Gönderen Konu: Ortalama Yakıt Tüketiminin Kendiliğinden Sıfırlanması  (Okunma sayısı 541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Öncelikle herkese merhabalar. 2020 model lpg'li dream paket corolla sahibiyim. Aracımı 2. el olarak yeni aldım sayılır. Aracımda şöyle bir sıkıntı var. Ortalama yakıt tüketimi verilerim her kontak açıp kapattığımda kendiliğinden sıfırlanıyor. Bütün ortalama ayarlarını denememe rağmen (toplam, seyahat, depo) sonuç yine aynı. Erzurum'da bulunan yetkili servise gittim. Aracı incelediler. Sorunu videoya alıp Ankara'ya gönderdiler. 1 hafta sonra gelen cevap sorunun lpg ile ilgili olduğuydu ! Ancak lpg'yi devre dışı bırakıp (sigortasını çıkartarak) aracı benzinde kullandığımda dahi sorun yine devam ediyor. Gerçekten bu problem araçtan soğumama neden oluyor. Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '21
  • 41 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: Ortalama Yakıt Tüketiminin Kendiliğinden Sıfırlanması
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2024, 14:07:01 »
2. el aldığınız kişi lpgyi nerede yaptırmış onlara sorun. LPG de kullanırken benzin ibresi de düşer, onun eski haline gelmesi için bir takım işlemler yapılıyor kontak açılınca benzin seviyesinin baştan hesaplanması için. ama bunun sadece depo ortalamasını sıfırlaması lazım. siz lpg işlemini yapan yere sorun.