Gönderen Konu: Güneydoğu Asya Turu 2023 yazı  (Okunma sayısı 1774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Güneydoğu Asya Turu 2023 yazı
« : Ocak 23, 2024, 20:51:27 »
Dostlar selamlar,
Daha önceki gezilerimi arabayla yapıp detaylı paylaşmıştım. Geçen yaz sırt çantalı olarak ve bütçe dostu gezmeye karar verip çıktık yola. Avrupa kültürünün artık aynı gelmesi nedeniyle rotayı doğuya kırdık. Uygun fiyatlı uçak bileti için araştırmalar yapıp Atina üstünden Singapur aktarmalı Bangkok uçuşu git-gel satın aldım. Fakat giderken Singapur'da inip devam etmedik. Singapur, otobüsle Kuala Lumpur - Malezya, uçakla Krabi - Tayland, feribotla Railay Beach, Phi Phi adası, Phuket, uçakla Chiang Mai, kiralık arabayla Chiang Rai, Doi Inthanon, Doi Suthep, trenle Bangkok, otobüsle Pattaya yapıp 35 gün sonra döndük. Tahmini kişibaşı 1100dolar harcadığım tatilde her türlü ülkemizdeki 5* otellerin 1 haftalık tatillerinden çok daha az harcadım. Gerçekten bize göre ucuz bir ülke. Avrupa'ya kıyasla daha güvenli bir ülke. Ucuza gezmekle ilgili bilgiler, tüyolar, rengarenk tapınaklar, uzun boyunlu Karen kabilesi, filleri sevip besleme gibi ilgi çekebilecek konulardan videolarımı sosyal medya hesabımda yayınlıyorum. İlgisini çekenleri beklerim. Şu anda 41. bölümdeyim, günlük vlog olarak paylaşıyorum. Kahvaltı, gezilip görülecek yerler, transferlerin nasıl yapıldığı, ne kadar tuttuğu ve akşam yemeği ne yedik sırasıyla gidiyor. Bunun fikri de güneydoğu asyaya gideceğimi öğrenen arkadaşlarımın aç kalacağımı söylemeleri oldu ve aç kalmadım, tam tersine midemiz rahat etti. Ne zaman geri döndük mide ağrıları, reflü hemen başladı.

Son 4 videoda, uzun boyunlu kabilesi, filleri besleme, pirinç tarlaları, her renkten tapınakları paylaştım. Maalesef ülkemizde Tayland deyince +18 turizm akıllara geliyor ve maalesef en çok izlenen videom da o oldu. Ama Tayland'ın çok daha güzel doğaya sahip olduğunu paylaşmaya, aktarmaya çalışıyorum.

Abone olabilirseniz çok mutlu edersiniz.

İyi seyirler.

https://www.youtube.com/channel/UCqED8qMf5-c8ttBRY4vq81Q
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Toyota Club Türkiye

Güneydoğu Asya Turu 2023 yazı
« : Ocak 23, 2024, 20:51:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Güneydoğu Asya Turu 2023 yazı
« Yanıtla #1 : Ocak 24, 2024, 20:36:13 »
Çok güzel bir gezi olmuş ve bunu çok uygun sayılabilecek rakamlarla başarmışsınız,ilerleyen zamanlar da ya zaman ya maddi olanaklar ya da sağlık ve yaş koşulları gündeme geliyor ve gerçekleştirmek mümkün olmuyor,ülkemizde artık tatil konusu gündemden kalktı bu pahalılıkta,Uludağ'da bir çorbanın 500 tl olduğu vb durumda kişi başı harcamanın normal fiyatların çok üzerinde olduğu ortamda orta sınıf insanlar artık aile ziyaretlerinin dışında hareket edemeyecek,Uzak Doğu ziyaretleri hem ilgi çekici hem vize kolaylıkları ve değişik kültürlerin tanınması açısından faydalı olduğu için yapmış olduğunuz gezi önemli.
Tokay Ceritoğlu