Gönderen Konu: Otomatik/Elekronik El Freni (EPB) Arızası  (Okunma sayısı 8410 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 71000
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
Otomatik/Elekronik El Freni (EPB) Arızası
« : Ocak 05, 2024, 15:01:15 »
Merhaba Arkadaşlar,

2019 Model Corolla Hybrid aracım var. Yaklaşık iki aydır sorunsuz kullanıyorum. Fakat 31 Aralık Pazar günü arabaya bindiğimde otomatik el freni (EPB) arızası verdi; " EPB kullanılamıyor bayinizi ziyaret edin" şeklinde. Fakat arabanın yürümesinde sorun olmadı. Yokuşlarda denedim vitesi P'ye alınca el freni çalışmadı fakat araba biraz geri/ileri gider gibi olup sonra durdu. İnternetten araştırdığımda daha önce kimse bu tarz bir sorun yaşamamış gördüğüm kadarıyla. Sonra perşembe günü aracı servise götürdüm. 2-3 saat bekledikten sonra usta soruna bakmak için arabaya bindi, fakat EPB arızası gitti ve sorunsuz çalışmaya başladı otomatik el freni. Bir kaç kez daha denedikten sonra usta cihaza bağladı cihazda da bir sorun çıkmadı.

Daha önce başına böyle bir şey gelmiş birileri var mıdır? Elektronik parçalarda böyle durumlar olabiliyor dedi usta. Ben şundan şüpheleniyorum: 30 Aralık Cumartesi günü arabayı yıkamaya verdim. Standart bir yıkama işlemi yapıldı. Acaba yıkama sırasında bir soket vs su aldı da sonra o ıslaklık gidince sorun çözülmüş olabilir mi sizce de?

Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Toyota Club Türkiye

Otomatik/Elekronik El Freni (EPB) Arızası
« : Ocak 05, 2024, 15:01:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomatik/Elekronik El Freni (EPB) Arızası
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2024, 15:10:26 »
Büyük ihtimalle bir kısım yerler su ile temas etmiştir,hassas bir bölge ,arabalar zaten şu günlerde su ve kar için de umarım tekrarlamaz.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 05, 2024, 16:19:05 »
Bir kalibrasyon meselesi oluyor. Özellikle 12v akü söküldüğünde veya kalibrasyon kaydığında bu hatayı verir. Uafak bir takılma yada tuşa fazla basmış da olabilirsiniz.

Kalibrasyon için video bulursanız bizimle de paylaşın öğrenelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 71000
  • Model Yılı: '19
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2024, 21:40:34 »
Merhaba,

Yanıtlarınız için çok teşekkürler. Eğer sorun tekrar yaşanırsa dediklerinize bakacağım. Bir video da çeker yüklerim buraya. Kalibrasyon vs işlemi olursa da yüklerim.

İyi günler herkese.