Gönderen Konu: Otomatik cam sarunu  (Okunma sayısı 492 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '07
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Otomatik cam sarunu
« : Ocak 17, 2024, 13:49:25 »
Toyota Corolla Terra d4d 2007 model aracımda son zamanlara otomatik camla ilgili sorunlar yaşamaya başladım. Bir ara arka sağ cam düğmesi komutlara bazan cevap vermemeye başladı. Bu gün de araç marşa basmak için kontağı açınca sağ arka camdan  tık diye ses gelmeye başladı. Sağ arka camı yarım açıp motoru stop ettim, kontağı kapattım. arabayı çalıştırmak için kontağı açtığımda arka cam kendini komutum dışında otomatik kapattı. Sonra arabayı çalıştırıp yola çıktım. seyir halinde camı biraz açtım. bir süre sonra cam yine kendini kapattı. belli zaman aralıklarında arkadan cam motoru hareket komut sesi olarak tık sesi gelmeye devam etti. Park yerine geldim camı yine açtım. Marşı kapattım. marş basmak için kontağı açtığımda cam yine kapandı. Bu konuda çözüm önerisi varmıdır? Şimdiden Teşekkürler.
Mustafa ÖZEL 2007 Model Toyota Corolla :)

Toyota Club Türkiye

Otomatik cam sarunu
« : Ocak 17, 2024, 13:49:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik cam sarunu
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2024, 14:56:57 »
Merhaba şofer kapısında ki anahtardan veya kapıdaki düğmede muhtemel kısadevre veya takılı kalma söz konusu gibi geldi . Yağ mur suyu veya oto yıkamacılar su tutarken su kaçırdı ise ondan kaynaklı olabilir. şoför kapısındaki siwiçlerin soketini çıkartıp denerseniz sorun nerden kaynaklandığı ortaya çıkar . Şoför tarafındaki tuşları boşa çıkardığınızda sorun düzelirse orda bir sıkıntı var yoksa arka kapı swiç inin boşa çıkarın sorunun nerden olduğu en azından ortaya çıkar arka kapıdaki swiç kaynaklı ise yapılana kadar pasif hale getirin şoför kapısından idare ederseniz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2024, 09:54:26 »
Şoför kapı ve camın olduğu kapıdaki düğmeleri sökün içlerini açıp temizleyin, büyük ihtimal havadaki nemden dolayı kısa devre yapiyordur. Düzelmesi lâzım
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 19, 2024, 09:34:23 »
Teşekkürler cevaplar için

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 29, 2025, 13:33:19 »
Sorunu şimdilik çözdüm.  Dijital devre speryi ile sağ arka cam kumandasını spreyledim gayet güzel çalışıyor artık. Ne kadar gider bilmem. linki aşağıda benzer sorun yaşayanlar deneyebilir.

https://www.hepsiburada.com/best-el-100-elektronik-devre-temizleyici-yagli-200-ml-pm-HB000008WTAS