baskı seti ve bilya değişildi sonradan araba soğukken vitesler çok sert oldu araç iyice ısınana kadar yumuşamıyor özellikle 2. Vitesten 3. Vitese geçerken çok zorlanıyor soğukken. Yağı da değiştirdim fayda etmedi. Vites halatı diyen var halattan mıdır sizce yoksa tekrar şanzıman açılması mı gerekiyor? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 09, 2024, 23:38:20
Yani yağı değiştirdim ama sorun yağdan görünmüyor gibi yağ miktarı da eksik değilmiş vites halatını değiştirmeyi düşünüyorum o da olmazsa şanzımanı tekrar açtırmayı düşünüyorum. Bu şekilde deneyimleyen olduysa yardımcı olursanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 09, 2024, 23:46:27 »
Büyük ihtimalle yağdan kaynaklanıyordur,havalar ısınıyor eğer çok soğuk bir yerde değil,ılıman bir yerde iseniz kısa bir süre sonra havalar iyice ısınınca normale dönecektir,gelecek kışa yağ değişimi olur,acele edip şanzımanı yeniden açtırmak hem masraflı hem de gereksiz olabilir,Toyota lw 75 orijinal yağı ile değişim yapılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 09, 2024, 23:59:33 »
Teşekkür ederim ilginiz için Tokay abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2024, 23:13:49 »
Hayırlı akşamlar aracımın vites teli ile şanzıman arasındaki mekanizma sıkışıp takılı kaldığından dolayı soğukken ve belli bir süre ısınınca vites geçişleri takılmalı ve sert geçiyordu. O mekanizmayı orjinal çıkma parça ile değişince araç soğukken de vites yumuşadı. Önceki şanzıman yağı ile de devam etsem olurmuş ama en azından 2 kere yap değiştirmiş oldum. Böyle problem yaşayan olursa en azından sorunu bu bölümde de arayabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2024, 14:36:45 »
Efsane kasada daha önce başımıza gelmişti  . 75/90 Soğuk havalarda kemikli geçişler hatta katır kutur diyebilirim  . ısınınca rahatlamaya başlar. Çok ısınınca da aynı şekil vitesten zor çıkma tarzında belirtiler gösteriyor. Ben orjinal yağ olarak Mobil 1  75 /80 full sentetil  1 kg lık özel kutuda satılıyor . Üzerinden japon araçları için özel olarak tasarlanmıştır diye yazıyor . 3 kutu almıştı .Yarım kutusu evde hala duruyor lazım olur diye saklamıştım . Biraz pahalı bir ürün ama . Kesinlikle şanzıman kendine geliyor .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 23, 2024, 15:48:45 »
Normalde yağ viskozitesi 75 90 görünüyor olması gereken. Ancak benim problemim yağ kaynaklı değilmiş dediğim gibi vites telinin bağlı olduğu şanzımana bağlanan mekanizmada takılma oluyordu onu değişince sorun düzeldi. Yağ olarak 75 90 ile devam ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2024, 13:06:46 »
Şanzıman yağı soğuk olduğu için yapabilir