0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor kulaklarından birinde kopukluk veya gevşeme varsa bu hem ses hem vibrasyon sebebidir . Eksoz sisteminde bir tıkanma var egr felan kurum yaptı ise buda Motorda boğulma yapar boğuk bir homurtulu ses oluşur .Aldığınız yakıt alakalı bir durum var ise veya farklı bir istasyondan yakıt aldı iseniz buda farklılıklara neden olur . Sanayiye gitmek istemiyor iseniz motor kulağı sorunlarında araç iç karoserinde de bir vibrasyon titreşim olur bu şekilde anlayabilirsiniz . Enjektör ve yakıt sistem temizleyiciler var würt veya başka kaliteli bir marka olabilir bunu kullanarak birazda devir çevirerek kurum temizliği yaptırabilirsiniz aracınıza 1 haftalık kullanımda kendini belli edecektir .Şunuda atlamayım soğuk havalarda dizel araçlarda biraz sesli çalışma olur .
Selamlar, 2014 model 70000'de dizel aracım var son bir kaç gündür rolantide beklerken garip bir titreme sesi geliyor araçta arıza ışığı yanmıyor, elimde bulunan obd cihazı ile ecuya bağlandığım'da hararet 74 derecede rolanti devri 770, emme hava sıcaklığı 30 derece, maf hava debisi 8.84g/sec , gaz kelebeği konumu 3,14, emme manifold mutlak basıncı 100,39kpa, yakıt basıncı 25650 kpa değerler veriyor. Benim teknik bilgim yok bu ses neden oluştu kabin içinde camlar kapalı iken rahatsız ediyor motor kaputu açtığımda bariz bir farklı ses duymuyorum ancak kulağımı hava filtresi bölümüne yaklaştırdıgımda bir ugultu var ama bu normalde olabilir hava çekiyor içeriye aracım maalesef yağ eksiltiyor 0 30 acea c2 kullanıyorum ölçmedim ama tahminim 5000 km de 500 gr eksiltiyor. Sanayiye gidiyoruz üç kuruşluk masraf icin dünya iş çıkarıyorlar gitmedem Bilgisi olan arkadaşlar değerlendirirse memnun olurum. Maf sensörü bu şekilde temizlik istermi acaba bilemedim.