Gönderen Konu: bu cila işi korktuğumdan daha kolay beklediğimden daha yorucuymuş...  (Okunma sayısı 5148 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  SONAX,AUTOWAX,ZIEBART ve 3M marka kaput koruyucu filmler var.bunlar kaliteli ve uygulamalarıda birazcık tuzlu ürünler.Ama tuzuna görede kalitelidirler.EURO fiyatlı oldukları için pahalılar.Araca verdikleri değerde üst limitlerde.Hayırlısı yeni arabamızı yani Crafter'ı aldıgımızda  motor kaputuna yaptırmayı düşünüyorum.
   Ahmet kaputunda her hangi bir pürüz yok ise yaptırmanı tavsiye ederim..Varsa eğer yaptırma çünkü koruyucu film alttan hava yaptığı içinde bu sefer kabaracak ve kalkacaktır.Verdiğin paraya da yazık olur açıkçası...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Kaput koruyucu filmi ben kendi adıma şiddetle tavsiye ediyorum. Türkiyemizin yolları malum mıcırı taşı hiç bitmiyor. Her servise uğradığımda "Abi be ön kaputta taş vuruklerı var" demekten sıkıldım ve geçen nisan ayında Ziebart ta ön tamponla birlikte kaput koruyucu film uygulaması yaptırdım.

Özcan beyinde dediği gibi Diamond Gloss boya korumayla birlikte tampon ve kaput filmi bana epey tuzluya patladı ama içim rahat. Arabamı yıkattıktan sonra ışıldaması ve yoldaki mıcırların eskisi kadar zarar vermeyeceğini bilmek bana yetiyor.

Ayrıca birde kaput filmi yapıldıktan sonra eski vuruk ve rötuşlanmış yerlerde kabarma vs. olmadı. Bu konu benide endişelendiriyordu ama neyseki şimdilik böyle bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Kaput koruyucu filmi ben kendi adıma şiddetle tavsiye ediyorum. Türkiyemizin yolları malum mıcırı taşı hiç bitmiyor.
Özcan beyinde dediği gibi Diamond Gloss boya korumayla birlikte tampon ve kaput filmi bana epey tuzluya patladı ama içim rahat. Arabamı yıkattıktan sonra ışıldaması ve yoldaki mıcırların eskisi kadar zarar vermeyeceğini bilmek bana yetiyor.
Ayrıca birde kaput filmi yapıldıktan sonra eski vuruk ve rötuşlanmış yerlerde kabarma vs. olmadı. Bu konu benide endişelendiriyordu ama neyseki şimdilik böyle bir sorun yok.

Akıllı adamın hali bir başka ya :) Dediğim gibi minibüse plakayı takar takmaz ilk iş kaput filmi olacak.Birde makina yardımı ile minibüsü parlatmak.Fabrikadan çok mat geliyor.Buda daha çabuk ve kalıcı şekilde aracın kirlenmesi anlamına geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
kaputu filimle korusanız bile tampon falan gene darbelere açık olacak, bence en iyisi maske almak, hem ucuz , hemde ş.dışına çıkınca takıp , ş.içinde çıkarabiliyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Kemal bey kendi adıma konuşayım gene inanırmısınız kaputta tampondan daha fazla taş vuruğu var. Neyseki tamponumuda kaplattığım için (taş çok büyük olmazsa tabi) yararlı olacağını düşünüyorum.

Akıllı adamın hali bir başka ya :) Dediğim gibi minibüse plakayı takar takmaz ilk iş kaput filmi olacak.Birde makina yardımı ile minibüsü parlatmak.Fabrikadan çok mat geliyor.Buda daha çabuk ve kalıcı şekilde aracın kirlenmesi anlamına geliyor..

Özcan bey ödemeyi yaparken kendimi hiç akıllı hissetmedim. Biran kendime "kaput kaç paraki" diye sormadımda değil hani ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
kaputu filimle korusanız bile tampon falan gene darbelere açık olacak, bence en iyisi maske almak, hem ucuz , hemde ş.dışına çıkınca takıp , ş.içinde çıkarabiliyorsunuz
   Kemal abi arabayı satarken kimse tamponda boya varmı değişmiş mi diye bakmıyorlar.Ama ilk incelenen yer motor kaputu ile tavandır.
Özcan bey ödemeyi yaparken kendimi hiç akıllı hissetmedim. Biran kendime "kaput kaç paraki" diye sormadımda değil hani ...
  TAbi bunda ZİEBART faktörüde önemli.Çektiğiniz film kaç santim bilmiyorum ama Crafter minibüse 1,67 uzunluğunda ve 50 Cm eninde 3M marka filmi KDV dahil 420 TL'ye 3M'den bir alt kalite filmide kaputun tamamını kaplamak şartı ile KDV dahil 360 TL'ye yaptıracağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Bence cok para.
Toptancilardan falan bulunabilir mi acaba bu filmler?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Konu ciladan kaput filmine geldi ama umarım moderatör abilerim kızmazlar  :) Özcan abi bulunduğum yerde imkanlar kısıtlı olduğu için mecburen (bu iş içinde Adanaya gitmek zorunda kaldım ayrıca) katlanmak zorunda kaldım :(, çevreyide çok fazla tanıyamadığım için. Yoksa servise her uğradığımda abi rötuş diye diye kaput haritaya dönecekti. Ama kesinlikle sıfır aldığınızda yaptırmanızı tavsiye ederim. Benim corollanın kaputa 60 cm eninde (ama boyu ne kadar bilmiyorum) ayrıca tampon (oda ne boyutta bilmiyorum ama) komple 800 tl ye yaptılar. İşte bide diamond glos boya koruma derken 1200 tl yi orda bırakarak epey hafiflemiş olarak eve döndüm. :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Mustafa kardeş baya hafiflemiş olarak eve dönmüşsün ya... Tamam boya arabanın değeri açısından önemli ama 1200 lira da çok bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Bence cok para.
Toptancilardan falan bulunabilir mi acaba bu filmler?
   Toptancı kesinlikle top halinde satıyor.Tuzlu gelir..Kaputun sağlığı için önemli değil o kadar rakam.70 bin vermişim 360 TL'yimi esirgeyeyim.Tamam parası bol zengin değilim ama önlemde almak gerek düşünüyorum.Dediğiniz gibi toptancıdan parça alınabilse daha ucuz olacak ama imkanlar böyle olunca...

Benim corollanın kaputa 60 cm eninde (ama boyu ne kadar bilmiyorum) ayrıca tampon (oda ne boyutta bilmiyorum ama) komple 800 tl ye yaptılar. İşte bide diamond glos boya koruma derken 1200 tl yi orda bırakarak epey hafiflemiş olarak eve döndüm. :lol:
  Abiciğim sen ne yapmışsın öyle.Çok uçuk bir rakam ödemişsin.Ben koca minibüsün tamamını 360 TL'ye hemde KDV dahil diyorum sen 800 diyorsun.Aman aman offff ter bastı beni inan ki....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arabayı ilk aldığımda İstanbula gelip yaptırmaktı niyetim abi ama kazadan sonra dizimdeki problem nedeniyle git oraya gel buraya bide üzerine Maraşa şark tayini derken kaldı bizim araba. Akabinde iki defa Edirne - Maraş arası gidip gelince benim kaput oldu harita gibi. 3M vs araştırdım bu çevrede fakat yok abi bi sonax var oda ziebart tan aşağı kalmıyor. 2006 senesinde hilux u tavan dahil 3M de 1100 tl ye kaplamışlardı komple lakin benimki biraz abartı oldu sade kaputa 60 cm filme 600 tl demişti o arada tampondu boya korumaydı derken ... geldim geri...

Ama bana bukadar masraf ettirdiği için ona cezada verdim navitech'in dvd playerini bi yıl geç taktıracağım )=

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
Ama bana bukadar masraf ettirdiği için ona cezada verdim navitech'in dvd playerini bi yıl geç taktıracağım )=
  Tesadüfe bak hele.Bende DVD player bakınıyordum..Navitech aklıma gelmemişti.Onada bakınayım hele..AVT ve ALPİNE baktımda fiyatlar almış başını gitmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Navitech te çok farklı değil be abi tabi son kasa için konuşuyorum (sizin araç avatardaki sanırım). Cin mallarına baktım ama garanti sağlamlık vs pek tatmin etmedi. hoş navitechde cinde üretiliyor ama başka bir araç üzerinde canlı canlı görünce hoşuma gitti sağlammış hissi verdi fakat fiyat onunda tuzlu.

Ama alpine dersen model uzantısını tam bilmiyorum ama arkadaşım golfte kullanıyor ve çok memnun istersen detayını öğrenebilirim abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Mustafa kardeş avatarda ki araba artık yok.Sattım.Ama onu sevdiğim için fotoğrafına devam.
http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/dunya-kucuktur-demisler-ve-mavisim-corollam-da-gitti/

Ben yeni alacağımız minibüs için bakıyorum bu ürünlere.Kenwood ve Pionner'lar haddinden fazla pahalı aletler.Alpine'nın da pek bir farkı yok ama en azından daha iyi ve az daha ucuz.AVT desen o zaten benim Passat'ta olan mevcut bir ürün.Fiyatı makul derecede ve yine kaliteli bir ürün.Bende ki modelin bir üst versiyonları çıkmış.Dokunmatik,I-pod,usb,sd kart girişli ve dokunmatik ekranlıları çıkmış..Fiyatları da 1.200 TL den başlıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
   Toptancı kesinlikle top halinde satıyor.Tuzlu gelir..Kaputun sağlığı için önemli değil o kadar rakam.70 bin vermişim 360 TL'yimi esirgeyeyim.Tamam parası bol zengin değilim ama önlemde almak gerek düşünüyorum.Dediğiniz gibi toptancıdan parça alınabilse daha ucuz olacak ama imkanlar böyle olunca...

Toptanci derken sunu kastettim. Büyük markalar bazi model-marka araclar icin hazir kitler satiyor.
Yani kesilmis halde. Ama sanirim minibüs gibi bir araca top halindeki malzemeden özel yaparlar.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Konu ciladan kaput filmine geldi ama umarım moderatör abilerim kızmazlar  :) Özcan abi bulunduğum yerde imkanlar kısıtlı olduğu için mecburen (bu iş içinde Adanaya gitmek zorunda kaldım ayrıca) katlanmak zorunda kaldım :(, çevreyide çok fazla tanıyamadığım için. Yoksa servise her uğradığımda abi rötuş diye diye kaput haritaya dönecekti. Ama kesinlikle sıfır aldığınızda yaptırmanızı tavsiye ederim. Benim corollanın kaputa 60 cm eninde (ama boyu ne kadar bilmiyorum) ayrıca tampon (oda ne boyutta bilmiyorum ama) komple 800 tl ye yaptılar. İşte bide diamond glos boya koruma derken 1200 tl yi orda bırakarak epey hafiflemiş olarak eve döndüm. :lol:

800 liraya komple folyo çekiyorlar, bütün arabaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
800 liraya komple folyo çekiyorlar, bütün arabaya
  Gayet haklısın kemal abi.Taksileri çeviriyorlar ya..Tofaş'ta çalışırken taksinin birini çeviröiştiler.Gerçi o zaman pahalıydı.600'e yapmıştılar.Şimdi yapan kişi çok olunca fiyatıda ucuzladı...