Gönderen Konu: 2014 rolantide sesli çalışma  (Okunma sayısı 1866 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2014 rolantide sesli çalışma
« : Ocak 19, 2024, 14:50:08 »
Selamlar,  2014 model 70000'de dizel aracım var son bir kaç gündür rolantide beklerken garip bir titreme sesi geliyor araçta arıza ışığı yanmıyor, elimde bulunan obd  cihazı ile ecuya bağlandığım'da hararet 74 derecede rolanti devri 770, emme hava sıcaklığı  30 derece, maf hava debisi 8.84g/sec , gaz kelebeği konumu 3,14, emme manifold mutlak basıncı 100,39kpa, yakıt  basıncı  25650 kpa değerler  veriyor. Benim teknik bilgim yok bu ses neden oluştu kabin içinde camlar kapalı iken rahatsız ediyor motor kaputu açtığımda bariz bir farklı ses duymuyorum ancak kulağımı hava filtresi bölümüne yaklaştırdıgımda bir ugultu var ama bu normalde olabilir hava çekiyor içeriye aracım maalesef yağ eksiltiyor 0 30 acea c2 kullanıyorum ölçmedim ama tahminim 5000 km de 500 gr eksiltiyor. Sanayiye gidiyoruz  üç kuruşluk masraf  icin dünya iş çıkarıyorlar  gitmedem  Bilgisi olan arkadaşlar değerlendirirse memnun olurum. Maf sensörü  bu şekilde  temizlik istermi  acaba bilemedim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

2014 rolantide sesli çalışma
« : Ocak 19, 2024, 14:50:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 rolantide sesli çalışma
« Yanıtla #1 : Ocak 19, 2024, 21:11:53 »
Hava filtresi yerine tam oturmadığında sesler çıkarabiliyor,önce uygun filtre mi takılı,yerine tam oturmuş mu? siz gözlemleyin,motor yağına gelince 0w/40 ile devam edin ancak takibi elden bırakmayın,duruma göre yağ değişikliği olabilir,sanayi de her zaman güvenilir usta bulmak zor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 20, 2024, 09:28:25 »
Motor kulaklarından birinde kopukluk veya gevşeme varsa bu hem ses hem vibrasyon sebebidir . Eksoz sisteminde bir tıkanma var egr felan kurum yaptı ise buda Motorda boğulma yapar boğuk bir homurtulu ses oluşur .Aldığınız yakıt alakalı bir durum var ise veya farklı bir istasyondan yakıt aldı iseniz buda farklılıklara neden olur . Sanayiye gitmek istemiyor iseniz motor kulağı sorunlarında araç iç karoserinde de bir vibrasyon titreşim olur bu şekilde anlayabilirsiniz . Enjektör ve yakıt sistem temizleyiciler var würt veya başka kaliteli bir marka olabilir bunu kullanarak birazda devir çevirerek kurum temizliği yaptırabilirsiniz aracınıza 1 haftalık kullanımda kendini belli edecektir .Şunuda atlamayım soğuk havalarda dizel araçlarda biraz sesli çalışma olur .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 20, 2024, 16:00:34 »
Motor kulaklarından birinde kopukluk veya gevşeme varsa bu hem ses hem vibrasyon sebebidir . Eksoz sisteminde bir tıkanma var egr felan kurum yaptı ise buda Motorda boğulma yapar boğuk bir homurtulu ses oluşur .Aldığınız yakıt alakalı bir durum var ise veya farklı bir istasyondan yakıt aldı iseniz buda farklılıklara neden olur . Sanayiye gitmek istemiyor iseniz motor kulağı sorunlarında araç iç karoserinde de bir vibrasyon titreşim olur bu şekilde anlayabilirsiniz . Enjektör ve yakıt sistem temizleyiciler var würt veya başka kaliteli bir marka olabilir bunu kullanarak birazda devir çevirerek kurum temizliği yaptırabilirsiniz aracınıza 1 haftalık kullanımda kendini belli edecektir .Şunuda atlamayım soğuk havalarda dizel araçlarda biraz sesli çalışma olur .
Antalya da yaşıyorum  hava genelde  20 derece civarında, aynı shell istasyonundan  yakıt alıyorum araç  çalışırken araç ön konsol üzerine 1 lira koyuyorum düşmüyor yalnız dikkatimi  çeken şu oldu ,araç  rolanti  devri 800 ve üzerinde  bu ses  gelmiyor aracı  ilk  çalıştırdığımda ecu rolanti devrini 800 900 bandına  getiriyor  bu ses olamaz gelmiyor  ne zaman 750 civarına  düşüyor   gelmeye başlıyor ayağımı gaz pedalına koyup rolantiyi yükseltince  bu ses gidiyor  rolanti  devri  bu araçlarda kaç acaba protec  marka yakıta konulan  p2101 kodlu ürünü aldım bir sıkıntı  çıkarırmı  bilemiyorum daha önce kullanmadım shellden vpower aldığım için  gerek duymamıştım ama çok kısa  mesafe dur kalk yaparak  araç kullanıyorum ilk aklıma gelen maf sensörü  ve egr  ama  arıza ışığı yakması gerekmez mi?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 20, 2024, 19:21:51
Aynı model aracı olan arkadaşların motor ısındıktan  sonra rolanti  devirleri  800 devir  çizgisi  ve üzerinde  mi yoksa  altında  mı  bilgilendirirseniz sevinirim.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 17, 2024, 16:55:16 »
Merhaba Adem, EGR valfini kontrol ettirmekte fayda görüyorum
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Şubat 19, 2024, 14:05:53 »
Benzer bir problemi ben de 1.5 corollam ile yaşıyorum başlığı görünce yeni bir konu açmadan burdan yazayım dedim.1 haftadır rölantide, aracın sol tarfında yoğunlaşan bir titreşim sesi var tırtır şeklinde.İlk önce araç yağının 5-30 a geçmesine bağlamıştım bu sesi zira yaklaşık 2-3 hafta önce bakıma girdim ve ilk defa 5-30 koyuldu.Fakat bugün farkettim ki vitesi boşa alınca ses gidiyor tamamen.Sadece D konumunda beklerken duyuyorum sesi.Benzer bir şeyle karşılaşan oldu mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2024, 18:51:02 »
Selamlar,  2014 model 70000'de dizel aracım var son bir kaç gündür rolantide beklerken garip bir titreme sesi geliyor araçta arıza ışığı yanmıyor, elimde bulunan obd  cihazı ile ecuya bağlandığım'da hararet 74 derecede rolanti devri 770, emme hava sıcaklığı  30 derece, maf hava debisi 8.84g/sec , gaz kelebeği konumu 3,14, emme manifold mutlak basıncı 100,39kpa, yakıt  basıncı  25650 kpa değerler  veriyor. Benim teknik bilgim yok bu ses neden oluştu kabin içinde camlar kapalı iken rahatsız ediyor motor kaputu açtığımda bariz bir farklı ses duymuyorum ancak kulağımı hava filtresi bölümüne yaklaştırdıgımda bir ugultu var ama bu normalde olabilir hava çekiyor içeriye aracım maalesef yağ eksiltiyor 0 30 acea c2 kullanıyorum ölçmedim ama tahminim 5000 km de 500 gr eksiltiyor. Sanayiye gidiyoruz  üç kuruşluk masraf  icin dünya iş çıkarıyorlar  gitmedem  Bilgisi olan arkadaşlar değerlendirirse memnun olurum. Maf sensörü  bu şekilde  temizlik istermi  acaba bilemedim.

sorunum devam etmekte aynı model aracı olanların rolantisi kaç  devir acaba 3 ustaya gösterdim aracı biri sesin artmasını beklememiz gerekir dedi. Diğeri  araç normal dedi bir Diğeri ise araçta titreme var araştırılması gerededi yani bulaşmak istemediler sorun şu araç bazen 1000 devire yakın çıkarıyor yaklaşık 10 km gittikten sonra 770 düşürüyor araç titremeye başlıyor ecu sıfırlandığı  zaman bazı rolanti sorunları giderilebiliyormuş sizin düşünceleriniz nedir akü eksi kutup  başı çıkarılıp belli bir süre bekleyince sıfırlanır  mi acaba? telden yazıyorum noktalama ve imla kurallarına uymadım kusura bakmayın.

''Mehmet Akif ERSOY''