Selam Arkadaşlar
Bu hafta sonu arabamı güzelce yıkadım temizledim .Motor aksamını da yüzeyse genel tozunu aldım . İşe gelirken arabanın trafikte ışıklarda beklerken rolantisinin inip çıktığını fark ettim . Bazen ara ara oluyordu ama çok önemsemiyordum hani akım çeken birşeyler vardır düşüncesi ile dokunmuyordum. Dikkatimi çekti rolanti oturmuyor . 2 gündür takip ediyorum . Aracımda eski tip emilatörlü sistemden var benzinde çalışıp gaza basınca lpg ye geçiyor.
Aracı benzine aldığımda herhangi bir sorun yok frene bassam da basmasam da rolanti 8-9 gibi sabit duruyor. lpg ye alıyorum araç sabit dururken aynı benzindeki gibi rolanti sabit fren pedalına bastığım anda araba 8 -9 arasında fren basılı olduğu sürece yukarı aşağı yapıyor . Daha önce de yapıyordu ama ara ara oluyordu ama şöyle ki 2-3 defa veya bir defa çıkıp inip geri sabit kalıyordu .
Bu durum başına gelen varmı lpg hava ayarından diyecem ayarı az yükselttim ama durum değişmedi . Alakası olduğunu düşünmüyorum ama avans ayarını 1-2 mm yükselttim daha doğrusu yazın 2 mm kadar düşürmüştüm geri eski yerine aldım . araç daha serileşti çekiş daha güzel alt devirler daha canlandı .
Sanki biryerden hava alıyor veya hava yakıt ayarı alakalı gibi bir durum var gibi