Gönderen Konu: Lpg de Frene Basılı İken Rolanti Sabit Durmaması  (Okunma sayısı 589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Selam Arkadaşlar

Bu hafta sonu  arabamı güzelce yıkadım temizledim .Motor aksamını da yüzeyse genel tozunu aldım . İşe gelirken arabanın trafikte ışıklarda beklerken rolantisinin inip çıktığını fark ettim  . Bazen ara ara oluyordu ama çok önemsemiyordum hani akım çeken birşeyler vardır düşüncesi ile dokunmuyordum. Dikkatimi çekti rolanti oturmuyor . 2 gündür takip ediyorum . Aracımda eski tip emilatörlü sistemden var benzinde çalışıp gaza basınca lpg ye geçiyor.

Aracı benzine aldığımda herhangi bir sorun yok frene bassam da basmasam da rolanti 8-9 gibi sabit duruyor. lpg ye alıyorum araç sabit dururken aynı benzindeki gibi rolanti sabit fren pedalına bastığım anda araba 8 -9 arasında fren basılı olduğu sürece yukarı aşağı yapıyor . Daha önce de yapıyordu ama ara ara oluyordu ama şöyle ki  2-3 defa veya bir defa çıkıp inip geri sabit kalıyordu .

Bu durum başına gelen varmı lpg hava ayarından diyecem ayarı az yükselttim ama durum değişmedi . Alakası olduğunu düşünmüyorum ama avans ayarını 1-2 mm yükselttim daha doğrusu yazın  2 mm kadar düşürmüştüm geri eski yerine aldım . araç daha serileşti çekiş daha güzel alt devirler daha canlandı .

Sanki biryerden hava alıyor veya hava yakıt ayarı alakalı gibi bir durum var gibi
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg de Frene Basılı İken Rolanti Sabit Durmaması
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2024, 11:26:21 »
Lpg filtresinin durumu nedir?
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2024, 11:43:02 »
westinghouse arızalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2024, 12:33:42 »
Lpg filtresinin durumu nedir?

eski nesil sistem olduğu için sadece kesici filtresi var .Onunda çok olmadı  3000 km önce komple değiştirdim ama onla alakalı olduğunu düşünmüyorum

Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2024, 12:35:36
westinghouse arızalı olabilir.

benimde aklıma geliyor ama westenhouse arızalarında fren pedalı taş gibi oluyor diye biliyorum frenler zayıf oluyor diye biliyorum . Birde benzinde ibre hiç oynamıyor lpg de yukarı aşağı yapıyor .Bağlı bulunduğu hortumlarda bir hava kaçağı olabilir mi acaba
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2024, 13:00:30 »
Elektriksel birşey olabilir mi ? Mesela fren pedalına küçük bassanız ve aynı zamanda farlar açık olsa yine yapar mı ?

westinghouse kaçırıyorsa hava alabilir fakat benzinde yapmaması ilginç. Benzinde bile ufak bile olsa fark ettirmeli idi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2024, 13:26:45 »
Elektriksel birşey olabilir mi ? Mesela fren pedalına küçük bassanız ve aynı zamanda farlar açık olsa yine yapar mı ?

westinghouse kaçırıyorsa hava alabilir fakat benzinde yapmaması ilginç. Benzinde bile ufak bile olsa fark ettirmeli idi.

Anıl işin daha garibi lpg de iken de fren pedalına  basma rolanti ip gibi duruyor . İp gibi dururken yavaş yavaş basıyorum sonra basılı tutuyorum başlıyor yukarı aşağı yapmaya.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 05, 2024, 12:39:49
Selam arkadaşlar Akşam distiribitör den avans ayarını 1-2 mm kıstım .Daha önce r9 sipringde başıam gelmişti yüksek avans da özellikle sıcakken motor alma verme durumu oluyor rolanti oturmuyordu . Bugün sabah işe gelirken deneme fırsatım çokca oldu sorun ortadan kalktı . Bu tip bir sorun yaşayan efsaneci varsa lpg kaynaklı degil avans ayarı kaynaklı bilginiz olsun .