Gönderen Konu: Araç tabanının titremesi  (Okunma sayısı 1494 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Araç tabanının titremesi
« : Ocak 08, 2024, 23:42:36 »
2020 1.6 aracımda araç tabanı hem sağ hem sol taraf telefon titreşimi gibi titreşim yapıyor. Geçen gün uzun yola çıktım beni çok rahatsız etti.Bu arada araca sıfır kışlık lastik aldım balansı yapıldı. Gaza bastığımda gaz pedalinde de titreşim hissediyorum o sadece gaza basınca oluyor. Arabayı yeni aldım fakat bu durum beni arabadan çok soğuttu. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?

Toyota Club Türkiye

Araç tabanının titremesi
« : Ocak 08, 2024, 23:42:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
Ynt: Araç tabanının titremesi
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2024, 00:17:55 »
Lastik değişiminden önce titreme yoksa sorun lastiklerde ve balans ayarındadır,lastikler üzerinde iken de balans ayarı yaptırın,daha önce titreme vardıysa aks başları vs gibi ön düzene bakılır.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2024, 01:08:17 »
Aracı alır almaz gidip kışlık lastik taktırdım o yüzden hatırlayamıyorum. Acaba ben mi çok abartıyorum yolun titreşimidir lastik kışlık olduğu için biraz fazla veriyor galiba diyorum kendi kedime ama yine de kafama takıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2024, 09:13:10 »
Daha önce başıma geldiği için yazıyorum .Kışlık lastiklerimi taktırdığım lastikci lastiğin birine yanlış balans aparatı takarak yapmış. Arabayla 80 - 100 km ye gelince araba hem nereye gideceğini şaşırıyor hemde aşırı sarsılıyordu .Lastikci ye gidip sorunu söyledim pişmiş pişmiş abi 1 tanesini yanlış aparat ile yaptım galiba yaptığı tekeri de biliyor ee niye düzeltmedin dedim lastik takıldı arkada da araç vardı nasıl olsa geri gelir dedim diyor . Peki ben kaza yapsaydım veya aracım zarar görseydi dedim bak birşey olmamış diyor .Sana hakkımı helal etmiyorum dedim. düzeltti bir daha da oraya gitmedim .

1 - Araçta lastiklerde balans varsa titreşim olur.
2 - Lastiklerin sırt deseni bozuk ise genelde Petlas gibi ucuz lastik gurubundan sıkca duyuyoruz olur
3-  Aks kafalarından boşluk varsa olur veya aks bilyasında sorun varsa olur
4 - Motor kulağı kapuksa motor titreşimini aracın içine verir ( araba hareket halinde değil iken gaza bastığınızda veya belli devirde gaz sabit iken aynı titreşimi hissediyorsanız motor kulağınız sorunlu demektir . Hareket halinde iken sorun varsa aktarma organlarındna sorun var demektir.
5 - eksoz bağlantısı herhangi bir sebeple eğilip gövdeye değiyorsa ses ve titreşim veriri
6- aracın ön takım tabla gibi şaseye bağlı parçalarında boşluk varsa olabilir

Umarım yardımı olur
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Aşkına
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2024, 09:24:44 »
Öncelikle lastikleri ve balans ayarına baktırın 2. bi ihtimal egsozt dan kaynaklı olabilir
Toyota tmorrow

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 11, 2024, 19:46:05 »
rot balans ayarsızlığı yalnış yönlü lastik montajı vs bu soruna yol açar
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 12, 2024, 08:15:58 »
2020 1.6 aracımda araç tabanı hem sağ hem sol taraf telefon titreşimi gibi titreşim yapıyor. Geçen gün uzun yola çıktım beni çok rahatsız etti.Bu arada araca sıfır kışlık lastik aldım balansı yapıldı. Gaza bastığımda gaz pedalinde de titreşim hissediyorum o sadece gaza basınca oluyor. Arabayı yeni aldım fakat bu durum beni arabadan çok soğuttu. Böyle bir durumla karşılaşan var mı ?

Motor titreşimi ise ben hergün hissediyorum :)
Belli hızda geliyorsa ( mesela 6 -7 kmh ) tekerlerin dişleri nedeniyle oluyor. Ben onu da hissediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2024, 02:13:03 »
Mehmet Bey sorunu çözebildiniz mi? Benim aracım da yeni servis jantlardan olduğunu söyledi, teneke jantları geri takacağım, fakat 2 kere rot balans yaptırdım bu sebeple emin olamıyorum. Çözümü bulduysanız bizimle de paylaşabilir misiniz