Merhaba, 2021 model aracımın şoför kemeri nedense artık kendisini tam toplayamıyor. Her araçtan inişte kapıyı kapatınca kapıya çarpıyor ve kapı kapanmıyor, illa elle açıp kemeri koltukla kemerin olduğu bölmeye sokmak gerekiyor. Elle ittirsek bile toplamıyor, illa tamamını toplatmak için biraz zorlamanız gerekiyor. Sadece şoför kısmının kemeri böyle. Daha önce karşılaşıp çözüm bulan var mıdır acaba? Teşekkürler...
Vallaha benim ikinci arabam, ikisi de japon. İlki 98 Corolla idi şimdiki 2014 Qashqai. İkisi de aynı toplamıyor. Silikon sprey sıkarak bir süre çözüm buluyorsunuz, sonra yine aynı. Çevremde 90 model tofaşın kemeri bile canavar gibi topluyor. Anlamadım gitti.
Osman değerli bilgiler vermiş.
Kemeri sonuna kadar yavaşça çekin. Kemere silikon sprey sıkarak yavaşça geri bırakın.
Garantiden değişim olabilir isterseniz bi götürün baksınlar, kemer toplamama olayı kemeri tokasına takılıp o şekilde üstten takılan araçlarda çok sık oluyor böyle bir kullanım oldu mu?
Garantiden değişim olabilir isterseniz bi götürün baksınlar, kemer toplamama olayı kemeri tokasına takılıp o şekilde üstten takılan araçlarda çok sık oluyor böyle bir kullanım oldu mu?
Kendi adıma söylemem gerekirse, kemerimi sürekli olması gerektiği gibi kullanırım. Sürüş esnasında takar, aracın stop halinde ise çıkartırım. En azından kendi aracımda sebep bu değil kesinlikle.
kemer toplama bölümünü ve kemeri öncelikle temizleyin, toplayıcıya wd40 sıkın (az) kemerin kendisini de silikon spreyleyin düzeliyor
Bende e160 corollam varken aynı konudan muzdariptim. Bir kaç defa kapı ile dikme arasında sıkıştı kemer. 2020 astra j aracım var daha bir kere bile toparlamadığını görmedim. Bence olay kemer malzemesinden kaynaklı. Toyota da bu malzeme biraz pütürlü ve kir tutuyor zamanla
Bende bunun Toyota markasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Kime yaptırıyorlarsa artık bilmiyorum. 2016 benim araç garantisi varken de takılıyordu spreyleyip veriyorlar. Bir süre sonra aynı. Şuan benimki takılıyor.
Bendede 2013 yaris var aynı şekilde toplamıyor bende kemerin toplama yapan mekanizmanın iç kısmına doğru wd40 sıktım şimdilik birazdan iyi gibi wd40 her derde deva gibi kapı kenarlarına kapı lastiklerine bagaj dahil sıkıyorum bezle siliyorum arabadan gacır gucur gelen sesler kesiliyor el freni göğüslük gibi yerlere sıkıyorum sesler kesiliyor bilgi olarak kalsın bi zararı yok yağlı hatta güzel oluyor.
WD40'ı iç mekanizmaya, Selsil markalı ürünüde 2 aşamalı olarak kemere uygulayınca sonuçlar gayet verimli oluyor