0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arabam 2005 corolla hb sol. Geçen seneden beri yolcu koltuğu tarafında kalorifer soğuk hava veriyordu. Sol taraf sıcaktı. Ancak geçenlerde bu sene ilk kez kaloriferi açtım ve sol taraf bile en sıcağa ayarladığımda sadece ılık hava veriyor. Arabanın kaloriferi iyiydi aslında insanı mayıştıracak kadar sıcak olurdu bir arıza olduğu kesin bence. İzmirde toyota özel servisine sordum bana 3. sanayide bir yeri tarif etti. Delta klima diye. Acaba bizim araçlarda kaloriferi açınca klima devreye giriyor mu?Bu sorunu yaşamış olan çok üye vardır. Bunun asıl sebebi nedir? Petekler mi tıkalı yoksa bunun musluğu falan mı bozuk? Arabanın devir daim pompası ve v kayışı değişecek 3 senedir değişmiyor. Bir de antifrizi değiştirecektim. Önce pompayı mı değiştireyim yoksa kaloriferciye mi gideyim?
Önce farklı bir fikir almak için Oğuz Oto Toyota özel servisine de sorun bakalım onlar ne diyecekler? kaloriferciye gidip sorun ne diyecek?daha sonra duruma göre madem değişecek devir daim ve kayış değişir,en son antifriz değişir,şimdi öne antifriz değirse devir daim petek vs sökülünce antifriz boşa akar gider,Toyota pembe antifriz sllc 1 lt 900.- tl olmuş.
Aracın yıllarına göre farklı antifriz olabiliyor,ben Avensis için araştırdım,sllc diyor,Oğuz Oto'ya telefonla sorduğumda ölçeriz eğer normal çıkarsa değişmeyiz,ancak düşük derece çıkarsa tamamen değişiriz,Castrol kullanıyoruz demişti,çünkü farklı markaların ürününü eklemek tortu vs sorun çıkarıyor,önümüzdeki haftalarda 50.000 km bakım için gittiğimde tekrar durum değerlendirmesi yapacağız.