0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 4-5 gün önce bana 46-2c den ceza yazmış fahri trafik müfettişi. Ancak ben şerit ihlali yapan birisi değilim. Daha doğrusu kuralları bilerek uygulayan birisi olmaya gayret ederim. Anladığım kadarıyla makastan felan bahsediyor. Cezanın yazıldığı yer ise bulunduğum mahallede bir cadde. Ancak caddenin neresi, resmi var mı? Bunları bilmiyorum. Çünkü ben kurallara uygun olmayan bir hareket yaptığımı hatırlamıyorum. Neye göre şerit ihlali cezası kesmiş bilmiyorum. 1506 tl yazmış. Günlerdir hergün gittiğim yolda düşünüyorum nerede hat yapmışımdır diye sadece aklıma sağda hatalı park yapan araçtan dolayı şeritten çıkıp girmiş olmak geliyor. Birde göbekten dönerken geniş açıyla dönmüş olmak geliyor. Ben bu cezanın iptaline başvursam sonuç alır mıyım?
Bana da genel kolluk kuvveti evde oturdugum zamanda yayaya yol vermedi diye yazmıs ödedim itiraz ettim kavşakta mobese yok ceza tutanagında foto yok savunma olarak bir yargıtay kararı bulmuslar özetle suçlanan ispat edecek masumlugunu ha oldu da ispat ederse memurum beşeri hata yapmıstır der gecerım yazmıs savunma olarak
Avukat başvuru yapalım dedi dediğiniz gibi ne resim ne herhangi bir belge şahit bulabileceğimi zannetmiyorum. Bu kişiler ceza yazarken neyle ispatlıyorlar onu da anlamıyorum. Ben trafik kurallarına uyan biriyim. Şehir içinde 50 ise 50yle 70 ise 70le giderim, yayaya yol veririm, dur tabelalarına uyarım. Neye göre nerde kesti bu cezayı bilsem evet ya ben haksızmışım derim. İndirimden faylandım ödedim ancak avukatla başvuru yapsam reddedilse bide avukat ücreti mahkeme masrafı çıkacak diye başvuru yapmaya çekiniyorum. Ne dersiniz?
Bana da dün tebliğ ettiler. 15 Ocak tarihinde 47/1-C maddesini ihlalden 690 TL ceza kesilmiş FTM tarafından. Gerçi ceza kesilen yer ve saat her sabah gittiğim güzergaha uymakta çünkü kızımı okula bıraktığım yol ancak orada ne trafik işareti ne de tabelası var. Hatırladığım kadarıyla sol şeritte 20 ile giden birisi ile tartışmıştım. Israrla önü boş olduğu halde yol vermiyordu. Korna çala çala zorla geçtim. Oda FTM çıktı anlaşılan. Ne demişler "Bahtsız deveyi kutup ayısı.................". Bence kanunda bir sorun var. İspat yükümlülüğü olmalı bu kişilerin. Müfettiş de olsalar ispat etmeliler haklı yere ceza kestiklerini.